reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ewunka, ja szłam chyba podobnie do Ciebie. Od 1dc antyki przez 17 dni, od 18 dc gonapeptyl. Po 7 zastrzykach miałam włączony menopur. Po kolejnych 6 ovitrelle i 2 dni później punkcja. W międzyczasie podglądanie i badania hormonów, ale dawki nie były zmieniane.

Natalia, ciągnięcie to chyba dobry objaw :-) Ja nie miałam żadnych objawów poza bolem brzucha jak na okres. I okresem się skończyło :-( 3mam kciuki!

reklama
Cześć dziewczyny
Wczoraj mnie strasznie dotknęła ta rozmowa, zwłaszcza słowa pewnych osób, którym z całego serca kibicowałam (nie będę pisać kogo, bo jestem pewna, że wiedzą, że o nie chodzi). Jest mi strasznie przykro, bo ja NiGDY nie zapomnę o tym co przeszłam i zawsze byłam tutaj nie tylko po to, żeby sie chwalić, że mnie sie udało, ale przede wszystkim, żeby wesprzeć i poradzić tym, którzy nadal są na etapie starania. W pierwszej chwili chciałam stad odejść, bo poczułam sie strasznie, ale pomyslałam o was - tych ktore zostały i potrzebują wsparcia i nadziei. Będę wiecej korzystać z wątku dla ciezarnych, ale wpadnę co jakis czas poczytać co u was. Nie jestem w stanie ogarnąć kilku na raz (jestem jeszcze na innych), ale w miarę możliwości postaram sie służyć radą. Z całego serca trzymam kciuki za was, bo wiem jak ciężką drogę ja przeszłam i jaką nadzieje dawały mi ciężarówki po in vitro :-)
No a my teraz same zostaniemy bo po wczorajszej ostrej dyskusji wszystkie ciezarowki sie wyniosly chociaz nikt ich nie wyrzucal a jesli nawet to byly to jednostki

Pytałyście o magnez i nospe
Nospe powinno sie brac jak są bóle brzucha zwłaszcza te na @, bo takie skurcze mogą "odrzucić" zarodeczek. Nospe normalną można brac do 6 tabletek dziennie, forte 3 tabletki. Nospa jest bezpieczna w ciąży, wręcz czasem wskazana. Są przypadki że dziecko rodzi sie po nospie z obniżonym napięciem mięśniowym, ale to są sporadyczne przypadki i bardzo łatwo takie dziecko wyrehabilitować. I to już trzeba by bylo jesc ogromne ilości nospy przez całą ciąże. Znam dziewczynę, która całą ciąże leżała w szpitalu i ordynator dawał jej ogromne ilości nospy, cudem donosiła dziecko do bezpiecznego terminu i wlasnie malutka miała obniżone napięcie mięśniowe. Po 3 miesiącach domowych ćwiczeń nie było znaku. Moim zdaniem lepsze to niz stracić ciąże. Dlatego ja cały pierwszy trymestr brałam nospe jak tylko czułam, że bóle są niepokojące. W UK polecają do 6 tabletek paracetamolu dziennie i twierdza że nie szkodzi.
Co do magnezu to brac, brac i brac. Dawka dla ciezarnych to 370mg i najlepiej z B6 bo lepiej sie wchłania. Magnezu nie da sie przedawkować wiec nic sie nie dzieje jak weźmiemy wiecej. Magnez zapobiega skurczom zarówno macicy jak i pozniej łydek. Ja nie dość, że biore magnez z tabletkach to jeszcze kupiłam czysty magnez i dodaje do kąpieli (nie polecam kąpieli w I trymestrze) do tego moczę nogi w magnezie, zrobiłam sobie oliwkę magnezową i smaruje ciało. Przez skore wchłanialność magnezu jest lepsza niz w tabletkach.
O prosze nie wiedzialam ze magnez moze poza tabletka miec zastosowanie.
Kochana to normalnie namagnezowana jestes :)od stop do glowy :)

Dziewczyny jak tak czytam o paleniu to ciesze sie ze nigdy sie w to swinstwo nie wciągnęłam. Choć nie powiem zapaliłam pare razy na dyskotece ale to pojedyńcze sytuacje bardziej żeby zobaczyć jak to jest. Za to mój M palił i rzucił jakiś rok temu i mówi że jak by teraz zapalił jednego papierosa to od nowa by zaczął. I nieraz jak ma nerwy to mówi że chodzi za nim papieros.

Ja od 2dc zaczęłam brać antykoncepcję ( SYLVIE) brałam przez 22 dni potem bez przerwy Gonapeptyl 21zastrzykow po 10 zastrzyku doszedł mi Menopur 75 plus Bemfola 150 przez 11dni. I oczywiście od początku Encorton 10mg.Na dwa dni przed transferem Ovitrelle na pęknięcie
Także leki dawki i długość protokołu zależy od lekarza i jego spojrzenia i rozumienie problemu.

reklama
Ciezarowki wracajcie :)
Ewelin @ nadal nie ma.
Dziewczyny czy możliwe że mógł mi sie zrobic jakiś torbiel i zablokować @?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Marzen ja tak miałam. Nigdy nie miałam torbieli a przed sama stymulacja jak na złość okres mi sie spóźniał i jak pojechałam na wizyte okazało się że torbiel i dostałam na wywołanie orgametril @ przyszła ale torbiel nie znikneła i dopiero po anty znikneła.

Do góry