reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dokladnie. My wzięliśmy kredyt na naszego bobaska i nie zaluje. Gdybym miała to zrobić znowu to nie zawahalabym się. Czyli jak dobrze rozumuje dlugim protokolem idziesz?

Tak ide dlugim protokolem 18 wizyta zeby sprawdzic jak zadzialal gobapeptyl i ewentualnie jak bedzie wszystko ok to zaczynam menopur

reklama
Iga i oczywiscie musisz sie pogodzic ze przy hashi hormony zostaja z toba do konca zycia. Ale powiedz jak to dopiero przy wypisie dowiedzialas sie o hashi? Przeciez zeby to potwierdzic trzeba zrobic Tsh Ft3 Ft4 no to robili ci napewno ale oprocz tego musi byc zrobione anty Tpo i usg tarczycy na ktorym powinno byc ze tarxzyca jest mala i ma duzo miejsc hypoechogenicznych tzn dziur

Te wszystkie badania oczywiście miałam ale o hashi nikt nawet słowem nie wspomniał a usg nic nie wykazalo. Mam to wpisane w przyczynie nieplodnosci. Możliwe żeby się pomylili?

Ty ze szczecina tak? Szkoda ze to nad morzem i daleko ode mnie;)
Tak że Szczecina nad morzem :D mewy faktycznie się zgadzają ;)
a co ty masz cukrzyce ?
Nie, hiperinsulinemie stwierdzona w teście tolerancji glukozy, glukoza graniczna wartości 95-105 na czczo.
Czytam że jak już się bierze to się nie odstawia od razu bo można poronic że dopiero w 10-12 tyg ciąży, ale myślałam że ktoras z Was bierze żeby porównać przypadki :) ja mam pcos to wszystko się przypaletalo dodatkowo :)
Witaj Gosia! U mnie też jak u Ciebie nie zdążyliśmy załapać się na rządowy program, mimo że pytalam już we wrześniu a próbowaliśmy cały czas innymi sposobami...

iga:-) :)- to co napisalas to taki typowy zestaw do stymulacji ,przy czym estrofem zaczyna sie brac juz wczesniej ,progesteron w sumie tez przed transferem.A wszystkie suplementy,witaminy, folio, encorton,Lthyrox,Q10 itp... to juz trzeba grubo przed zaczynac,bo to wszystko potrzebuje czasu ,zeby zadzialalo:-D:-D:-D

Te wszystkie badania oczywiście miałam ale o hashi nikt nawet słowem nie wspomniał a usg nic nie wykazalo. Mam to wpisane w przyczynie nieplodnosci. Możliwe żeby się pomylili?

Tarczyca przy hashi zazwyczaj jest podziurawiona jest to choroba z autoagresji wiec wlasnie to jest potwierdzeniem ze wlasny organizm ja niszczy. No chyba ze wykryli ci sam poczatek i jeszcze nie ma zmian w obrazie. A jak wysokie wydzlo ci anty tpo?

iga:-) :)- to co napisalas to taki typowy zestaw do stymulacji ,przy czym estrofem zaczyna sie brac juz wczesniej ,progesteron w sumie tez przed transferem.A wszystkie suplementy,witaminy, folio, encorton,Lthyrox,Q10 itp... to juz trzeba grubo przed zaczynac,bo to wszystko potrzebuje czasu ,zeby zadzialalo:-D:-D:-D

A-ha. Eutyrox bralam wczesniej. No i kwas foliowy.

reklama
Do góry