reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No i właśnie dlatego wydaje mi się że za późno im się przypomniało ze maja mi dołączyć tego orangutana :o pamiętasz może jakiej wielkości miałaś pęcherzyki w 6 dniu. ? Bo ja orangutana :rolleyes: dostałam w 10 dniu rano

Znalazlam wlasnie karte monitorowania jajeczkowania i juz Ci pisze dokladnie.
Od 2dc 150j menopuru wieczorem
Od 6dc orgalutran rano
W 7dc pierwszy podglad i pęcherzyki
JP 1x15mm, 5x14mm
JL 3x14mm, 5x12mm
Estradiol w 7dc 2174.
Ze wzgledu na juz taki wysoki estradiol zmniejszono mi dawke do 100j menopuru co generalnie podobno zle wplywa na jakosc komorek.
Podglad byl jeszcze w 9 i 10dc i w tym dniu 2xgonapeptyl a w 12dc punkcja.
Pobrali 14komorek w tym 9M2 i 5 M1, z 6 zaplodnily sie 3 a z hodowli uzyskalismy 1 blastocyste 4aa.

M
Znalazlam wlasnie karte monitorowania jajeczkowania i juz Ci pisze dokladnie.
Od 2dc 150j menopuru wieczorem
Od 6dc orgalutran rano
W 7dc pierwszy podglad i pęcherzyki
JP 1x15mm, 5x14mm
JL 3x14mm, 5x12mm
Estradiol w 7dc 2174.
Ze wzgledu na juz taki wysoki estradiol zmniejszono mi dawke do 100j menopuru co generalnie podobno zle wplywa na jakosc komorek.
Podglad byl jeszcze w 9 i 10dc i w tym dniu 2xgonapeptyl a w 12dc punkcja.
Pobrali 14komorek w tym 9M2 i 5 M1, z 6 zaplodnily sie 3 a z hodowli uzyskalismy 1 blastocyste 4aa.
Moje w 7 dniu były mniejsze pęcherzyki może dlatego dali mi później. A ile zastrzyków orangutana wzielas. ?

spore dzieciaki Madzionga :-)

Gosiu - z tymi lekami to każdy ma inaczej, a nawet - przy kolejnych seriach tego samego leku moze byc inaczej :-) (ja wlasnie zaliczam mdlosci+sennosc, bole brzucha po luteinie.. i brzuch mam taki ze mi ustepuja miejsca w pociagu haha.. a poprzednio po luteinie tylko przytylam)

W sumie 5. 6dc-10dc. A Ty mialas mniejsze? No ja bylam za bardzo wystymylowana. Nie zapomne miny lekarza jak zobaczyl moje jajniki na usg. "Dramat"- usłyszałam....

Dziewczyny, wróciłam. Pokręciłam się trochę po innych wątkach, ale nie znalazłam dla siebie miejsca. Myślałam, że tu nie pasuje bo mi się udało za pierwszym razem. Ale na wątkach ciążowych są bardzo młode dziewczyny po wpadkach albo bardzo krótkich staraniach. One już mają imiona wybrane, wózki kupione mimo terminu na grudzień. A ja przecież 6 lat walczyłam ciężko.... Teraz boję się nawet w pracy powiedzieć.
Może nie jestem ekspertem, ale chętnie podtrzymam na duchu, no i mam kilka dziewczyn na podobnym etapie.
Super Witamy

A wlasnie Ewunka! Ja mialam wlaczony orgalutran 6dc a w 7dc dopiero podgląd wiec dr wlaczal go w ciemno a nie po podgladzie pecherzykow.

reklama
słuchajcie, wrzucam kalendarz i proszę, by któraś staraczka go przejęła:) jest jakaś chętna? szkoda, by się zmarnował:)
ja dalej już go prowadzić nie mogę...

ale oczywiście zostaję i będę służyć radą i czerpać od Was, ile się da:)

dobrych wieści!

MAJ

18: gosia321 - usg w czasie stymulacji
18: kajka*89 - ustalenie nowego planu
18: Hess - usg 3D

19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej
19: madzionga - wizyta u gin prowadzącego ciaze
20: malutkikaczorek - wizyta przed crio
21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe
21: Po40 - wizyta u ginekologa prowadzącego ciążę
23: Falka203 - wizyta pęcherzykowo-serduszkowa w klinice
23: Agatek28 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
23: Megi - rozpiska stymulacji
24: rybka - biopsja endometrium
24: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: butterfly - ustalenie nowego planu
24: gosia321 - kontrola w trakcie stymulacji
25: Annemarie - wizyta przed histeroskopią
25: Natalia89 - betowanie
27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
30: koralik83 - betowanie
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę

Dziewczyny, skontrolujcie kalendarz! kogo i gdzie wpisać?
Moge przejąć

Do góry