reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

witajcie kobitki, oficjalnie oswiadczam mam schizy!! ;) nie spalam dzis w nocy od 2, a o 6.30 zadzwonil zegarek i szykuje sie do pracy. Ogolnie spania dzisiejszej nocy moze bylo ze 3 godz .Mialam straszzne bole jak na@, wstawalam co chwila sprawdzac czy nie przyszla. Wczoraj wieczorem trzeslam sie przez ok 2 godz z zimna a moj maz otwieral okno bo mu goraco. Jakies chorobsko mnie lapie?
milego dnia!

reklama
Dziewczyny wróciłam od lekarza.Miesniak ma dokładne wymiary 22x18mm. Jest na zewnętrznej tylnej scianie macicy. Mam się nim absolutnie nie przejmowc ale jest kolejny problem. W macicy zrobił m się krwiak 12x8,5mm. Mam non stop lezec.Jak się nie wchłonie to szpital. bbbbbbbbbrrrrrrrrrrr..już się boję.

juditka - nie denerwuj sie, to napewno nie pomaga. hm31 ma rację, trzeba wyluzować. Idz z mężem do kina, polecam Listy do M... Poczytaj fajną książkę, polecam Jak ona to robi albo w Pogodni za Harrym Winstonem. Uśmiejesz sie, a to napewno lepsze od nerwów. Trzymam kciuki.

kosik - wielkie dzięki za namiary. Faktycznie spore roznice w cenie, a przy tych kosztach niby mozna powiedziec ze co to jest 100zł przy 12000zł ale jak człowiek nie okradło banku, to każde 10zł się liczy....
Odnośnie tych tabletek antykoncepcyjnych - dzięki za info. Coprawda jak sobie wyliczam, to moze jedno opakowanie wybiore. Nie wiecej.... Ale moze faktycznie warto....

Juditko, jesteś totalnie szalona, 30 testów?! To możesz juz od dzisiaj zacząć robić po dwa dziennie ;-)
Nic się nie denerwuj, wszystko będzie dobrze, wiem, że czekanie jest najgorsze, ale dasz radę, w końcu wszystkie jakoś dajemy :-)

Aisha, odezwij się jak po punkcji

Wszystkim dziewczynkom serdecznie dziękuję za kciukasy. Rany!!! To już jutro :sorry:

juditko z tego co mi wiadomo i co Ty powinnas wiedziec najlepiej to ze jak boli caly czas jak na@ po transferze to z reguly dobry znak:laugh2: moze my jestesmy jakimis sobowtorami:laugh2: ja tez mialam dreszcze po transferze, bylam rozbita a brzuchol pobolewa mnie do dzis, dzwonilam do gina i powiedzial ze tak czesto jest z pobrzuszem, zwlaszcza jak sie jest stymulowanym niektore kobiety tak reaguja, powiedzial mi ze do 3 tyg, po transferze bole podbrzusza powinny mijac, takze moja droga nie martw sie bo wszystko jak narazie pieknie sie uklada...:tak:

Hej Dziewczyny, podczytujee was watek bo sama bede "kiedyś" podchodzic do in vitro :) i mam małą prośbe, jesteście juz po wybraniu kliniki itp. czym sie najlepiej kierować w szukaniu kliniki ? tak wiem, najlepsze ponoć w Białymstoku,ale czy blizej mnie nie ma jakieś jedej z lepszej ?! podaje nazwy klinik ktore mam na oku i czy moglybyscie sie wypowidziec ktora wazym zdaniem jest najlepsza.... z gory dziekuje za odpowidzi.

klinika MACIERZYŃSTWO w Krakowie
klinika GAMETA w Kielcach
centrum leczenia niepłodności PARENS w Krakowie
klinika ARTVIMED W Krakowie
klinika NOVOMEDICA w Mysłowicach
klinika PROVITA w katowicach

Za mną coś chodzi GAMETA w kielcach, ale czy to by byl dobry wybór ?!

Lilu19 - ja jestem z Warszawy i jak sie okazało ze mam iśc do kliniki, to powiedział zebym zastanawiała się nad Białymstokiem i 2 w Warszawie. Jak poszłam do Invicty to powiedzieli mi, że okres od stymulacji jest przeplatany wizytami i jeśli do kliniki masz 200km to to się mija z celem.
Poza tym ten ginekolog ktory z ogole wysłał mnie do kliniki powiedział, że Białystok jest dobra bo robili to jako pierwsi ale minęło już tyle lat, że inne kliniki już raczej nie zostają w tyle jesli chodzi o badania i skuteczność.

Z kolei lekarz ktory zajmuje się moim partnerem, powiedział, żeby wybierać lekarza przy ktorym kobieta czuje sie komfortowo, to ponoc bardzo wazne zeby kobieta ufala lekarzowi ktory ją prowadzi, bo od komfortu psychicznego kobiety wiele zalezy...

Jego slowa. Mysle ze mial racje...

Lilu
ja kiedys juz pisalam ci o klinikach ale jeszcze jedno dodam. pamietaj ze jesli klinika nie jest bliska to musisz na ok 2 tygodnie zostac w danym miejscu. ti akurat nie jest straszne ale trzeba sie z tym liczyc. te kliniki co wspomnialas nie sa w top top - ale nie mam blizszej info o nich

chyba wrocilam juz do zywych ;) spalam po punkcji, krecilo mi sie w glowie a tak to ok no i sporo krwawilam.

zasnelam migusiem, mialam ze strachu tylko wysokie cisnienie ;)

pobrali 7 komorek:)

wiec tez jest niezle:)

teraz oczekiwanie, czy sie ladnie zaplodnily i podzielily.
Dzieki kochane za zainteresowanie, przepraszam ze tylko tyle napisze ale cos mnie wklatce przydusza, ide sie polozyc. pozdrawiam Was!!!! :-)

reklama
Lolitko- Stosowalam przez 8 dni Menogon 3 amp.dziennie (krotki protokol) i na tym etapie zakonczylismy procedure gdyz z 10 komorek jajowych tylko 2 nadawaly sie do in vitro wiec szanse byly naprwade bardzo male !!!!
Jak uwazasz kiedy moge rozpocac drugie podejscie do in vitro ,tym razem dlugi protokol ???????

Pozdrwiam wszyskie zaciazone i starajace sie.

Do góry