reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

West ja tez czekam juz 1,5 miesiaca, ale im blizej transferu tym gorzej to znosze, strasznie mi sie nastroj popsuł i pewnie juz taki zostanie do bety. Ile macie jeszcze mrozaczków?
Anika u nas wlasnie juz nie ma tych oznaczen klasy zarodków, wiem tylko, ze 2 sa słabiej rozwiniete, z lekarzem ciezko podjac dyskusje na jakis temat, zawsze i tak gasi moj entuzjazm, gdybym mogla to bym wzieła jedna top a druga ta slabsza, ale u nas tylko jeden zarodeczek, no coz jak sie teraz uda, to najwyzej wrocimy jeszcze po kolejnego kropka i bedzie wesola trójeczka tak jak chciałam ;)

komunikatywny lekarz jest na wagę złota! wiem tylko, że zeby chcieli coś wiecej powiedziec, to trzeba drązyc i drązyc i nie dawac się zbyc.. ale ciezko, bo to nie powinno tak byc. niby mamy prawo do pełenj informacji (i dokumentacji) medycznej, ale jak przychodzi co do czego, to lekarze ogolnikami tylko operuja:/
nie martw się oznaczeniami zarodków! czasem te niby najlepsze odpadają w przedbiegach, a z tych słabszych są piękne dzieciaczki - wielu tu takich historii:)

i powiem Ci bardzo szczerze, ze jak dowiedziałam się, jakie mam zaradoki (transfer był odroczny ze wzgledu na prg), to nie wiem skąd, ale naprawdę mocno uwierzyłam w tego najsłabszego i intuicja mi podpowiedziała, że to bedzie dziewczynka :)

reklama
komunikatywny lekarz jest na wagę złota! wiem tylko, że zeby chcieli coś wiecej powiedziec, to trzeba drązyc i drązyc i nie dawac się zbyc.. ale ciezko, bo to nie powinno tak byc. niby mamy prawo do pełenj informacji (i dokumentacji) medycznej, ale jak przychodzi co do czego, to lekarze ogolnikami tylko operuja:/
nie martw się oznaczeniami zarodków! czasem te niby najlepsze odpadają w przedbiegach, a z tych słabszych są piękne dzieciaczki - wielu tu takich historii:)

i powiem Ci bardzo szczerze, ze jak dowiedziałam się, jakie mam zaradoki (transfer był odroczny ze wzgledu na prg), to nie wiem skąd, ale naprawdę mocno uwierzyłam w tego najsłabszego i intuicja mi podpowiedziała, że to bedzie dziewczynka :)

To prawda, jakoś Ci lekarz od in vitro są mało komunikatywni, jestem coraz mniej zadowolona z kliniki, ale jestesmy do nich uwiazani, bo mamy tam juz swoje zarodki, wiec teraz nic nie zrobimy, a podchodzic do in vitro juz nie mamy zamiaru.
Mnie sie wydaje, ze albo mialam zle transfer przeprowadzony (była krew na wkładce jak wrociłam do domu), albo organizm był wymeczony po punkcji, bo jednak brzuch to mnie strasznie długo bolał. Teraz wydaje mi sie, ze mamy wieksze szanse, ale tez nie chce sobie jakis super wielkich nadziei robic tak jak po 1szym razie. Mysle, ze musielibysmy miec strasznego pecha, aby z 4 dobrych blastocyst zaden sie nie rozwinał w dzidziusia.

✊✊✊✊ za dzisiejsze wizyty :) :* samych dobrych wiesci :) ✊✊✊
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety w koncu sa pozytywne forum zostalo odczarowane :)
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)
Trzymamy kciuki za madzionge i pisanke :*

Czesia moze bys sie tak pochwalila swoimi brzdacami :) chcesz zebysmy z niepewnosci co z wami wyzioneły ducha ;)

9:najki - kolposkopia

10:Ewunka - wizyta w klinice nowy plan dzialania
10: szila09 -wizyta u gin prowadzacego ciążę/ wizyta u genetyka
10: luna15 - wizyta w klinice
10: malutkilaczorek - 3 betowanie
10: husan - wizyta kończąca stymulację
13:Truskawka89 - wizyta przed crio
13: iga2421 - wizyta w Novum
13:Nikaa -wizyta u gin prowadzacego ciążę
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
14: Megi*- wizyta w klinice ustalenie nowego planu
15: Kajka89 - betowanie
16:rybka14 - wizyta w klinice przed crio
16:Ewelin86 - badanie prenatalne
17:pisanka89 - badania prenatalne
17:koralik83 - wizyta w klinice start nowej stulacji
17:gosia321 - betowanie
17: Ewunka - wizyta w klinice
20: lile - wizyta w trakcie stymulacji
27: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
4: ewa651 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: MartiniM - wizyta u gin proeadzacego ciążę
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)
[/QUOTE]
Gosiu dziekuje ze sama mnie dodalas do kalendzarza ☺

reklama
Do góry