lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Witajcie dziewczyny;-)
Przepraszam , że tak się wtrące w wasz wątek, ale czytam go bardzo uważnie mimo iż mnie nie dotyczy, czytam z ciekawości, bo naprawdę można wiele ważnych informacji uzyskać na temat in vitro. (a poza tym znam Lolitkę;-))
W związku z tym , że udzielacie tutaj bardzo ważnych informacji, które ciężko później znaleść w tych wszystkich postach, a zwłaszcza nowym osobom, proponuję abyście napisały do administratorki forum, o utworzenie dla was wątku w ktorym mogłybyście tworzyć różne tematyczne podwątki ( coś w stylu jak np. wrzesień 2010 w którym są różne podwątki).
Przepraszam za taką ingerencje
P.S. Bardzo trzymam za Was kciuki
Mloda...spoko jest. Za wczesnie na podwatki. Jak sie zaczniemy rozlazic to bedzie po nas. Jak sie grono powiekszy to sie zobaczy...
A czytaj nas czytaj...i mnie tu fasolkuj w tym cyklu bo ta nowa praca Cie kurna wykonczy
Witam dziewczyny. Przeglądałam, przeglądałam, aż się zdecydowałam napisać. Jestem w trakcie krótkiego protokołu (trzecie podejście do in vitro). Jutro mam kontrolny skan po 10 dniowej stymulacji menopurem. Mam wysokie FSH, endometriozę IV stopień, jestem po 6 laparoskopiach i 1 laparotomii i mam nadzieję, że się uda. W końcu :-) Ostatnie podejście do ICSI zakończyło się pobraniem 3 jajeczek na drodze długiego cyklu (6 ampułek menopuru/dobę), wszystkie się zapłodniły, ale 1 maluch przestał się rozwijać. Po transferze 2 pięknych dostałam 39 gorączki (???) i po ptakach. Skąd ta gorączka? Nie kumam. Na krótkim protokole 6 dnia stymulacji miałam 3 pęcherzyki. 2 x 8mm i 1 x 7. Małe, ale ważne, że są i niech rosną zdrowo. Jutro się dowiem, czy rozmiar ok i kiedy transfer. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i życzę duuuużo dzidziusiów :-)
Kochana....jaka masz dawke menopuru? Jaki mialas pierwszy protokol? Krotki czy dlugi bo rozumiem ze za drugim razem dlugi... Jak eragowalas na krotkim wczesniej?