reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Butterfly ja Też nie mam mrozaczkow, nic się nie rozwijało oprócz tego jednego i to jeszcze w ostatniej chwili,mto chcieli juz niszczyć.

Agatek mam koleżankę która czuła ruchy w 13tc a pną szczupła nie była, także całkiem możliwe :-)
Oby ten nasz jeden też się okazał cudem, na który czekamy. Ta dzisiejsza wiadomość zburzyła nasz spokój :( Tym bardziej, że ja kompletnie nic nie czuję, nawet ból po punkcji przeszedł. I wiem, że prawie 100% kobiet na tym etapie ciąży nie ma żadnych objawów, ale same wiecie jak to jest. Człowiek doszukuje się jakichkolwiek sygnałów z organizmu, że jednak się udało i jest w tych 40%.

Oby ten nasz jeden też się okazał cudem, na który czekamy. Ta dzisiejsza wiadomość zburzyła nasz spokój :( Tym bardziej, że ja kompletnie nic nie czuję, nawet ból po punkcji przeszedł. I wiem, że prawie 100% kobiet na tym etapie ciąży nie ma żadnych objawów, ale same wiecie jak to jest. Człowiek doszukuje się jakichkolwiek sygnałów z organizmu, że jednak się udało i jest w tych 40%.
Motylku wszystko będzie dobrze kropek się zakopuje i nie zostawi mamusi;**

No to nie musisz sie zamartwiac, przy imsi ten plus ze wybieraja najlepszy plemniczek:)
Musieli wybrać 4 najlepsze, a 3 z nich okazały się jednak do kitu (chyba,że u mnie jednak coś jest nie tak, czego nikt dotychczas nie zauważył). Dlatego boję się też o Kropka.
Na każdym etapie stres i nigdy nie jest z górki niestety :(

Dziewczyny jak to jest z mrozeniem zarodaków ... teoretycznie wiem.o co chodzi ale.mam kilka.nie jasności tzn załóżmy że mam 6 kokorek wszystkie zapłodnione czyli 6 zarodkow ... Jeden mi transferowali i co dalej kto decyduje o hodowli pięciu pozostałych ? I do której doby i czy np mogę powiedzieć że dwa chce do 3 doby a resztę do blastocysty? Czy jak wszystkie hodujemy do blastki to wszystkie ?

Dziewczyny jestem a więc tak jajeczka są w lewym jajniku 2 (14,13mm) a w prawym 4 (10mm).Estradiol 640 progesteron 0.35. Ogólnie jest ich około 10 ale te 6 jest dominujących. Przedłużył leki do poniedziałku i wizyta kontrolna znowu. Mówił że prawdopodobnie w środę punkcja. Teraz proszę o tańce żeby jajeczka urosły i się zaplodnily;)))
Jak myślicie dobry wynik?

Dziewczyny jestem a więc tak jajeczka są w lewym jajniku 2 (14,13mm) a w prawym 4 (10mm).Estradiol 640 progesteron 0.35. Ogólnie jest ich około 10 ale te 6 jest dominujących. Przedłużył leki do poniedziałku i wizyta kontrolna znowu. Mówił że prawdopodobnie w środę punkcja. Teraz proszę o tańce żeby jajeczka urosły i się zaplodnily;)))
Jak myślicie dobry wynik?
Dobry! Świetne wieści. Na tańce możesz liczyć- u mnie juto wesele brata i mimo że lekarz kazał mi się oszczędzać, to za Twoje jajeczka zatańczymy :)

Dziewczyny jak to jest z mrozeniem zarodaków ... teoretycznie wiem.o co chodzi ale.mam kilka.nie jasności tzn załóżmy że mam 6 kokorek wszystkie zapłodnione czyli 6 zarodkow ... Jeden mi transferowali i co dalej kto decyduje o hodowli pięciu pozostałych ? I do której doby i czy np mogę powiedzieć że dwa chce do 3 doby a resztę do blastocysty? Czy jak wszystkie hodujemy do blastki to wszystkie ?

Mnie nie pytali o nic. Sami zdecydowali, że czekają do 5 doby z mrożeniem. A wtedy się okazało, że 3 jeszcze się dzielą i dali im czas do 7 doby, której nie doczekały i nie było już co mrozić:( Nie wiem, od czego zależy,kiedy je zamrożą.

reklama
Mgs u mnie zawsze czekali do blastocysty i mrozili wszystkie. Oczywiście zawsze po 3 dobie do mnie dzwonili i inf, że czekaja do blastocysty i będą mrozić.

Do góry