Hej dziewczyny, mija wlasnie 2 dzien po transferze mojego blastusia
czuje sie dzis dobrze, bylam wpracy i jakos minal dzien, co jakis czas kluja mnie jajniki, to pewnie efekt stymulacji ciagle. Mija mi tez opuchlizna brzucha, moge go znowu wciagac
nie wiem czy to w sumie dobry znak .. ogolnie nie mam dobrych przeczuc, jakos tym razem dziwnie sie czuje,bardziej jestem na nie,ze jednak sie nie udalo. Jeszcze kilka dni i sie okaze
mistle ja niestey w kwestii PCO nie pomoge, dobrze robisz konsultujac sprawe z kilkoma lekarzami, powodzenia
tymeczka ale milo sie ciebie czyta,normalnie sielanka
odpoczywaj kochana, delektuj sie tymi chwilami,
czarnykot dziekuje! zachlysnelam sie prawie wiruskami, potrzebne mi teraz bardzo za kolka dni testuje!
lindi77 ja walcze z miesniakami odkad sie o nich dowiedzialam czyli od 2009r. mialam ich kilka, blokowaly mi ujscia jajowodow co uniemozliwialo zajscie w ciaze ale mialam tez kilka innych min modelujacych jame macicy. Musialam miec operacje aby je usunac. Byla to klasyczna operacja z cieciem jak do cesarki. Po operacjii 6mcy zakaz prob zajscia w ciaze. Po operacji tylko porod przez cc. Miesniaki to trudna sprawa. Reaguja na zenskie hormony plciowe. Podczas ciazy niestety rosna pod wplywem hormonow wlasnie. To czy sa niebezpieczne w ciazy zalezy m.in od tego gdzie sa umiejscowione. Jesli modeluja jame macicy to faktycznie moze byc maly problem. Jesli sa umiejscowione przy szyjce macicy bezwzgledna jest cesarka,porod naturalny niestety odpada. Generalnie, miesniaki srodscienne(te w scianie macicy) i podsurowicowkowe (rosnace na zewnatrz macicy) nie stanowia zagrozenia,jesli sa niewielkich rozmiarow.Twoj 3 cm jest niezbyt duzy. Trzeba kazde miesniaki jednak kontrolowac w ciazy. U mnie rosly ok 1 cm na miesiac. W 6 mcu stracilam synka, jednak zaden z lekarzy nie wskazal jako powodu miesniakow, wszyscy zgodni ze to niewydolnosc szyjki. Mowilas ze idziesz jutro do lekarza. SPytaj go o umiejscowienie miesniaka i jego rodzaj (podsurowicowkowy, srodscienny i podsluzowkowy).I lekarz mial racje - nie martw sie tym.
danii nioseczko, trzymam kciuki za piekne plony,spisalas sie
Aisha za Ciebie rowniez trzymam kciuki, udanych plonow jutro, daj znac jak wrocisz
)
Jo.M. hej
dzieki za info, no widzisz ja tez wczesniej taka swiecaca gwiazdeczke widzialam na usg, tym razem nie, z akilka dni bede wiedziec
joweg jak samopoczucie? ja tez nie lubie poniedzialkow,choc dzisiejszy mi trzasnal jak z bicza w pracy
Dziewczyny, i jeszcze jedno mialam nie pisac wam o tym, ale przyznam sie... kupilam wlasnie 30 testow ciazowych na ebayu
, jestem niepoprawna, wiem wiem