reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lolitka obys miała rację , jutro jeszcze lecę na USG i jeszcze raz podpytam lekarza, bo mi głowa z tego pęka.Kurcze i boje się że ten mięsniak strasznie urośnie, bo w wielu przypadkach tak jest.

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie słowa i informacje. Czytam trochę o tych protokołach i samym in vitro, ale od czytania pojawia mi sie tyle pytań, ze juz zaczelam je zapisywac i zadam je lekarzowi, bo przeciez nie moge się z internetu dowiadywac wszystkiego skoro nie znam się na tym, a za wizyty płacę wiec mogą chyba coś powiedzieć...

Odnośnie protokołu, to widzę, że wszystkie mówicie, ze przy PCO powinien byc dlugi. Ja byłam u 3 lekarzy (invicta i 2 x novum) i kazdy po USG i wynikach hormonow powiedziec ze krotki protokol. Nie wiem czy to wynika z wysokosci, AMH ale to byly 3 niezalezne osoby, ktore nawet nie wspomnialy o dlugim protokole. Także chyba zaufam im w tej kwestii licząc, że jest mała szansa, że 3 osoby się mylą... Obym sie ja nie pomyliła :-)

kosik - Dzieki za info. Bedę bardzo wdzięczna za namiary na apteki :-) Szpital na Woloskiej znam i mam swietne doswiadczenia z niego.

agulkak - zanim podjelam decyzje o Novum, bylam w Invicta. Tam to byl dramat. Nie dosc ze mialam wrazenie ze jestem na tasmociągu to jeszcze po drodze dostałam ulotki o liposukcji i zabiegach beauty...Az zaczelam szukac w necie czy ich działalnością jest leczenie niepłodności czy raczej chirurgia plastyczna, a in vitro robią przy okazji... może trafiłam na ich gorszy dzień, ale w Novum było zupełnie inaczej. miło, duzo informacji, normalna rozmowa. Prowadzi mnie Obuchowska (wczesniej bylam u Lewickiej ale jakos nie zaiskrzyło). Narazie mam jeszcze niedosyt informacji. Mam wrazenie ze wiecej dowiaduje sie tu, na forum i z netu niz u lekarzy, ale atmosfera jest bardzo dobra i zawsze mozna zadzwonic jak ma sie pytania.

Aaa jeszcze zapomnialam zapytac.
Ostatnio lekarz mi zaproponował zebym brała tabletki antykoncepcyjne do momentu stymulacji. No i zastanawiam sie jaki jest sens tego skoro bede brala miesiac, dwa tabletki, potem znow stymulacja, czekania 2 tygodnie na wynik testu w czasie ktorych nie bede brala antykoncepcji, a potem jak sie okaze ze nie zaskoczylo, to znow antykoncepcja??? Przeciez ten organizm oszaleje totalnie....

Czy ktoras z Was tez miala takie zalecenie?

mistle jak rozumiem w Warszawie podchodziłaś? kto Cie prowadził? który lekarz? transfer? wczesniej pick-up?
Ja podchodziłam w Warszawie u dr Kunickiego, które polecam!! natomiast transfer i pick up za kazdym razem robil kto inny...

witam!!!
przepraszam ze wtracam sie tak raz na jakis czas, ale szczescie mnie rozpiera!!! ja juz wierze w cuda, dzis po raz pierwszy widzialam jak bije serduszko naszego skarba!!! wiele przeszlismy, ale warto bylo. dziewczyny, wyjmijcie glowy z macicy, ruszcie na impreze, zaszalejcie zdrowo a potem do roboty. moze za rok bedzie reaktywacja wyzu demograficznego:-). zycze wszystkim sukcesow!!!

sham - ja dopiero zaczynam. W styczniu pierwsza stymulacja. Teraz prowadzi mnie Obuchowska w Novum. Wczesniej Lewicka - miła, ale jakos nie zaiskrzylo. A kto bedzie robił transfer to jeszcze nie wiem.
A Ty gdzie w Wawie?

witam!!!
przepraszam ze wtracam sie tak raz na jakis czas, ale szczescie mnie rozpiera!!! ja juz wierze w cuda, dzis po raz pierwszy widzialam jak bije serduszko naszego skarba!!! wiele przeszlismy, ale warto bylo. dziewczyny, wyjmijcie glowy z macicy, ruszcie na impreze, zaszalejcie zdrowo a potem do roboty. moze za rok bedzie reaktywacja wyzu demograficznego:-). zycze wszystkim sukcesow!!!

Gratulacje!!! W moim wypadku ciąża nie idzie w parze z "robotą" :)

reklama
mistle!
zerknelam wyzej i widze ze masz taki problem jak i ja. PCO , bezowulacyjne cykle, slabe nasienie. 1 proba in vitro zakonczyla sie implantacja zarodka, ale w 16 dpt polecialo wsio. potem histeroskopia -wynik super no i mialam sie przygotowac do transferu mrozonek, w miedzy czasie postanowilam wrocic do dawnego wesolego zycia no i w efekcie przygotowan nie bylo. byly imprezy a teraz jestem w ciazy w ktora zaszlam na cyklu naturalnym. wszystko jest ok i oby tak dalej.

Do góry