reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Agatek, to jest skandal, że nie zrobili Ci tych badan przed pukcją. no i jesli cały czas bierzesz leki na rozrzedzenie krwi, to tez trzeba te wyniki kontrolowac.

Agatek, to jest skandal, że nie zrobili Ci tych badan przed pukcją. no i jesli cały czas bierzesz leki na rozrzedzenie krwi, to tez trzeba te wyniki kontrolowac.
Widzisz ja tego nie wiedzialam. Lekarz przepisal, wiec skoro przepisal to znaczy ze mam brac i tyle, wiec bralam. Moze od tego zaczelam krwawic...

Troche mnie zadziwilo wlasnie ze jeszcze bralas acard ,ale nie chcialam dyskutowac mowie moze zalezy od pacjentki albo z ktoryms z naszych lekarzy cos nie tak. Ja bylam na wizycie 10.5 tyg bylo i mowil zeby wszystko juz odstawic i brac witaminki :/
tak, jak piszesz, zależy od pacjetnki. ja cały czas biorę acard i clexane, ale też kontroluję krzepliwosc

W Invikcie przed punkcją była wizyta u anestezjologa, który robił szczegółowy wywiad...a do tego musiałam mieć komplet badań. Myślałam, że tak jest wszędzie. Dziwne

W Novum nie ma wizyty u anestezjologa tylko jest potrzebne pozwolenie od internisty a przed sama punkcja jest rozmowa z anestezjologiem i jakies papiery.

Co do acardu, to ja przy jednej próbie sama prosiłam o niego lekarza.
Powodem były dwie ciąże biochemiczne.

W moim prywatnym słowniku z forum, mam coś takiego:
(nie pamietam czyja wypowiedź)
ACARD:
'na ukrwienie endometrium '

'ogólnie bierze się do 100mg, czyli 75mg jest w sam raz, w przypadku problemów z immunologią to wtedy 2x75mg ale u Ciebie nie ma takiej potrzeby. Ogólnie hormony powodują "gęstnienie" krwi, dlatego macica jest gorzej dotleniona. A acard rozrzedzi krew i ją dotleni. Taka dawka nie jest decydującym czynnikiem, czy się uda. Pomoże przy implantacji. Dla porównania w aspirynie masz 1000mg, które bierzesz jednorazowo, a tutaj 1x75mg wiec nic się nie powinno dziać

W Invikcie przed punkcją była wizyta u anestezjologa, który robił szczegółowy wywiad...a do tego musiałam mieć komplet badań. Myślałam, że tak jest wszędzie. Dziwne
W Invimed w Gdyni nie ma wizyty. Wypelniasz ankiete,a przed punkcja anestezjolog dzwoni i ewentualnie wyjasnia co i jak.

reklama
Do góry