reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kaczorku, grunt,że coś wyszło. Zrób następną betę za 2 dni i sprawa będzie jasna. Wierzę,że będzie dobrze :-)

Gosia,tę bóle to na pewno dobry znak. Czerwiec już się nieźle zaczął, następna będziesz Ty i Kajka :-)
Oby oby bo nie ukrywam ze mam teraz troche stresu w zyciu i moze to tym jest spowodoeane ale mam nadzieje ze wszytsko skonczy sie pomyslnie ✊✊✊

reklama
Natalka srobuj od lekarza rodzinnego wydebic skierowanie dla was do poradni genetycznej i umowic sie prywatnie na wizyte do poradni genetycznej (ale tylko po to zeby przyspieszyc termin) tam dostaniecie skierowania na badania genetyczne na pozostale moze tez uda sie poprosic. My placilismy za kariotyp i mutacje azf bo za pozno sie dowiedzialam ze moge przejsc przez poradnie i zrobic na nfz

O rany, ile badań. Ja niestety znam tylko fragmentację DNA plemników, ale o tym już Ci pisałam.
Przynajmniej coś Wam się rozjaśniło. I jaka decyzja - zostajecie czy zmieniacie klinikę?
Pytałaś o to nacinanie otoczki?
Nacinanie wykonują po poronieniu nawykowym, przy krio,powyzej 35lat i coś tam jeszcze mówił ale było tego tyle że połowy nie pamiętam

Badanie na przeciwciala jesli je posiadasz to moga powodowac problem z implantacja lub poronienia
Immunofenotyp ma sprawdzic zgodnosc tkankowa twoja i meza
V-leiden mutacja i nadkrzepliwosc maja sprawdzic ryzyko zakrzepicy zatorowosci a w waszym przypadku ryzyko poronien samoistnych
Kariotyp - prawidlowy genom czy niea mutacji genetycznej na poziomie jakiegos genu
Ale kochana ja sie dziwie ze kariotypu nie mieliscie zleconego przed 1 podejsciem
Był kariotyp CFTR i AZF ale u męża u mnie nie

Jestem po wizycie. Generalnie stymulacja u mnie poszła dobrze problem jest z zapłodnieniem bądź u mnie z implantacja. Doktorek zlecił masę badań może wiecie co to za badania:
Autoimmunologiczne
p/c.p. karidiolip.kl.IgG i IgM
p.cp.beta-2-glikoprot.I kl.IgG, IgM
Immunofenotyp z limfocytów krwi obwodowej
Genetyczne
Nad krzepliwość wrodzona ( czynnik V Leinden + Mutacja 20210 G-A genu protombiny met.PCR)
Badania oznaczenia kariotypu z limfocytów krwi obwodowej
M ma zrobić
Fragmentacje DNA plemników
Popytalam lekarza o wszystko i powiedział że ogólnie miałam słabe zarodki ( bardzo słabo według niego był podział) podejrzewa że przez jakość plemników ale chce badania zrobić żeby mieć punkt zachaczenia przed następnym podejściem bo mówi że to nie są małe koszty dla nas i naszej psychiki.
Ujjjj niezła lista badań . Nie znam się nie pomogę.

Natalka srobuj od lekarza rodzinnego wydebic skierowanie dla was do poradni genetycznej i umowic sie prywatnie na wizyte do poradni genetycznej (ale tylko po to zeby przyspieszyc termin) tam dostaniecie skierowania na badania genetyczne na pozostale moze tez uda sie poprosic. My placilismy za kariotyp i mutacje azf bo za pozno sie dowiedzialam ze moge przejsc przez poradnie i zrobic na nfz
Gosienko badania będą w ciągu 2 tygodni oprócz genetyki na ten wynik trzeba czekać 4 tygodnie ale to i tak spoko bo mimo że u mnie po transferze już wszystko ok ale lekarz chce zacząć następne podejście po 2 miesiącach żebym odpoczela psychicznie a fizycznie wszystko było już na cacy. Oczywiście pod warunkiem że badania będą ok.

reklama
Gosienko badania będą w ciągu 2 tygodni oprócz genetyki na ten wynik trzeba czekać 4 tygodnie ale to i tak spoko bo mimo że u mnie po transferze już wszystko ok ale lekarz chce zacząć następne podejście po 2 miesiącach żebym odpoczela psychicznie a fizycznie wszystko było już na cacy. Oczywiście pod warunkiem że badania będą ok.
Wiem my na genetyke czekalismy 6 tygodni
A recepty na leki wystawil ci teraz zebys skorzystala z refundacji ?

Do góry