reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A zasniad jest wogole mozliwy przy in vitro? I jakie sa wtedy przyrosty bety? Przy zasniadzie to jest problem z zaplodnieniem a skoroo nam podali np. blastki to sie ladnie zaplodnily i podzielily...
Przy in vitro chyba nie ma mozliwosci zasniadu;)
Beta wtedy ponoc przyrasta w tysiacach.
Przynajmniej tak kiedys czytalam;)

Witajcie dziewczyny zagladalam tu wieki temu, musialam odetchnac od tematu in vitro.
Obecnie jestem w 15 i 3 dniu ciazy ale co lekarz to wylicza mi rozne tygodnie.Moja ciaza to same komplikacje, wymioty calodobowe, nadczynnosc tarczycy, po 12 tygodniu dostalam silnego krwawienia.Lekarze na pogotowiu nie znalezli przyczyny nie znalezli i odeslali mnie z tym do domu dajac szense 50:50, informujac zarazem ze i tak nie mozna nic zrobic, w razie wychodzacych tkanek mam wezwac karetke.
Powodem jak sie okazalo potem jest przodujace lozysko, ktore moze sie podniesc ale jednak od 3 tygodni siedzi nad szyjka jak zaczarowane.
Caly czas leze czsem podplamiam , brzusio zawsze mniej lub bardziej cmi i oczywiscie zyje w strachu co dalej szczegolnie jak widze plamy na wkladce.
Lekarze uspokajaja ze to nie jest super sytuacja ale takie ciaze daje sie donosic tylko trzeba lezec i liczyc sie z cesarka oraz ew.wczesniejszym porodem.
Z dziecmi wszystko w porzadku, test papa wyszedl super.
Staram sie was nadrobic ale tyle naprodukowalyscie podczas mojej nieobecnosci ze chyba to niemozliwe.

Dziewszyny jezeli ktoras z was zna to podeslijcie mi linka strony do liczenia wieku ciazy po transferze in vitro.

Madzionga co u Ciebie jak sie czujesz, jezeli dobrze zsobie przypominam to twoje blizniaki sa niewiele starsze od moich?

Agatek28 bedzie dobrze tylko musisz lezec, krwawienia najczesciej ustepuja po lezeniu.

Pozdrawiam pozostale dziewczyny .

Dziewczyny czy jest sens zwiekszyc dawke duphastonu? Biore 2x dziennie co 12 godz., ale mysle, czy by nie brac 3x dziennie co 8 godz. Nadal plamie stad moj pomysl...

Marluna, super, że się odezwalas :)
Lez, odpoczywaj, na pewno się ułoży i wszystko dobrze skończy.
Moje dzidziusie są o tydzień starsze od twoich :)
Czuję się dobrze, parę dni mnie nic nie bolało, za to dzisiaj nadrabiam. Mam takie bóle podbrzusza, że chodzę zgieta w pół...
Ja zniose wszystko w tej ciąży, czekałam na nią 7 długich lat, więc cieszę sie nawet ze zgagi i nocnych pobudek w celu wyzerania wszystkiego co mam w lodówce :p

reklama
Anamarie ja w tym forum wogole sie nie orjetuje az glupio przyznac ale nie moge znalezc tego slownika niestety.

Do góry