reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lindi77-daj troche tej swoje zupki sprobowac , ale mi smaka narobilas hehe :) ja mam napisane na palnie ze mam brac kwas foliowy , i koztyzon ze wzgledu na moja wade w genach no i utrogest jutro wieczorem 2 tablekti i potem codziennie po 6 az do odwolania :)
agapl13- mowie ci zryp ich tam rowno jak jutro bedziesz dzwonic :) palcisz wymagadz ,szkoda by bylo tyle kasy i nerwow jakby mialo nie dosc do transferu , ale trzymam mocno za Ciebie kochana kciuki , wyjatkowo mocno :)
gkvip2505-ja rowniez mialam badane komorki pod wzgledem chromosomow i to rowniez jest standart w mojej klinice,tam samo jak obowiazkowa histeroskopia i sprawdzenie genow,u ciebie w szkocji jak tam jest kasa chorych pokrywa zaplodnienie czy nie ?
magdusia31-dzieki :) mowie ci skonczysz anty i potem juz poleci szybko :) i niedlugo ja bede trzymac za Ciebie kciuki :)

tez w swoich klinikach dostawalyscie zdjecie waszysz zarodeczkow ?:)

reklama
Ja mieszkam we Francji ,gdzie in vitro jest teoretycznie w 100% refundowane do 4 prob. Nie oznacza jednak to ,ze popuszcze. Za moje leczenie dostaja w szpitalu pieniadze.Kto wie ,czy specjalnie nie prowokuja nieudane podejscia, by miec wiecej pieniedzy. Zastanawialo mnie dlaczego ta duzo ludzi pytalo mnie, czy to moja pierwsza stymulacja.Teraz juz wiem dlaczego...

lindi77-daj troche tej swoje zupki sprobowac , ale mi smaka narobilas hehe :) ja mam napisane na palnie ze mam brac kwas foliowy , i koztyzon ze wzgledu na moja wade w genach no i utrogest jutro wieczorem 2 tablekti i potem codziennie po 6 az do odwolania :)
agapl13- mowie ci zryp ich tam rowno jak jutro bedziesz dzwonic :) palcisz wymagadz ,szkoda by bylo tyle kasy i nerwow jakby mialo nie dosc do transferu , ale trzymam mocno za Ciebie kochana kciuki , wyjatkowo mocno :)
gkvip2505-ja rowniez mialam badane komorki pod wzgledem chromosomow i to rowniez jest standart w mojej klinice,tam samo jak obowiazkowa histeroskopia i sprawdzenie genow,u ciebie w szkocji jak tam jest kasa chorych pokrywa zaplodnienie czy nie ?
magdusia31-dzieki :) mowie ci skonczysz anty i potem juz poleci szybko :) i niedlugo ja bede trzymac za Ciebie kciuki :)

tez w swoich klinikach dostawalyscie zdjecie waszysz zarodeczkow ?:)

W szkocji IV ITRO jest refundowane w 100% przez panstwo.
Niestety osoby ktore juz dzieci maja i z jakis powodow nie moga miec nastepnych to w takim przypadku musza placic same. I tak bylo z nami - mamy 14 letniego syna wiec za ICSI placilismy w calosci sami okolo 8tys funtow. Ale kazde wydane pieniadze sa tego warte!!!:tak: Udalo sie i to sie tylko liczy.
Trzymam kciukaski za Ciebie i przesylam moc fluidkow ciazowych:-)
Mysl pozytywnia a napewno sie uda!!!

joweg ja od chwili punkcji biorę 3x dziennie po 2 tabletki dopochwowo Utrogestanu (zalecenie lekarza) i zaczęłam w tym samym czasie brać kwas foliowy tak sama od siebie.Po tym utrogestanie trochę mnie bolą piersi i na początku mi się wydawało że czasami mi się zakręciło w głowie.Pewnie dlatego że duza dawka.

Co do zarodków to oglądałam je "on line":-), potem dostałam fotkę a potem jeszcze jedną z usg jak już siedział we mnie.

Witam...jestem tu pierwszy raz.
Pierwszy transfer nie udany,obecnie jestem po drugim 6 dni.Wczoraj zrobiłam bhcg i wyszła 1:no:straciłam nadzieje;mrożaczków juz nie mam

Magdalena Markiewicz - Madziuszku trzymam kciukaski z całego serducha, żeby się udało przy następnym podejściu. Rozumiem, że chcesz troszkę kg zgubić, nie nadrobić :tak: Mi też kilka by się przydało, bo po punkcji i transferze tak na siebie chuchałam, że niewiele się ruszałam. Duże BUZIALE dla Ciebie

lindi77 - folik trzeba brać codziennie

eweli1982 - gratulacje i aby Juleńka szybko do Was dołączyła. Dajcie spokój - trzy baby w domu :-D:-D:-D

agapl13 - stan psychiczny ma na pewno duże znaczenie przy transferze. Wiem, że jesteś zdenerwowana, ale spróbuj się troszkę chociaż odprężyć. Pozdrawiam ciepło

gorzkosia7 - 12 dojrzałych to b.dobry wynik. Też miałam transfer tylko jednego maluszka. Gratuluję i trzymam kciuki za dalsze powodzenia.

Magdusia31 - wstrętna ta bakteria :baffled:, że akurat teraz Cię odwiedziła. Przepędź ją jak najszybciej. Na pewno wszystko będzie ok :tak:

gkvip2505 Jak widać za granicą badają liczbę chromosomów, w Polsce nie słyszałam, żeby robili to w standardzie, chyba że w indywidualnych przypadkach. A krzyczeć wcale nie krzyczę, mój post był spokojny i odnosił się do Twojego mniej spokojnego. Nie boję się wymiany zdań, ale uważam, że ważny jest sposób, w jaki się tego dokonuje. Ale zostawmy już tą sprawę w spokoju. Zapalmy fajkę pokoju (albo spokoju) :-) Pozdrawiam Cię szczerze :-)

Ps. Wiele z nas leczy się jednak w Polsce :-p (oj jaka ze mnie mała zadziora). Trzymaj się ;-)

monia0526 - witaj :-) Pospieszyłaś się z tą betką. Nie denerwuj się, w 6 dpt rzadko jest podrośnięta (tak bynajmniej pisały dziewczyny, którym się udało, a też wpadły na szalony pomysł, żeby zrobić tak wcześnie betę jak Ty). Także głowa do góry i powtórz za kilka dni.

Pozdrawiam :-)

monia0526 Witaj w naszym gronie. Mnie tutaj dziewczyny dodaly duzo otuchy. Teraz przyszla na mnie kolej , by zrobic to samo wobec innych. Trzymaj sie cieplo kochana, glowa do gory, odpoczni sobie i zmien mysli, pamietaj,ze nie jestes sama.Zrob tak jak pisza dziewczyny. Powtorz bete. Musimy byc wytrwale mimo tylu niepowodzen.

reklama
Do góry