reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wizyta była...Opóźniona o godzinke a potem ja okupowałam gabinet godzine! na korytarzu to babki myślałam że mnie zjedzą jak wyszłam :) Maluszki sa nadal dwa :) Z formalnych rzeczy to kazał zrobić tarczycę bo miałam tsh przed invitro ponad 4 a nikt mi jej potem nie zbadał i jak bedzie cos nie tak iść do endo i do niego wrócić tak czy siak za 3 tygodnie i już zostanie ze mną. Morfologia - nigdy w życiu nie miałam tak idealnej :) żadnej strzałki w górę (H) żadnej w dół (L) :)Jedynie na te wyniki z krzepliwości mam brać acard setkę raz dziennie na wieczór. Maluch jeden jest mniejszy co mnie niepokoi ale lekarz powiedział, że 3 dni różnicy może być a jakie jest wasze zdanie? Nagrałam nawet serduszko mniejszego bobaska bo tylko jego zdążyłam :) ale wysłane M :) Ogólnie super szczęśliwa jestem i już chce następną wizytę i oby bylo dalej dobrze :) Na zdj poniżej usg z wielkoscią maluchów i serduszkiem

Załączniki

• 13234725_1376339862391763_167122826_o.jpg
    13234725_1376339862391763_167122826_o.jpg
    106 KB · Wyświetleń: 100
  • 13234909_1376339805725102_938689426_o.jpg
    13234909_1376339805725102_938689426_o.jpg
    88,8 KB · Wyświetleń: 98
Zjadlam kebaba i leze i umieram.

Wiecie co leze od 2 tyg i oslablam mega, chyba miesnie mi wiotczeja. Nie mam sily chodzic, jak wstane to musze usiasc, zeby nie zemdlec. I czesto mi sie robi ciemno przed oczami, no chodze jak staruszka przy scianach. Koszmar.
Zniknela moja dawna werwa, juz zapomnialam jak to jest byc mloda i silna kobieta.
Wszystkie obowiazki przejal maz, lata caly dzien z jezorem na brodzie, bo maly, bo zakupy, bo sprzatanie, bo pranie. No i ja. No i jeszcze praca zawodowa. Szkoda mi go, ale co poradzic. Taki etap nam sie w zyciu trafil. Po kazdej burzy wychodzi slonce...
:-(

Koralik jak się czujesz?
Dziękuję ze pytasz :* Fizycznie ok, leze caly czas lub prawie siedze na kanapie, maz na mnie krzyczy jak wstaje :) Ale za to psychicznie...o pani kochana...bez kija nie podchodz :) wszystko mnie wkurza, dobrze ze pracuje z domu bo jakbym w biurze byla to chyba bym paru osobom glowy poukrecala :) tylko dzwonie i wyrazam swoje opinie :) troche czekanie wybija mnie z równowagi .To dopiero 1dpt a nijak nic nie czuję :D i czasem się zastanawiam czy ten wczorajszy transfer mi sie nie przyśnil :) glupawka taka. A Ty jak? :*

Wizyta była...Opóźniona o godzinke a potem ja okupowałam gabinet godzine! na korytarzu to babki myślałam że mnie zjedzą jak wyszłam :) Maluszki sa nadal dwa :) Z formalnych rzeczy to kazał zrobić tarczycę bo miałam tsh przed invitro ponad 4 a nikt mi jej potem nie zbadał i jak bedzie cos nie tak iść do endo i do niego wrócić tak czy siak za 3 tygodnie i już zostanie ze mną. Morfologia - nigdy w życiu nie miałam tak idealnej :) żadnej strzałki w górę (H) żadnej w dół (L) :)Jedynie na te wyniki z krzepliwości mam brać acard setkę raz dziennie na wieczór. Maluch jeden jest mniejszy co mnie niepokoi ale lekarz powiedział, że 3 dni różnicy może być a jakie jest wasze zdanie? Nagrałam nawet serduszko mniejszego bobaska bo tylko jego zdążyłam :) ale wysłane M :) Ogólnie super szczęśliwa jestem i już chce następną wizytę i oby bylo dalej dobrze :) Na zdj poniżej usg z wielkoscią maluchów i serduszkiem
Roznica miedzy maluchami moze zostac,moze sie poglebic,a moze tez zaniknac i sie wyrownaja.
Miedzy moimi sa 4 dni roznicy. Dosc dlugo byla ta roznica widoczna na badaniach ale jak tylko zaczal sie ich intensywniejszy rozwoj to jakiekolwiek roznice zniknely ;) i chlopaki sie zrownali. Ostatnio obwody glowek mieli niemal identyczne,wage tez. Takze mamcia wyluzuj:)

Wiecie co leze od 2 tyg i oslablam mega, chyba miesnie mi wiotczeja. Nie mam sily chodzic, jak wstane to musze usiasc, zeby nie zemdlec. I czesto mi sie robi ciemno przed oczami, no chodze jak staruszka przy scianach. Koszmar.
Zniknela moja dawna werwa, juz zapomnialam jak to jest byc mloda i silna kobieta.
Wszystkie obowiazki przejal maz, lata caly dzien z jezorem na brodzie, bo maly, bo zakupy, bo sprzatanie, bo pranie. No i ja. No i jeszcze praca zawodowa. Szkoda mi go, ale co poradzic. Taki etap nam sie w zyciu trafil. Po kazdej burzy wychodzi slonce...
Swietnie Cie rozumiem mialam taki etap w zyciu 2 razy, kiedy po laparoskopii jakos nie wiele moglam sie ruszac i zalecano duuuzo odpoczynku i lezakowanie. Roznyguszona bylam do maximum - az bylam zla na sama siebie ze nic mi sie nie chce ,a tak naprawde zejscie z kanapy bylo wiekim problemem :( niestety, ale kiedys sie zbierzesz w kupe - mowie Ci :)

Tak samo jest u nas :( dosyc dlugo robilo mi sie slabo,do tego stopnia,ze balam sie sama isc do sklepu czy do lekarza,sniadanie potrafilam robic na raty,bo bylo mi tak slabo ze musialam sie klasc na chwile,sprzatanie trwalo wiecznosc,a po szpitalu jak wolno mi bylo tylko lezec to juz w ogole. M ze wszystkim zostal sam:( az mi go szkoda ale jeszcze troszke.

reklama
Łooooooo ale super! !!! Tez takie chce!!! :D od jutra przechodze na pierogi :p Kochana jak sie masz?

Do góry