reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiesz Gosiu, ja długo zastanawiałam się gdzie pojechać. Dużo czytałam. No i bocian Białystok ma najlepsze wyniki. Mamy tam 600 km. Niestety nie udało nam się załapać na refundację. Ale jak się wieszać to za obie nogi prawda ? Polecam na prawdę. Może warto wybrać się ciut dalej.
Narazie zostaje na miejscu. Zabiegi przeprowasza dr Domitrz ktory pracuje w Bialymstoku z Szamatowiczem prekursorem polskiego in vitro wiec chyba nie mam sie narazie co obawiac

reklama
Gosia a ile Twój partner ma tego nasienia? A co do stymulacji to ja tam super przechodziłam, nie mialam zadnych jakis humorków, nawet moj m. mowil, ze jest pod wrazeniem, ze sie normalnie zachowuje, bo tez myslalam, ze bedzie wojna codziennie ;p

Vita 5 idz najlepiej na bete, 11 dpt napewno juz wynik bedzie jasny, tym bardziej jak to blastocysta

Falka mnie akurat by wypadał transfer na połowe czerwca a mam wtedy przeprowadzkę, napewno nie bedzie szans odpoczac czy sie polozyc, marnie to widze :/

Gosia a ile Twój partner ma tego nasienia? A co do stymulacji to ja tam super przechodziłam, nie mialam zadnych jakis humorków, nawet moj m. mowil, ze jest pod wrazeniem, ze sie normalnie zachowuje, bo tez myslalam, ze bedzie wojna codziennie ;p

Vita 5 idz najlepiej na bete, 11 dpt napewno juz wynik bedzie jasny, tym bardziej jak to blastocysta

Falka mnie akurat by wypadał transfer na połowe czerwca a mam wtedy przeprowadzkę, napewno nie bedzie szans odpoczac czy sie polozyc, marnie to widze :/
Ilosciowo 165 mln morfologicznie w normie ale ruch tylko w miejscu
:) leniwce normalnie musza jakis doping miec ale na szczescie do in vitro moga ruszac sie w miejscu wiec wlasnie dlatego lekarz zakwalifikowal nas wlanie do icis

To dość duzo, a Twoj m. bierze jakaś suplementacje? Zmiana diety tez moze troszke wpłynąc na ruchliwość. U nas tez wlasnie przez czynnik męski musimy robić in vitro, ale u nas juz nic nie da sie z tym robic- jądra przestają po prostu produkować plemniki i raczej bedzie tylko gorzej.

Aniczko dzieki. Tak mysle ze maluszek wyprobowuje mamusi cierpliwosc bo wie ze jestem bardzo w goracej wodzie kapana i chce wszystko od razu a tu nie ma tak. Wiem ze bedzie napewno w poniedzialek i usłyszę najcudowniejszy dzwiek na swiecie- jego serduszko. Innej opcji nie biore pod uwage. Gin mnie wczoraj nastraszyl, ze pecherzyk powinien byc większy, powiedzial ze nie widzi sladu poronienia ale zebym zrobila bete czy nie spada. I zrobilam. 19tys. Wiec rosnie. Mi sie wydaje ze cos poknocil bo mowil ze pecherzyk ciazowy powinien miec w 5 tyg 30mm a ja mam 13mm. Z tego co czytam na forach to w 5tyg sa udziewczyn wlasnie takiej wielkości pęcherzyki jak moje...zglupialam. No ale to nie byl dr z kliniki. W pon ide do swojego i prawde mi powie :)
Aaa wpisalas mnie kochana na poniedzialek 2x. Wykresl ktores ;)
Ze zwolnieniem...w poniedzialek bedzie wszystko dobrze to wezme. Poki co pracuje.

Pisanko cudowny widok!!!
Nie przejmuj się narazie bo i mnie na wizycie pierwszej ale jakoś 16 dpt nic nie było.widac. Pusto :) ani pęcherzyka ani bąbelkow. A po 2 tyg serduszka :)

To dość duzo, a Twoj m. bierze jakaś suplementacje? Zmiana diety tez moze troszke wpłynąc na ruchliwość. U nas tez wlasnie przez czynnik męski musimy robić in vitro, ale u nas juz nic nie da sie z tym robic- jądra przestają po prostu produkować plemniki i raczej bedzie tylko gorzej.
Bierze androvit plus i l-karnityne i je orzechy brazylijskie
Po androvicie i orzechach poprawila sie ilosc i morfologia
Z ruchliwoscia nie wiem czy cos dala l-karnityna bo nie badalismy juz pozniej nasienia

Truskawka a zaczynalismy z iloscia paru tysiecy moze sprobujcie te orzechy bo nam lekarz tez mowil ze meskich parametrow nie da sie poprawic a pozniej zdziwil sie ze tak sie poprawilo nawet stwierdzil ze przy takiej ilosci nie beda pobierac nasienia do depozytu

reklama
N
Wcale Ci sie nie dziwie. Tez tak mialam. I w sumie nadal mam ochote jak tylko pomysle ze moze cos byc nie tak. To swinstwo tak mnie pozornie uspokaja... Ale kochana rzucamy to w cholere dla wyzszych celow!
no wlasnie te pozorne uspokojenie spalam pol fajki i stwierdzam ze jestem glupia bo przeciez to nic nie daje to tylko nalug sie odzywa i za chwile jest to samo. Ja zucilam po przeczytaniu ksiazki i chyba musze ja przeczytac jeszcze raz zeby dalej nie popalac.

Do góry