reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

czesc dziewczyny, ja mialam 2 w 1 czyli laparo i histero jako zalecenie lekarza w zwiazku z nieplodnoscia, to byly moje poczatki w tym temacie i zaczelam od sprawdzania starego i siebie zeby sie jak najwiecej dowiedziec i temu zaradzic, lekarz niemiecki polecil mi zrobienie tych zabiegow ale to byl moj zwykly gin, jednak ze wzgledu na ceny w niemczech, dowiedzialam sie ile to kosztuje w polsce i ubezpieczenie niemieckie pokrylo mi cale koszty-czyli zabieg-usuneli mi 1 torbiel ale nie miala ona znaczenia strategicznego, plus bylam 4 dni w szpitalu co tez mi pokryli, bo roznica byla znaczna i bardziej im sie oplacalo ;P, robilam to pare lat temu ale dla dziewczyn z niemiec-warto sprobowac sprawdzic czy nadal tak jest i nie placic za to wcale, nic u mnie nie wykryto, jestem zdrowa jak kon ale zabiegow nie zaluje bo dalo sie wykluczyc rozne historie-po czulam sie lepiej bo wiedzialam ze jest ok a nie zachodzilam w glowe czy moze jednak cos tam jest..., niestety to sklonilo mnie do probowania naturalnie i przez IUI-juz w niemczech i tego b.zaluje bo mnie to wykonczylo kompletnie...kosztowalo kase o frustracjach i dolkach nie wspomne i nic nie dalo, chociaz dalo doswiadczenie ze w niemczech in vitro jest dla mnie wykluczone, moze zle trafilam ale dodatkowo regulacje prawne dotyczace in vitro w niemczech sa zenujace...wiec szczesliwie trafilam tam gdzie trafilam i wszystko sie super skonczylo, czego wszystkim zycze

tymeczka dzieki za mile slowa, ciesze sie ze potrafie pomoc, no coz na psychologie-pomimo talentu:blink: juz troche za pozno, studia skonczylam w zeszlym stuleciu a kierunek zupelnie inny ale rownie malo oplacalny ;-), mam nadzieje ze dzisiaj tobie i joweg jest dobrze i nie zapominajcie-hormony szaleja a do tego mamy najgorszy miesiac w roku gdzie dolina to normalka i w zasadzie powinno sie go spedzic w pubie popijajac piwko i nie wylazic na powierzchnie:-D, ale my nie mamy wyjscia wiec musimy byc silne, ale zaraz bedzie swiatecznie i optymistycznie wiec glowy do gory i usmiechac sie! na przekor!!! milego dnia

reklama
Witam

Dziewczyny ja również uważam., że robienie dużej ilości badań zbędnych jest bez sensu. Ja nie miałam robionej histeroskopii w ogóle przed pierwszym ivf natomiast po trzecim criotrancferze lekarka zasugerowała to badanie ale głównie dlatego, że strasznie trudno było się dostać do macicy a i przy okazji w celu diagnostycznym. A i oczywiście nie płaciłam za to badanie, miałam skierowanie z prywatnej przychodni a wykonałam w szpitalu na nfz!!!
I oczywiście w badaniu czysto.
Natomiast jeśli chodzi o polipy to powiem Wam, że jeżeli robi się usg tv między 5 a 10 dniem cyklu to śluzówka macicy jest tak cieniutka, że jest bardzo duża szansa na wypatrzenie takiej zmiany właśnie w usg. Sama miałam ten problem po pierwszym ivf i właśnie podczas usg lekarz powiedział mi, że jest polip, dostałam leki i jest ok. Dużo zależy od umiejętności lekarza wykonującego usg.
Zdaję sobie sprawę, że polipy mogą być w różnych zakamarkach macicy umieszczone i wtedy trudniej je zdiagnozować.

dokladnie jak hope71- mi robili hsg i histero w ramach mojej nieplodnosci moze troche zaluje ze poddalam sie takiemu cierpieniu jak hsg (leczyl mnie wtedy inny lekarz i pewnie chodzilo o kase w wiekszosci bo ja upieralam sie przy laparo, a tam gdzie wczesniej sie leczylam to byla fabryka dosłownie i pieniedzy i ludzi znieczulica kompletna) a jak juz trafilam tam gdzie teraz jestem to moj gin powiedzial ze oni nie robia w ogole hsg to przedpotopowy i bolesny zabieg ze tylko laparo.
I jeszcze wam sie wyzale ze straszne mam wrazenia z tamtad-wchodzisz na wizyte 130zl niezdazysz slowa powiedziec lekarz spojrzy na kwitek ze dalas 130 za wizyte walnie przemowe medyczna o Twojej chorobie tak szybko ze malo co zalapiesz jak skonczy a Ty chcesz o cos zapytac on juz wstaje zeby sie pozegnac co za hamstwo i stresowanie pacjentow wizyta u niego to nawet nie piec minut z mezem stracilismy tam majatek!

czesc tymeczka :) u mnie rewolucja codziennie co innego :d dzis migrena i niedobrze mi strazsnie , kupialm dwa testy :D i tak sie na mnie patrza heheh :D a jak u ciebie , mnie dzis caly dzien nie bylo bo bylam u tesciow :)

danii Ja przed 1 podejściem też miałam histeroskopię jako podstawowe badanie . Jeżeli chodzi o polipy to faktycznie można je wykryć przy usg .
I tak samo jakniektóre dziewczyny uważam że dodatkowy koszt za histeroskopię to tak naprawdę nic przy ogólnym wydatku. Więc lepiej mieć wszystko sprawdzone dla spokoju.

Lula2000 6 to dobry wynik. Czekamy na kolejne dobre wieści.:-)

joweg Nie powinnaś stresować się temperaturą ze względu na leki przecież.
A z Andrzejkiem to super historia uśmiałam się jak głupia.;-)

Jo.M- to sluchaj tego , w zeszlym roku mial ta szwagierka urodziyn nikt do niej nie przyszedl bo jest malo lubiana , i ja poszalm z mezem na jej urodziny kupilismy torta i szapana a ta sie po 10 minutach taka wkurwiona ze nikt wiecej nie przyszedl pyta " kiedy idzeicie do domu ?" bezczelna :D ciaza to choroba mowie wam hehehe
kiedy testa mam walnac ? bo kupialm dwa dzis :D

joweg
To faktycznie jakaś krowa jest trzeba było ten tort i szampana zabrać z powrotem ze sobą jak jej nie pasowało, ale cóż rodziny się nie wybiera można ją tylko unikać.
Ja nie wiem co myśleć o tych testach , osobiście zawsze czekałam do bety. Często dziewczyny pisały że nie warto się testami stresować bo po prostu mogą nie wyjść. Ale jeżeli bardzo chcesz zrobić to najlepiej w dniu spodziewanej @

reklama
A no to mnie zastrzeliłaś. Kurcze a może tak mniej więcej zastanów się ile średnio trwa twój cykl , no i który dzień cyklu jest dziś

Do góry