reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A o hashimoto powiedzial ci endokrynolog czy w klinice odkryli? Bo ja doczytalam się ze mam hashi na wypisie po transferze a wcześniej nikt nawet słowa nie wspomniał. Gdzie się leczysz?

Swoje hashi lecze juz 8-9 lat sama poprosilam swojego rodzinnego o skierowanie do endo bo pewnego razu zobaczylam u siebie jakas taka spuchnieta szyje a poza tym caly czas mnie zatykali w gardle i kuło w tarczycy. Takze zyje juz z tym gowienkiem troche :) Nie jest zle kwestia przyzwyczajenia i uplywu czasu aby dobrac dobra dawke hormonow no nie powiem ze nie ma zadnych skutkow ubocznych ale i tak nic na to nie poradze.
Leczymy sie w Olsztynie od pazdzuernika Bialostocka Artemida otworzyla swoja filie takze plusem jest ze mamy wszystko na miejscu. Niestety jak juz bylo wiadomo ze bedziemy mieli in vitro to bylo za pozno zeby przez nasz kochany rzad zakwalifikowac sie do refundacji musielismy wiec przelknac koszty z tym zwiazane. Ale to nic szczescia z posiadania upragnionego dziecka nie mozna przeliczyc na pieniadze .

Boze swiety jak tak czytam wasze ostatnie posty to widze ze jecie pol apteki czyli jeszcze naprawde duzo przedemna. Te leki to przed transferem sie zaczynaja czy po ?

Swoje hashi lecze juz 8-9 lat sama poprosilam swojego rodzinnego o skierowanie do endo bo pewnego razu zobaczylam u siebie jakas taka spuchnieta szyje a poza tym caly czas mnie zatykali w gardle i kuło w tarczycy. Takze zyje juz z tym gowienkiem troche :) Nie jest zle kwestia przyzwyczajenia i uplywu czasu aby dobrac dobra dawke hormonow no nie powiem ze nie ma zadnych skutkow ubocznych ale i tak nic na to nie poradze.
Leczymy sie w Olsztynie od pazdzuernika Bialostocka Artemida otworzyla swoja filie takze plusem jest ze mamy wszystko na miejscu. Niestety jak juz bylo wiadomo ze bedziemy mieli in vitro to bylo za pozno zeby przez nasz kochany rzad zakwalifikowac sie do refundacji musielismy wiec przelknac koszty z tym zwiazane. Ale to nic szczescia z posiadania upragnionego dziecka nie mozna przeliczyc na pieniadze .

Dokladnie. My wzięliśmy kredyt na naszego bobaska i nie zaluje. Gdybym miała to zrobić znowu to nie zawahalabym się. Czyli jak dobrze rozumuje dlugim protokolem idziesz?

Iga i oczywiscie musisz sie pogodzic ze przy hashi hormony zostaja z toba do konca zycia. Ale powiedz jak to dopiero przy wypisie dowiedzialas sie o hashi? Przeciez zeby to potwierdzic trzeba zrobic Tsh Ft3 Ft4 no to robili ci napewno ale oprocz tego musi byc zrobione anty Tpo i usg tarczycy na ktorym powinno byc ze tarxzyca jest mala i ma duzo miejsc hypoechogenicznych tzn dziur

reklama
Boze swiety jak tak czytam wasze ostatnie posty to widze ze jecie pol apteki czyli jeszcze naprawde duzo przedemna. Te leki to przed transferem sie zaczynaja czy po ?

To zalezy. Ja po transferze miałam estrofem,encorton,luteine i lutinus. Ale jak czytam ile dziewczyny maja leków to potrafi się w glowie zakręcić.

Do góry