reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Bardziej pieknie mi to ann wytlumaczyla. No wlasnie daweczki niziutkie wiem ze lekarz nie chcial przesadzic :) ale chyba bedzue musial dac mi wiekszy doping.
A z tego co pamietam to wsrod nas forumowiczek nie tylko ja mislam tak ze tylko m mial kariotyp
U nas jest tak sano- kariotyp, CFTR i AZF miał tylko mój mąż. Lekarz powiedział, że u niego jest problem, więc to on ma zrobić te badania.

reklama
O to tak samo bylo u mnie
Mozliwe ze dalej problem jest w plemniku skoro pierwsze 4 dni zarodki rozwijaly sie swietnie
Zróbcie tę fragmentację DNA plemników, może to coś wyjaśni.
Przy słabych plemnikach tak niestety może być, że zarodki przestaną się rozwijać. Wiem,że to Cię nie pocieszy, ale może to po prostu był zwykły pech i nie te komórki i plemniki. Potrzebujemy po prostu więcej czasu. Ja wierzę, że zmiana taktyki i podanie mi zarodków w 3 dobie rozwiąże problem. Przynajmniej tak staram się myśleć :)

Zróbcie tę fragmentację DNA plemników, może to coś wyjaśni.
Przy słabych plemnikach tak niestety może być, że zarodki przestaną się rozwijać. Wiem,że to Cię nie pocieszy, ale może to po prostu był zwykły pech i nie te komórki i plemniki. Potrzebujemy po prostu więcej czasu. Ja wierzę, że zmiana taktyki i podanie mi zarodków w 3 dobie rozwiąże problem. Przynajmniej tak staram się myśleć :)
Masz już wyniki. ?

Ja juz po wizycie. 5 pęcherzyków po 5 dniach stymulacji. Dostałam drugi lek orgalutran do poniedziałku. Środa lub czwartek mam mieć pobranie.
Pytałam o nacięcie zarodka ale mówi, że na musimy zobaczyć co tam ze mnie wyjma :) i wtedy będziemy podejmować decyzje.
Czyli krótki protokół dodał anagoniste . Pięknie. Wizyta dop. W poniedziałek. ? Jak duze byly dzis pecherzyki .?Jaki jest u Was problem. ?

reklama
Do góry