reklama
anika11
Fanka BB :)
U mnie w dniu punkcji, podczas wizyty po pobraniu, dowiedziałam się, ile pobrali i ile jest zdolnych do zapłodnienia, a 3dni później ile się zaplodniloChodzi mi o to czy w dzień punkcji powiedzą ile z tych 5 jest dojrzałych bo często tu czytam że ktoś miał 10 komórek z tego 7 nadających się do zapłodnienia czy ta informacje dostane w dzień punkcji . No bo skoro w piątek chcą pobrać a w niedziele podać to chyba w sobotę juz coś powiedzą czy ruszyły dzieciaki .
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ewunka
Znalazłam kartkę kilka dni przed punkcjia mam wypisane leki i miejsce na datę kiedy mam zacząć ....
Znacie takie leki .?
Blastoestimulina
Ovitrelle to znam
Decapeptyl
Destinex
Progynova plastry
Nie wiem czy dostanę cały ten zestaw ale musze się przygotować z czym to się jje
Znacie takie leki .?
Blastoestimulina
Ovitrelle to znam
Decapeptyl
Destinex
Progynova plastry
Nie wiem czy dostanę cały ten zestaw ale musze się przygotować z czym to się jje
anika11
annemarie
Agoniści GnRH (np. Gonapeptyl, Decapeptyl, Dipherelina)
Agoniści GnRH (np. Gonapeptyl, Decapeptyl, Dipherelina) stosowane w leczeniu uzupełniającym w połączeniu z podawaniem gonadotropin, w przygotowaniu do zapłodnienia pozaustrojowego. Podawane w postaci iniekcji mogą być stosowane jako lek krótko działający (podawany wówczas codziennie) lub jako długo działający stosowany w przygotowaniu trwającym 1-3 miesiące (np. u pacjentek z endometriozą). Podanie preparatu w pierwszej fazie stymuluje przysadkowe wydzielanie hormonów LH i FSH, co następnie powoduje zwiększenie progu wrażliwości przysadki i zmniejsza wydzielanie gonadotropin. W rezultacie dochodzi do obniżenia stężeń hormonów płciowych we krwi do wartości występujących po okresie wygaśnięcia aktywności gonad. Efekty te są przemijające. Podstawową rolą leku jest zapobieganie przedwczesnemu wyrzutowi LH, co mogłoby spowodować uwolnienie komórek jajowych zanim będą wystarczająco dojrzałe. Agoniści GnRH to klasa leków, która ma zapobiec przedwczesnej owulacji.
Leki te powodując uwolnienie FSH i LH z przysadki, mogą być stosowane w celu rozpoczęcia wzrostu pęcherzyków i rozpoczęcia ostatnich etapów dojrzewania komórek jajowych.
Progynova-
estradiol w plastrach na pogrubienie slozowki macicy ,zeby zarodek mial sie w czym zakopywac.
Destinex (Dostinex) zapobiegawczo na Hiperke
Agoniści GnRH (np. Gonapeptyl, Decapeptyl, Dipherelina) stosowane w leczeniu uzupełniającym w połączeniu z podawaniem gonadotropin, w przygotowaniu do zapłodnienia pozaustrojowego. Podawane w postaci iniekcji mogą być stosowane jako lek krótko działający (podawany wówczas codziennie) lub jako długo działający stosowany w przygotowaniu trwającym 1-3 miesiące (np. u pacjentek z endometriozą). Podanie preparatu w pierwszej fazie stymuluje przysadkowe wydzielanie hormonów LH i FSH, co następnie powoduje zwiększenie progu wrażliwości przysadki i zmniejsza wydzielanie gonadotropin. W rezultacie dochodzi do obniżenia stężeń hormonów płciowych we krwi do wartości występujących po okresie wygaśnięcia aktywności gonad. Efekty te są przemijające. Podstawową rolą leku jest zapobieganie przedwczesnemu wyrzutowi LH, co mogłoby spowodować uwolnienie komórek jajowych zanim będą wystarczająco dojrzałe. Agoniści GnRH to klasa leków, która ma zapobiec przedwczesnej owulacji.
Leki te powodując uwolnienie FSH i LH z przysadki, mogą być stosowane w celu rozpoczęcia wzrostu pęcherzyków i rozpoczęcia ostatnich etapów dojrzewania komórek jajowych.
Progynova-
estradiol w plastrach na pogrubienie slozowki macicy ,zeby zarodek mial sie w czym zakopywac.
Destinex (Dostinex) zapobiegawczo na Hiperke
Zawsze brałam l4 bo mam pracę fizyczną i jest duzo podnoszenia, nachylania i dźwignia. Ale na 2 tyg zalatwilam sobie lżejsza pracę. Teraz będę musiala zmierzyć z niechcianymi pytaniami :/Na kiedy wpisać testowanie?
Mam nadzieję, ze nie masz ciężkiej pracy i będziesz dużo odpoczywać
Ewelin, no to dobrze
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
gosia321
Ja gdybym nie pytała to mam wrażenie, ze przez całą wizytę uslyszalabym "dzien Db, jakie leki wypisać?" Na ostatniej wizycie wypisal duphaston i nawet nie powiedzial jak stosować, w drodze do drzwi sama zapytalam
Hehe jakbym byla na swoich wizytah jak nie dopytam to nic nie wiem masakra czy ci lekarze mysla ze skoro zdecydowalismy sie na in vitro to wszystko juz na ten temat wiemy znamy na pamiec wszystkie leki i wiemy jak je brac
Podziel się: