reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

kciuków nie puszczamy :) i pozytywne fluidy wysyłamy :)

MAJ

10: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciaze

11: anika - wizyta u gin prowadzącej ciaze
11: ewelin86 – wizyta serduszkowa
11: ewunka - podgląd w trakcie stymulacji
12: Ewa651 - usg polowkowe
12: natalia89 - punkcja
12: Po40 - III betowanie
13: westaice - III betowanie
13: Ewunka - punkcja
16: olusja1987 - usg prenatalne w I trymestrze
16: rybka - wizyta kontrolna przed kolejnym crio
16: butterfly - betowanie
17: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
17: Moniusia – wizyta przed stymulacją
18: gosia321 - usg w czasie stymulacji
19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej
19: madzionga - wizyta u gin prowadzącego ciaze
21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe
23: Falka203 - wizyta pęcherzykowa
23: Agatek28 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciąże

reklama
pani doktor mi odpisala,ze zaleca zrobienie Histeroskopii,a ja na to ze zrobilam,ma wszystkie protokoly z operacji i moze sobie poczytac..Zobaczymy co mi teraz odpowie.;)

słuchaj sa różne rozwiązania, i jak się uprzesz to i 6 dzieci będziesz mieć:-) życie zaskakuje naprawdę i jeszcze wszystko może się zdarzyć. Czwarta próba, fakt uciekła mi jedna, ale czasem tyle potrzeba. A teraz jakieś zmiany leków, protokołu?

Wiem, to mnie trzyma. Życie pisze najlepsze scenariusze.. tylko cholerka boli to..
Też krótki protokół jak ostatnio. Było150 menopuru i 150 puregonu, a teraz 150 menopuru i letrozol-tabsy.

On mów o adopcji - no to jednak widzi ile Cię to kosztuje. Hm, adopcja jest rozwiązaniem - ale co z KD? (przepraszam, ale może jestem nie w temacie, bo od kilku dni na forum)

Normalna adopcja.. Do KD się chyba nie przekonam... Nie mam nic na przeciw, ale to nie dla mnie..
Z drugiej strony nie wiadomo by było czy brać komórkę dawczyni czy dawcę, bo w sumie u nas nic konkretnie nie wiadomo:) Ale prawdopodobnie coś z moimi komórami. Z jakością.. chociaż to chore.. :( mam 25 lat..Poza tym ubogo reaguję na stymulacje, mimo wysokiego AMH.

A mi się przypomniało - jakby, któraś miała to co ja. chyba ze 3 dni po transferze zaczęłam mieć w nocy straszne skurcze w nogi i stopy, skakałam jak zając po sypialni. Z niczym tego nie mogła skojarzyć. No a wczoraj pani doktor podczas konsultacji telefonicznej - zapytała mnie jak się czuje - powiedziałam jej, że oprócz tego skakania to nic mi nie jest (gil przechodzi). No to kazała mi kupić aspargi b w aptece. Jak jesteście po transferze lub już wiecie, że "jest' to zwróćcie uwagę na takie skurcze, nie można ich bagatelizować.

Wiem, to mnie trzyma. Życie pisze najlepsze scenariusze.. tylko cholerka boli to..
Też krótki protokół jak ostatnio. Było150 menopuru i 150 puregonu, a teraz 150 menopuru i letrozol-tabsy.

Normalna adopcja.. Do KD się chyba nie przekonam... Nie mam nic na przeciw, ale to nie dla mnie..
Z drugiej strony nie wiadomo by było czy brać komórkę dawczyni czy dawcę, bo w sumie u nas nic konkretnie nie wiadomo:)
Monia-

gdyby te kwestie rozebrac na czynniki pierwsze to ty tez jestes dlatwojego M. dawczynia a on dawca.Nie macie ze soba zadnego gen. polaczenia.Roznica taka ze,sie znacie i kochacie.:):):)

Z drugiej strony nie wiadomo by było czy brać komórkę dawczyni czy dawcę, bo w sumie u nas nic konkretnie nie wiadomo:) Ale prawdopodobnie coś z moimi komórami. Z jakością.. chociaż to chore.. :( mam 25 lat..Poza tym ubogo reaguję na stymulacje, mimo wysokiego AMH.
"Też krótki protokół jak ostatnio. Było150 menopuru i 150 puregonu, a teraz 150 menopuru i letrozol-tabsy."

Ja miałam dawki po 300 gonalu i 300 menopuru - podobno największe

Ten maj miał być dla nas szczęśliwy i może jeszcze będzie. Piłka nadal jest w grze! ☺
Ja zaczynam myśleć o sikaczu. Na wypadek, gdybym miała ten okres dostać i nie dotrwać do bety, to może zrobię chociaż to, bo na betę zdecydowanie za wcześnie, a do piątku daleko.
który to dpt? blastki?
Dziś 6dpt blastocysty.
to beta we krwi powinna już być. Jeżeli nie ma to szanse na ciąże maleją. i najlepiej żeby była dwucyfrowa. Po tym czasie szanse na ciaze maleja do 30%.

reklama
A ja mam kolegę, którego żona nie mogła zajść w ciążę - nie wiemczy podchodzili do in vitro, ale zdecydowali się na adopcję. No i dostali telefon, że jest chłopczyk, że biologiczna mama zrzeknie się praw itd. Zabrali go do domu w sierpniu, a adopcyjna mam zaszła w ciąże w październiku :) I jest teraz dwóch braci.

Do góry