reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
gosssssia4 - gratuluje bety
Lula2000 Magdusia 31 kosik- dzieki wielkie. Mam nadzieje,ze przy kolejnej stymulacji bede miec zblizona ilosc komorek...
joweg - nie mam innej mozliwosc,chyba bede musiala pozostac w tym szpitalu. Wlasnie czytam i szukam ale w okolicy nie ma nic innego, tzn jest ale opinie ma gorsze niz moj szpital. Tym razem jednak nie bede ufac w 100% lekarzom, bede zadawac tysiace pytan i chce na wlasne oczy zobaczyc skierowanie na icsi. I juz nie bede taka naiwna jak poprzednio. Wszytkim wkolo bede mowic,jak mne potraktowano, jak krolika doswiadczalnego i raz wystarczy BASTA!!!!
POza tym, joweg, gratuluje kredytu na domek. Wypoczywaj i poglaszcz brzusio od cioteczki formuowiczki :-) Widze jednak ,ze lekarze kaza odpoczywac po tranferze. We Francji, mozna spokojnie nastepnego dnia isc do pracy. Nie dziwota ,ze jako kraj maja tak niskie rezultaty!!! a wine zrzucja na niedofinansowanie labolatoriow i brak personelu!!!! taaaaaaaaaaaaa bla blablaaa

kerdyt sie zanlaz ale wlasnie zadzwonil facet ze ten dom co chcielismy kupic juz sprzedany :/ a jutro mielismy termin zeby ogladac i zas szukanie ;:( moje kochane zardeczki pozdrawiaja wszystkie ciocie :)

hej dziewczeta! ale mam dal Was niusa!!! dzis o 10 wlozono mi 3 zarodeczki!!!:biggrin2: mialam straszny dylemat...czy 2 czy 3 ale biolog powiedzial ze ten 3eci jest taki slabszy niz te 2 , ze po zamrozeniu zarodkow nie najlepszej jakosc ich jakosc spada jeszcze bardziej wiec powiedzialam sobie ze wole by zostal u mnie i przygarnelam wszystkie 3, musialam podpisac zgode na 3:-p Jak przyjechalam to pytam ile zostalo z 7(w czwartek mialam punkcjie) on mowi ze nawet 8 jeszcze z 10 wyjetych zostalo!:szok: ale podobno pozostale poza tymi 3 co dzis dostalam przestaly sie rozwijac w ktoryms tam momencie...jak pytalam czy one obumarly to on mowi ze nie, wiec troche tego nie zrozumialam:/ chce zaczekac z decyzja o zamrozeniu do jutra czy beda zdatne do zamrozenie:eek:mam dzwonic hmm to juz bedzie 6 doba ale chyba wiedza co robia...?co wy na to..?

no ale teraz troche o transferze ale jaja byly! gin nie mogl sie dostac do macicy! mowil ze troche przez progesteron po juz byl niezly co stwierdzil po sluzowce byla zwarta taka no i jestem "fiziologicznie" dluga i mam jakies kolanko ktore blokowalo wejscie do macicy(byc moze jakis % przyczyn nieplodnosci u nas:/) troche sie wycierpialam bolalo mnie bo naruszyl chyba nadzerke (taka srednia mam,mialam kiedys usuwana i tej nie mam jakiejs groznej poprotu jest, nie wymagala jeszcze zabiegu) rozkrwawilam troche ogolnie bol jak na okres,
no ale suma udalo sie pod usg widzialam punkciki juz w macicy:biggrin2: i dostalam zdjecie takze mam dowod ze dobrze wykonal robote:tak:, polezalam z 20 min. i do domku,
nie wiem co teraz mam robic dzis wolne jutro tez ale w czwartek juz do pracy (mam siedzaca-spokojna dosc) wiec dzis odpoczywam i jutro i zeby moze nie szalec w domu to chyba pojde do tej pracy..jaki wy prowadzilyscie tryb zycia po transerze??nie chce glupiec:-p
joweg jak tam sie czujesz? mnie dzis brzuch tylko po tranf. zaklul pare razy a teraz spokoj w miare:)

joweg jak nie wytrzymam do piatku to w czwartek za tydz. no chyba ze pocieszy mnie brak okresu w tym czasie bo dzis to moj 24 dzien cyklu a mam 29dniowe wiec jak nie zaczne krwawic w niedziele lub w poniedzialek to nastawie sie pozytywniej:-pwiem ze przez leki to moze byc cykl zbuzony no ale u mnie zawsze @ jak w zegarku a zawsze leki na stymulacje skracaly mi cykl wiec jak nie dostane po 29 to zawsze jakies swiatelko w tunelu dla mnie:-p
joweg wiecej lezysz po tranferze czy normalnie chodzisz??:-p

normalnie zyje hehhe :D ja mam niby dostac @ 25 , a na bete jade 24 :) wiec sie okaze ale w poniedzialek zrobie test to bedzie 9dpt ::)

tymeczka - serdecznie gratuluje transferu trojaczkow!! Pewnie,ze lepiej im u Ciebie, niz gdzies tam na szkielku :-) Ale bedzie jazda jak sie calej trojce spodoba pod Twoim serduszkiem :happy: ZYcze powodzenia. Duza buzka

reklama
najwazniejsze by w ogole sie udalo...:confused2: no ale nie moge wiecznie zyc w strachu i negatywnie sie nastrajac to nic mi dobrego nie przyniesie:/ lepiej sobie pozartowac i myslec pozytywnie!!! - dzis jak powiedzialam mezowi "a jak Ci sie trzy urodza to bedziesz bawil!" a on jak zrobil mine taka wystraszona hehehe:-D chyba to do niego dotarlo ze jak by co to masakra!:-D

zastanawia mnie to ze ja przyjmuje tylko raz na noc czopek z progesteronem i duphaston 2x1tabl. a Wy tak duzo zawsze tego macie...hmm moze to zalezy od lekarza..?? joweg a jakie jeszce leki bierzesz, ja jeszcze mam przez kolejne 6 dni encorton, dokonczyc zastrzyki clexane (mam jeszcze 3)potem acard

Do góry