reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

✊✊✊✊ za dzisiejsze wizyty :) :* samych dobrych wiesci :) ✊✊✊
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
6:pisanka89- wizyta u gin prowadzącej ciążę i u endokrynologa
6:Natalia89 - wizyta w klinice ustalenie nowego planu
6: Kajka89 - transfer
6:moniusia - wizyta w trakcie stymulacji

oraz
Za rozpakowanie Czesiowego trojpaczka :)
Za kolejny dzien synka aniolkowamamy w brzuszku :)
Za szyjke i dzieciaczki madziongi :)

7: lile - wizyta
7: martka83 - badanie prenatalne
8: MartiniM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
8: husann - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
8:moniusia - punkcja
8: malutkikaczorek - 2 betowanie
10:Ewunka - wizyta w klinice nowy plan dzialania
10: szila09 -wizyta u gin prowadzacego ciążę/ wizyta u genetyka
13:Truskawka89 - wizyta przed crio
13: iga2421 - wizyta w Novum
13:Nikaa -wizyta u gin prowadzacego ciążę
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
15: Kajka89 - betowanie
16:rybka14 - wizyta w klinice przed crio
16:Ewelin86 - badanie prenatalne
17:pisanka89 - badania prenatalne
17:koralik83 - wizyta w klinice start nowej stulacji
17:gosia321 - betowanie
17: Ewunka - wizyta w klinice
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
5: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)

reklama
Boze dzisiaj tak mnie brzuch boli jakby mnie ktos skrobal tam w srodku no moze nie caly czas mam takie uczucie ale czesto i jajniki mnie ciagna troche mnie to niepokoi ???
Nospa i magnez malo pomaga

Jestem po wizycie. Generalnie stymulacja u mnie poszła dobrze problem jest z zapłodnieniem bądź u mnie z implantacja. Doktorek zlecił masę badań może wiecie co to za badania:
Autoimmunologiczne
p/c.p. karidiolip.kl.IgG i IgM
p.cp.beta-2-glikoprot.I kl.IgG, IgM
Immunofenotyp z limfocytów krwi obwodowej
Genetyczne
Nad krzepliwość wrodzona ( czynnik V Leinden + Mutacja 20210 G-A genu protombiny met.PCR)
Badania oznaczenia kariotypu z limfocytów krwi obwodowej
M ma zrobić
Fragmentacje DNA plemników
Popytalam lekarza o wszystko i powiedział że ogólnie miałam słabe zarodki ( bardzo słabo według niego był podział) podejrzewa że przez jakość plemników ale chce badania zrobić żeby mieć punkt zachaczenia przed następnym podejściem bo mówi że to nie są małe koszty dla nas i naszej psychiki.

Jestem po wizycie. Generalnie stymulacja u mnie poszła dobrze problem jest z zapłodnieniem bądź u mnie z implantacja. Doktorek zlecił masę badań może wiecie co to za badania:
Autoimmunologiczne
Genetyczne
Nad krzepliwość wrodzona ( czynnik V Leinden + Mutacja 20210 G-A genu protombiny met.PCR)
M ma zrobić
Popytalam lekarza o wszystko i powiedział że ogólnie miałam słabe zarodki ( bardzo słabo według niego był podział) podejrzewa że przez jakość plemników ale chce badania zrobić żeby mieć punkt zachaczenia przed następnym podejściem bo mówi że to nie są małe koszty dla nas i naszej psychiki.
O rany, ile badań. Ja niestety znam tylko fragmentację DNA plemników, ale o tym już Ci pisałam.
Przynajmniej coś Wam się rozjaśniło. I jaka decyzja - zostajecie czy zmieniacie klinikę?
Pytałaś o to nacinanie otoczki?

Kaczorku, grunt,że coś wyszło. Zrób następną betę za 2 dni i sprawa będzie jasna. Wierzę,że będzie dobrze :-)

Gosia,tę bóle to na pewno dobry znak. Czerwiec już się nieźle zaczął, następna będziesz Ty i Kajka :-)

Autoimmunologiczne
Genetyczne
M ma zrobić
O kurcze macie całą listę, ja robilam przeciwciała i M robil DNA plemnikow. Ma rację, to nie są Male koszty. Trzymam kciuki żeby one cos wyjaśnily

reklama
Autoimmunologiczne
Genetyczne
M ma zrobić
Badanie na przeciwciala jesli je posiadasz to moga powodowac problem z implantacja lub poronienia
Immunofenotyp ma sprawdzic zgodnosc tkankowa twoja i meza
V-leiden mutacja i nadkrzepliwosc maja sprawdzic ryzyko zakrzepicy zatorowosci a w waszym przypadku ryzyko poronien samoistnych
Kariotyp - prawidlowy genom czy niea mutacji genetycznej na poziomie jakiegos genu
Ale kochana ja sie dziwie ze kariotypu nie mieliscie zleconego przed 1 podejsciem

Do góry