reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

hej kochane, przyjmiecie mnie do swojego grona? ja niestety jestem chora na endometrioze, staram sie naturalnie od 3 cykli, jednak nie udaje sie a mnie niestety torbiel na jajniku rosnie caly czas...w koncu lekarz stiwerdzil, ze chyba jednak warto zastanowic sie nad in vitro, niedlugo czeka mnie jeszcze hsg, ale musze podleczyc jeszcze bakterie...bardzo boje sie tego wszystkiego, wiec postanowilam podczytywac was troche, zeby sie dowiedziec z czym to in vitro sie je :-)

reklama
Juditko, nie ma tak dobrze by zarodek było widać na usg, ta białą kropka to płyn w którym był zarodek. Jestem taka mądra bo też się dałam na to nabrać i piszczałam do pielęgniarki, że widzę zarodek, ale ona szybko mnie doinformowała,że to nie zarodek.
Nic się nie stresuj, to, że nie widziałaś to nie znaczy, że go tam nie ma. I nie płacz kochana, bo tonie pomaga ani Tobie ani dzidziusiowi.

Milaa, witaj, pewnie, że Cię przyjmiemy :-)

Magdusia, to pewnie jak już będziesz na wizycie to rozpoczniesz stymulacje, trzymam kciuki, szybko zleci :-)

Jejku dzieki dziewczynki za powodzenia i Wam rowniez tego zycze!!!! Za 3h zastrzyk na peknięcie, auc juz sie boje :sorry:Jutro rano do pracy to dzien szybko zleci i we wtorek o 7.00 wyjazd....milego wieczorka ;-)

miliaa - witaj. no z endo to raczej ivf trzeba myslec powaznie. z naturalnymi to moze byc cienko. nic sie nie boj - damy rade.

miliaa Witamy na forum. Jeżeli trzeba podejść do in vitro no to trzeba. Nie martw się niczym mimo ,że tak na prawdę to nie jest łatwe. Trzeba walczyć i wierzyć że wszystko będzie dobrze , a na pewno będzie.
Jeżeli będziesz miała jakieś pytania to pytaj śmiało. Życzę powodzenia.

Juditko Nie jestem pewna czy to co widać na USG to tylko płyn w którym był zarodek tak jak pisze Ci danii.
Powiem tak , że przy dwóch pierwszych imsi nikt mi nie pokazywał zarodków po transferze na USG. Ostatnim razem miałam podane 4 zarodki i dokładnie widziałam na monitorze 4 gwiazdeczki. Nie jestem jednak pewna czy zawsze po transferze są one widoczne na USG.
Nie martw się niczym:-)

Magdusia 31 O.K. rozumiem . daj znać co i jak po kolejnej wizycie.

szarlotka80 Co tam słychać u Ciebie. Dobrze się czujecie?

kochane jestescie! dziekuje bardzo za mile przyjecie:-) wierze, ze w koncu nam sie uda...kiedys musi:rofl2:
Magdusia...ja mam e-coli i bede brala macmiror czy cos takiego, to globulki, teraz konczy mi sie @ i niedlugo zaczynam 12dniowa kuracje...
lolitka...a ty czemu nie moglas naturalnie zajsc? bo widze, ze ty juz swoj cel osiagnelas...gratuluje ci bardzo !!:-)
Jo.M....mysle, ze pytan bede miala mnostwo...a pierwsze brzmi, gdzie najlepiej sie zglosic do kliniki...ja mieszkam w Radomiu, ale studiuje w wwie, wiec interesuje mnie chyba wwa...
Juditka, Dani...milo mi poznac :-)

miliaa Niestety nie mam pojęcia o klinikach z Warszawy ale na 100% dziewczyny Ci coś odpiszą i coś polecą.
Ja 2 x imsi miałam w Katowicach Provita , a 1 x icsi Bielsko Ferti-Med.

reklama
Miliaa ja jezdziłam do dr Wozniaka do Radomia-on przygotował mi wszystkie papiery do Novum(współpracuje z tą klinika)zlecił badania wszystkie i określił protokół-teraz jadę do Novum po 2 tygodniach brania leków na wyciszenie przysadki i tam dalej oni już mnie bedą prowadzić.Ty studiujesz w Wawie więc bedzie Ci łatwiej dostać sie do klinik-są różne opinie i dobre i złe o Novum , ale myslę ze nie ma kliniki o której wszyscy mowiliby dobrze-ja po 3 nieudanych inseminacjach podjęłam decyzje o in vitro-wiem, że na razie masz mętlik w głowie, bo nie wiesz co z czym sie je, ale po to tu jestesmy żeby sobie pomagac:tak:Pozdrawiam

Do góry