reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny wróciłam z kliniki i mam pewne pytania do doświadczonych ( bo p.embriolog nie jest zbyt przyjemna). Udało się zapłodnic 2 pobrane oocyty.Punkcja była w piątek a dzis oby dwa maja po 8 komórek. Jeden dzieli się prawidowo jest klasy A a drugi też się dzieli prawidłowo ale nie wsztskie komórki są równe. Transfer prawdopodobnie w środę czy do tego czasu może się te proces zatrzymać i nie będzie transferu.

reklama
lindi - a rozmawialas z lekarzem konowalem czemu on trzyma te zarodki tak dlugo? jakis pajac ten lekarz i co to za klinika. oczywiscie ze zarodki sie moga zatrzymac w rozwoju, czesto wiecej niz polowa sie zatrzymuje i wlasnie dlatego sie NIGDY z 2 zarodkami nie czeka do 5 doby. NIGDY. dzwon do lekarza i zadaj transferu jutro. nie ma absolutnie nawet jedngo logicznego argumentu przemawiajacego za czekaniem u ciebie. radze dzialac bo moze byc placz ze transfer odwolany (choc oczywiscie mam nadzieje ze zarodki dobre)

dobrze ze sa 2 zarodki, wiec komorki byly dojrzale i sie obie zaplodnily. ladny wynik

Meg, spróbujcie pogadać z lekarzem. My z mężem też byliśmy szczepieni na żółtaczkę (też 3 dawki) przed wyjazdem w 2008 r. a mimo to musieliśmy zrobić. Kliniki się zabezpieczają, żeby potem nie było, że zarazili Cię przy zabiegu. ICSI miałam 8 miesięcy po badaniach i lekarz zaakceptował wcześniejsze wyniki.

wiecie co okazalo sie tez na moich badaniach genetycznych ze mam w genach wrodzony przerost nadnerczy tzn ja sama tego nie mam ale dziecko moze odziedziczyc i bede musila brac jakies tabletki spotkala sie ktoras z Was z takim czyms ? ile normalnie powinnam miec jajek po stymulacji na kazdym z jajnikow?

wiecie co okazalo sie tez na moich badaniach genetycznych ze mam w genach wrodzony przerost nadnerczy tzn ja sama tego nie mam ale dziecko moze odziedziczyc i bede musila brac jakies tabletki spotkala sie ktoras z Was z takim czyms ? ile normalnie powinnam miec jajek po stymulacji na kazdym z jajnikow?

Wszystko zalezy jak twoj organizm zareaguje na leki. Nie ma zadnych norm. Po za tym dziwie sie ze nie mialas kontrolnych USG gdzie lekarz sprawdzal jak tam jajeczka sie rozwijaja i jaka jest ich wielkosc. Ja podczas kontrolnego USG mialam 22 jajeczka a podczas ponkcji kilka dni pozniej pobrano 16 jajeczek z czego 11 sie zaplodnilo.
Trzymam kciuki za punkcje i transfer,

Lindi u mnie też hodowali do 5 doby pomimo, że było ich mało :/ tak jakby nie zważali na to że w 5 dobie może ich nie być..

Meg, spróbujcie pogadać z lekarzem. My z mężem też byliśmy szczepieni na żółtaczkę (też 3 dawki) przed wyjazdem w 2008 r. a mimo to musieliśmy zrobić. Kliniki się zabezpieczają, żeby potem nie było, że zarazili Cię przy zabiegu. ICSI miałam 8 miesięcy po badaniach i lekarz zaakceptował wcześniejsze wyniki.
Zadzwoniłam wczorj znowu do kliniki, okazało się, że: mąż był szczepiony na wzw B w 3 dawkach czyli musi zrobić tylko HBS a już anty HBS nie musi, HCV oczywiście musi no i ja też wszystkie inne wirusowe, o HIV zapomniałam się zapytać, no i USG piersi ważne rok. Najbardziej jednak mnie wkurza to, że jak sama nie będziesz drążyć to Ci dadzą całą listę i wszystko do zrobienia i kwit! a tu się okazuje , że jest kilka rzeczy które można pominąć i zaoszczędzic parę groszy. Właśnie się zbieram i ide porobić wszystkie badania do szpitala.

reklama
Do góry