reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

tymczeka - ja mam dzis juz 8dpt , jutro testuje mam dosc te testy mowi mi zebym je otworzyla nie wytrzymam dluzej hehe :) wiec jutro !!!!:)

reklama
juditka witaj w Naszym gronie!Powodzenia w poniedziałek na punkcji:-)
Ja co prawda jestem na etapie pozbywania się bakteri-jesli mi sie to uda, to zaczynam diphereline
Tymeczka, joweg czekamy na dobre wieści od Was:-)

Hejka :) to ja od dziś zaczynam cykl z transferem :laugh2: za 10 dni wizyta u lekarza, transfer na mikołaja i prezent pod choinkę w postaci pozytywnego testu :laugh2: a co można sobie pomarzyć :laugh2:

Hej Dziewczyny,
Lula2000 - tez uwazam ze 6 to niezly wynik, a tak sie martwilas. Wazna nie ilosc a jakosc. :)

juditka- witam na watku i zycze powodzenia jutro na punkcji. Podchodzisz do in vitro ,czy icsi?

joweg - na te Twoja szwagierke, to mi juz brak slow. NIe docenia tego co inni dla niej robia a jeszcze ich w bezczelny sposob lekcewazy i obraza. Po takim zachowaniu moglaby zapomniec,ze wogole istnieje. Dajcie spokj, ze tez tacy ludzie istnieja na tej planecie. ahhh

tymeczka i joweg- zycze cierpliwosci i pozytywnych testow :tak: Teraz juz z gorki hihihi

anna_ - zycze Ci z calego serca udanego Mikolaja i cudnego, wymarzonego prezentu na gwiazdke. Trzeba byc pozytywnym, to polowa sukcesu :-)

Mnie odpwoiedziala jedna dziewczyna odnosnie kliniki, ktora mnie interesuja. Zaraz mi sie jakos tak lepiej zrobilo na duszy. Klinika ta funkcjonuje od 3 lat,(tu mam troche watpliwosci, czy maja db sprzet i doswiadczenie ale moj poprzedni szpital niby ma db reputacje i sie nie spisal) zdaza sie ,ze transferuja 2 embriony, usg robi polozna ( co mnie troche martwi ale moja siostra mnie uspokaja ,ze na pewno ma upowaznienia, byle kogo nie angazuja do takich badan), poza tym kontroluja rozwoj zarodkow co 2 dni aby im dac spokoj w ciepelku.Transferuja w 5 dniu.Wyczytalam w necie, ze odnosnie skutecznosci to o 0,5% mniej niz moj szpital, wiec niewiele. W tygodniu zadzwonimy z mezem po wiecej info. Mam nadzieje,ze idzeimy w dobrym kierunku...oby oby, zeby nie bylo tak,ze z deszczu pod rynne
https://www.babyboom.pl/forum/members/juditka-100932.htmlNie wiem jeszcze jak to wyglada z przeniesieniem calej dokumentacji.

agapl - to ze polozna robi usg nie poiwnno cie martwic. to sa innego rodzaju polozne niz w polsce zazwyczaj. u mnie polozna monitoruje dzidzie w ciazy w czasie usg - a nie lekarz. to ona robi pomiary i sprawdza czy sie dobrze rozwija wiec nie przejmuje sie tym. nie ma w tym nic zlego

co powinno cie martwic i od razu dac czerwone swiatlo to:
- ze TRANSFER W 5 DOBIE. przeciez dokladnie to byl najwiekszy blad twej poprzedniej kliniki wiec po co nawet myslisz o kolejnej co tak samo robi. normalna, dobra klinika ma robic transfer w 2 dobie, w 3 dobie, 4 lub w 5 W ZALEZNOSCI OD JAKOSCI I ILOSCI ZARODKOW. jesli robia tylko w 5 dobie to nie trac wogole czasu na takie badziewia.
- absolutnie nie moze miec miejsca sprawdzanie zarodkow co 2 dobe. powinno sie je sprawdzac codziennie, a nawet 2 razy dziennie. to jakas fuszerka normalnie, prawie skandal zeby zarodek sprawdzac co drugi dzien

DLA TEJ KLINIKI JEST JEDNO WIELKIE DUZE CZERWONE SWIATLO !!!! nie dzwon tam zapomnij ze istanieje i szukaj dalej

Witaj juditka :) milo cie poznac :) i trzymamy kciuki za Twoje jajeczka i pisz kochana co i jak :) ja dlugo czekasz i co u Was nie tak ? pozdrawiam

dziewczyny mialam piekny sen , ze dzis niedziela i jest i ze wstalam zrobilam tes

tt i ze dwie piekne krechy :) ale poczekam do jutra :)
joweg,dziekuje :tak: u nas starania zaczely sie na poczatku 2009. wykryto u mnie miesniaki,ktore mialam usuniete pod koniec 2009. po operacji musielismy odczekac pol roku zeby znow moc sie starac.niestety nie udawalo sie mimo usuniecia miesniekow.zdecydowalismy sie na ivf. na pocztku 2011 roku mialam transfer. udalo sie za 1 wszym razem,przygotowana bylam super,stosowalam sie do zadad zity west.niestety w 6mcu stracilismy naszego synka przez niewydolnosc szyjki macicy. ogromna strata. w pazdzierniku rozpoczelismy kolejny cykl ivf. co prawda mielismy 1 mrozusia z poprzedniego ivf ale chcielismy sprobowac na swiezym. chodzi tez o moj wiek,im starsza kobieta tym slabsze jajeczka,wolelismy mrozaczka z poprzedniego ivf trzymac na pozniej bo powstal kiedy bylam mlodsza. aktualnie leze bo strasznie spuchl mi brzuch po stymulce,jutro punkcja

myszka trzymam kciuki, czasem warto poczekac,cierpliwosci duzo ci zycze

reklama
Do góry