reklama
Ewunka
Fanka BB :)
Ja uważam że dopuki są Twoje komórki jest szansa na ciążę. Może problem nie leży w komórkach a w implantacji.pewnie zrobiłaś juz milion badań ale tego ja jeszcze nie. ....napisalam do nich maila,zobaczymy co mi odpisza.
z drugiej strony mysle dalej...nie wyszlo z moimi komorkami,nie wyszlo z dawczynia...czyli problem moze lezec gdzie indziej niz mysle,z trzeciej strony moze to oznaczac,ze kwesia in vitro z moimi komorkami jest ciagle otwarta...?
Może warto spróbować. ?
annemarie
Ewunka,ja mam wszystkie badania zrobione.Kurde ale jak to. .....
Tez nie podoba mi się Twoje endo. ...za duże i maja ciężko się zakopać. W dniu transferu nie sprawdzali. ?
Mój lekarz jakby trochę z sufitu miał teorie i jest często bardzo inna od teorii Polskich lekarzy i idealne endo to 8 _13 trzyliniowe no ale Ty i w Niemczech i Czechach. ... Nie wiem ciężko mi ogarnąć . Jedyne co mi przychodzi do głowy to może zrób to badanie co mi robili by sprawdzić stan endonetrium i macicy. ? I jeszcze jedno może za bardzo obciazasz organizm lekami. ? I nie ma siły na współpracę . Ja nie potrafię tego tak rozbierać na części jak Ty nawet nie próbuje bo nie jestem w stanie tego ogarnąć.
Przykro mi nie potrafię nie wiem nie rozumiem czemu tak jest. ...
Kurde ale jak to. .....
Tez nie podoba mi się Twoje endo. ...za duże i maja ciężko się zakopać. W dniu transferu nie sprawdzali. ?
Mój lekarz jakby trochę z sufitu miał teorie i jest często bardzo inna od teorii Polskich lekarzy i idealne endo to 8 _13 trzyliniowe no ale Ty i w Niemczech i Czechach. ... Nie wiem ciężko mi ogarnąć . Jedyne co mi przychodzi do głowy to może zrób to badanie co mi robili by sprawdzić stan endonetrium i macicy. ? I jeszcze jedno może za bardzo obciazasz organizm lekami. ? I nie ma siły na współpracę . Ja nie potrafię tego tak rozbierać na części jak Ty nawet nie próbuje bo nie jestem w stanie tego ogarnąć.
Przykro mi nie potrafię nie wiem nie rozumiem czemu tak jest. ...
nie nie sprawdzali,chociaz sie o to pytalam.Powiedzili ze endo jest super i najwazniejsze,ze nie za cienkie.Ja mam wszystkie badania zrobione,macice przejrzana od A-Z nic nie mam wszystko czysto...
po prostu moze pech,a wkurzam sie dlatego ,ze mnie to tyle jezdzenia i czasu kosztowalo.Pani doktor powiedziala 50 % szansy ,czyl 50 % ze nic z tego nie bedzie.
Tego nigdy nie chcemy brac pod uwage i slyszymy tylko te 1 czesc zdania
zrobie jeszcze raz NK zobaczymy czy nie poszly w gore.
Teraz kolej na Ciebie
annemarie
Ja uważam że dopuki są Twoje komórki jest szansa na ciążę. Może problem nie leży w komórkach a w implantacji.pewnie zrobiłaś juz milion badań ale tego ja jeszcze nie. ....
Może warto spróbować. ?
A jakie badania robi sie ,zeby zobaczyc dlaczego komorki sie nie implantuja? bo tego nie znam i obawiam sie ze nie ma takowych.
annemarie
Ann histeroskopia? Tez myślałam czemu bierzesz estriadol w tabletkach i jeszcze plastry. Tylko z drugiej strony. Cały czas masz takie endo? Bo jednak raz udało się zakopać.
Histeroskopia jest ok. Estradiol dlatego ,ze jechalam na sztucznym cyklu,zeby dobrze zbudowac endo i wykluczyc owulacje. To jest wszystko ok.podejrzewam ,te cholerne NK ,potraktowaly te zarodki jak kompletnego wroga.
Tak, ale w sporych dawkach. Ja tez miałam sztuczny.Histeroskopia jest ok. Estradiol dlatego ,ze jechalam na sztucznym cyklu,zeby dobrze zbudowac endo i wykluczyc owulacje. To jest wszystko ok.podejrzewam ,te cholerne NK ,potraktowaly te zarodki jak kompletnego wroga.
Scratching? I nk? W kolejnym podejściu?
Poczekaj co odpisza knedle.
Ewunka
Rezonans magnetyczny miednicy z kontrastem ( żel w dupke i krysie ) powie o morfogi endo jak i o każdej zmianie patoligicznej .A jakie badania robi sie ,zeby zobaczyc dlaczego komorki sie nie implantuja? bo tego nie znam i obawiam sie ze nie ma takowych.
Oczywiście nie powie to czy komórka się zainplantuje czy nie ale sprawdzi endo.
12 mm w 12dc,a transfer byl w 16 wiec sie obawiam ,ze moglo miec z 16 mm
Anne, wydaje mi sie, ze endo ładne. Co prawda nigdy nie pytałam gina ile powinno miec w dniu transferu, ale na ostatniej wizycie przed przewidywanym crio powiedział, ze najlepsze jest pomiędzy 8 a 13 mm.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
aniolkowa.mama
W oczekiwaniu na CUD
Kurcze anne szkoda, myślałam, że razem z westi będziecie dyskutować o waszych zgagach i kopniakach :-( tak mi przykro no!!!! Ale kombinuj dalej i podoba mi sie twoje podejście!!
Agatek organizm daje co znać co potrzebuje. Ja przed ciążą zrezygnowałam z nabiału, bo po nim miałam rewolucje jelitowe a jak tylko zaszłam w ciąże to tylko nabiał bym jadła. Nie mogłam sie najeść serami pod różną postacią. Widocznie brakowało tego organizmowi. Teraz troszkę mniej nabiału jem, wiecej wlasnie mięsa i wędlin. Zaraz ci sie zacznie apetyt, bo organizm sie bedzie domagał. I przytyjesz nic sie nie martw :-) jeszcze masz na to kilka miesięcy
Westi na spokojnie w tej pracy tam, dbaj o malucha i staraj sie usiąść kiedy tylko sie uda i odpocząć. Ja i tak sie dziwie że dajesz radę, bo ja na poczatku do zadyszki dostawałam jak tylko doszłam z pokoju do kuchni, jakbym maraton przebiegła
Agatek organizm daje co znać co potrzebuje. Ja przed ciążą zrezygnowałam z nabiału, bo po nim miałam rewolucje jelitowe a jak tylko zaszłam w ciąże to tylko nabiał bym jadła. Nie mogłam sie najeść serami pod różną postacią. Widocznie brakowało tego organizmowi. Teraz troszkę mniej nabiału jem, wiecej wlasnie mięsa i wędlin. Zaraz ci sie zacznie apetyt, bo organizm sie bedzie domagał. I przytyjesz nic sie nie martw :-) jeszcze masz na to kilka miesięcy
Westi na spokojnie w tej pracy tam, dbaj o malucha i staraj sie usiąść kiedy tylko sie uda i odpocząć. Ja i tak sie dziwie że dajesz radę, bo ja na poczatku do zadyszki dostawałam jak tylko doszłam z pokoju do kuchni, jakbym maraton przebiegła
Podziel się: