reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzisiaj ✊✊✊ trzymamy i nie puszczamy za wizyty i za bety na wysokosciach :)
samych dobrych wiesci

Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

Trzymamy kciuki za madzionge

16:rybka14 - wizyta w klinice przed crio
16:Ewelin86 - badanie prenatalne
16: malutkilaczorek - betowanie 5
16:Kajka89 - betowanie 2
16: tutienka - betowaniw 1
16: husan - wiesci od embriologa

17:pisanka89 - badania prenatalne
17:koralik83 - wizyta w klinice start nowej stulacji
17:gosia321 - betowanie 3
17: mavi: betowanie 3
17: Truskawka89 - criotransfer
17: malutkikaczorek: wizyta kontrolna u gin
20: lile - wizyta w trakcie stymulacji
20:Kajka89 - betowanie 3 / wizyta w klinice
20:tutienka- betowanie 2
22: mavi wizyta w klinice pierwsze usg kropka
23: tutienka - betowanie 3
27: tutienka - betowanie 4
27: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
28:Nikaaa- wizyta u gin prowadzącej ciążę
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
4: ewa651 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: MartiniM - wizyta u gin proeadzacego ciążę
8:Hess - usg w trakcie ciąży
8: MartiniM- usg połówkowe
17:N@t@li@89 - wizyta w nowej klinice i nowy plan dzialania
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś
Sierpień
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed rozpoczęciem stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)[/QUOTE][/QUOTE]

No zobaczymy co tym razem mi zaproponuje. Widzisz to ja mialam ulamek twojej dawki.
A to nie jest tak ze skoro AMH i Fsh jest w porzadku to i komorki jajowe tez nie powinny byc zle?
Tak mi sie wydaje ze dawka byla tak mala ze wiecej kpmorek nie mialo z czego dojrzec ale to tylko takie moje myslenie.

Dzięki, dziś idę na pierwszą wizytę kontrolna stymulacji. Zapytam mojego dr co zaleca. To nasze pierwsze podejście ,a z tego co czytałam nacięcie zaleca się po nieudanych próbach.
Moi znajomi pierwszy raz mieli 3 podejścia, za 2 razem mieli nacięcie i udało się od razu.

Myśle, ze to wszystko zależy od zarodka, od jego morfologii.

Powodzenia na wizycie :)

Aaa i wracając do kleju to, ze nie pomaga to napisałam w skrócie, generalnie oboje ginekolog i embriolog powiedzieli, ze pomaga-przykleja na chwile, zarodek jest przyklejony a nie wygryziony. Beta pozytywna Ty sie cieszysz a pozniej ciaza biochemiczna :( wiec zwiększa odsetek pozytywnych testów ciążowych, ale nie przykłada sie to na wzrost ciąż klinicznych. Takie badania były tez u mnie w klinice... Generalnie klinika tez na tym zarabia wiec byłam w szoku, ze tak mi powiedziano.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No zobaczymy co tym razem mi zaproponuje. Widzisz to ja mialam ulamek twojej dawki.
A to nie jest tak ze skoro AMH i Fsh jest w porzadku to i komorki jajowe tez nie powinny byc zle?
Tak mi sie wydaje ze dawka byla tak mala ze wiecej kpmorek nie mialo z czego dojrzec ale to tylko takie moje myslenie.
Ja mam amh 1.7
Fsh nie pamiętam ale w normie i moje komórki ....... albo ich nie ma albo się nie dzielą. ...... mam endonetrioze niby ona stara franca .....
Ale Ann ostatnio przesłała mi badania gdzie stwierdzili ze endo nie ma wpływu na jakość :elvis:....
Na moje dawki nie patrz ja idę na rekord :laugh2::laugh2:są pacjenci ( czytaj ja ) słabo odpowiadają na v stymulację.
Kiedyś jak byłam piękna i młoda i przed operacjami to przy 75 miałam początek hiperki ( stymulacji przerwana )

Co to jest te zadrapanie ???

Inaczej scratching endometrium, zrobienie blizny w endometrium. Robi sie taka mała rankę w endometrium, bo podobno zarodek lubi zagnieździć sie w bliźnie. Generalnie wzięło sie to stad, ze podobno po łyżeczkowaniu łatwiej zajść w ciąże. Wykonuje sie to w drugiej fazie cyklu przed transferem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry