reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

✊✊✊✊ za malutkiegokaczorka dzisiaj mocno zaciskamy :)

20: malutkikaczorek - wizyta przed crio

21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe
21: Po40 - wizyta u ginekologa prowadzącego ciążę
21: Strawbellka - kontrolne usg w trakcie ciąży
23: Falka203 - wizyta pęcherzykowo-serduszkowa w klinice
23: Agatek28 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
23: Megi - rozpiska stymulacji
24: rybka - biopsja endometrium
24: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: butterfly - ustalenie nowego planu
24: gosia321 - kontrola w trakcie stymulacji
24: marzen88 - wizyta kontrolna
25: Annemarie - wizyta przed histeroskopią
25: Natalia89 - betowanie
27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
30: koralik83 - betowanie
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisac :)

reklama
20: malutkikaczorek - wizyta przed crio

21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe
21: Po40 - wizyta u ginekologa prowadzącego ciążę
21:Strawbellka - kontrolne usg w trakcie ciąży
23: Falka203 - wizyta pęcherzykowo-serduszkowa w klinice
23: Agatek28 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
23: Megi - rozpiska stymulacji
24: rybka - biopsja endometrium
24: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: butterfly - ustalenie nowego planu
24: gosia321 - kontrola w trakcie stymulacji
24: marzen88 - wizyta kontrolna
25: Annemarie - wizyta przed histeroskopią
25: Natalia89 - betowanie
27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
30: koralik83 - betowanie
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisac :)

Dzizesss,kochana co ty mowisz?
trzymam kciuki i mam nadzieje,ze sie cholernie mylisz.Trzymaj sie kochana.
Annemarie ja juz sie nastawilam na najgorszy scenariusz. Mialam czekac do swojej umowionej wizyty 31 maja, ale ustanie mdlosci mi dalo do myslenia. Jeszcze pare dni temu mialam takie ze na widok jedzenia mi sie chcialo wymiotowac. Teraz nic
Strawbelka ile razy ja myślałam ze coś nie tak z ciąża, a teraz mam smigajacego 2,5 latka w domu, objawy ciąży sie zmieniają i to jest normalne, który to juz tc u Ciebie? Jakby coś było nie tak to organizm sam by sie chciał pozbyć płodu i napewno objawy byś wtedy miała. Uszy do góry, napewno wszystko jest dobrze!!!!
U mnie to dopiero 6t7d.
Ostatnim razem jak poronilam to nawet krwawienia nie mialam, serduszko przestalo bic i tak chodzilam z tym jeszcze 2 tyg i nic, musieli mnie czyscic.

No u mnie też nie najlepiej. Jutro miałam iść na wizytę do gin. W poniedziałek robiłam hcg wynik piękny 1540, dziś też poszłam aby mieć świerze wyniki i wynik 2130 - mało. Poleciałam do lekarza, a on zbadał i powiedział, że pęcherzyk ciążowy jest, ale ta Beata nie jest powalająca i powinna być ok 3000. Kazał zrobić w poniedziałek i zobaczymy co będzie. Ale jak na razie czarno to widzę.

Ja to jeszcze jestem przed tymi lekami ale skoro mowisz ze to to samo a co powiedzial lekarz?
Przyda mi sie ta informacja bo przy komercyjnym podejsciu to my i tak juz kupe kasy wydalismy i jeszcze czesc wydatkow przed nami. Wiem ze w sytuacji checi posiadania dziecka nie wazne sa pieniadze ale skoro mozna zaoszczedzic 90 zloty to ja od razu bede mowic ze chcem zamiennik nawet lekarzowi :)
Na ostatniej wizycie lekarz prowadzący w klinice też juz wypisal luteine

A ten sam lekarz caly czas wypisywal Ci fragmin? Niektorzy lekarze boja sie dawac na znizke, trzeba miec konkretne wskazania.
Jesli ten sam lekarz to sie upomnij o znizke. Ja mam zawsze na znizke.
Dziewczyny ide jutro gdzies u siebie do gina na usg bo mam zle przeczucia. Jak mialam mega mdlosci, to wszystko ustapilo, z dnia na dzien czuje sie coraz lepiej zamiast coraz gorzej, tak jakby beta leciala w dol.
Jak okaze sie ze serduszko juz nie bije, a jestem tego bardziej niz pewna, to daje sobie spokoj z dzieckiem. 3 poronienia mi wystarcza, a z immunologia nie wygram, bo jak te leki nie pomogly, to jeszcze moze pomoga szczepienia, ale na nie sie nie zdecyduje bo bardzo sie ich boje.
Adopcja tez nie wchodzi w gre, to nie moja droga.
Trzymajcie jutro kciuki, mam nadzieje ze moja intuicja mnie pierwszy raz zawiedzie...
Dzis juz nawet zrobilam porzadek w lekach, jak cos to bede miala do sprzedania. Nie wiem ale cos czuje ze u mnie juz koniec:(
Wlasnie nie ten sam, ale na podstawie tych samych danych, przeciez mam u nich tylko jedną kartotekę :(

Trzymam kciuki kochana zeby twoje obawy sie nie sprawdziły :*

Co do leków, chyba gosia sie pytałaś
Ja przed i po transferze brałam luteinę, która 1op kosztowało ok 53zł (30 tabletek), a po pozytywnej becie i pierwszej wizycie po becie na luteinę jest refundacja - bo jesteś w ciąży i kosztuje wtedy ok 7zł. Sama się zdziwiłam po wizycie, że mi osobno na ten lek wypisują

Co do leków, chyba gosia sie pytałaś
Ja przed i po transferze brałam luteinę, która 1op kosztowało ok 53zł (30 tabletek), a po pozytywnej becie i pierwszej wizycie po becie na luteinę jest refundacja - bo jesteś w ciąży i kosztuje wtedy ok 7zł. Sama się zdziwiłam po wizycie, że mi osobno na ten lek wypisują
Właśnie oprócz tego, ze luteina jest znacznie tańsza, jest jej tez wiecej w opakowaniu

reklama
Dziwnie z ta Luteina i jej refundacja. Ja przed ciążą też miałam tańsza, więc to chyba po prostu od lekarza zależy, jak wypisze receptę.

Strawbelko, mam nadzieję, ze Twoje przeczucia są mylne i się nie sprawdza! Myślami jestem z Tobą!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry