reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
LOlitko jak tam się czuesz to już 17 tydzień wiec pewnie niebawem dowiesz się jaka płeć, a może nie chcesz wiedzieć?Ja w poniedziałek mam echo serca płodu i mam nadzieję ze wszystko jest oki mocno w to wierzę.
Staraczki wysyłam kolejną porcję fluidków ******************************************************************Ściskamy

aga - u mnie synek bedzie i sie zdrowo rozwija. mial juz polowkowe rozmiary wsie badana i wsio gra. juz od 2 tygodni wiem ze synus tak bryka. czulam sie do dzis dobrze a od rana znowu mi sie bole pojawily. mam nadzieje ze to nie powtorka z historii i ze bez szpitala sie obedzie.

palu_nr1 Witam.Tak jak dziewczyny Ci już pisały to śpi się przy punkcji ok 15-20 minut w zależności od ilości komórek. Jeżeli chodzi o samopoczucie to już różnie , zależy od organizmu. Ja po 1 punkcji byłam taka śpiąca , że całą drogę do domu przespałam w aucie. Mimo,
że po wybudzeniu zaprowadzili mnie na salę po zabiegową i tam też spałam ok 40 min. Tak poza tym to trochę mnie jajniki bolały w tym dniu ale ogólnie ok.

Pytasz o koszt in vitro , moja 1 próba to ok. 14 tys. a kolejne to już koszt masakra bo ja się bardzo słabo stymuluję. No cóż.

Lindi77 Trzymam kciuki za dzisiejszą punkcję. Oby wszystko było ok. Daj znać jak się wyśpisz.

joweg Myślę że powinnaś zadzwonić do lekarza i powiedzieć o tych migrenach. Może tak reagujesz na leki , a może dawka jest za duża.
Spróbuj okładów z mokrym ręcznikiem.

Dziewczyny
Co o tym myślicie:
Ja mam brać anty do 20.11 tak gdzieś ok 25.11 powinien przyjść okres a transfer mrozaczków mam mieć ok 16.12. To jest kurcze długo chyba bo to będzie ok 20-22 dc.

agulkak kwasne ci pomaga powiadasz? ;-) Ja tez od poczatku tylko kwachy jadlam.Te zielone jablka wcinalam kilogramami,bardzo pomagaly mi na mdlosci. U mnie chlopaczek pod serduszkiem,wiec moze u Ciebie tez maly mezczyzna plywa :tak:

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie punkcje i transferki.Swieta ida,moze akurat beda same dobre wiadomosci:tak:

Pozdrawiam :happy:

Jo.M musisz zaufać lekarzowi !! ja miałam równo w 14 dniu :) transfer!! eskimosków!! ale jak sama wiesz nie udało się, jakieś leki będziesz brała? ja byłam monitorowana i było sprawdzane endo!!

reklama
Powróciłam:-):-) Nie miałam pobranch zbyt wielu pęcherzyków bo tylko 2. Pewnie dlatego mało wchodowałam bo krótki protokół przy PCO. Na szczęście są pełne i nadają się do zapłodnienia. Lepsze 2 niż nic. Sam zabieg usypiania to miałyście rację. W ciągu 5 sekund odpłynęłam. Zabieg miał komplikację bo tafili w żyłkę i musieli założyć tam 1 szew.Teraz mam jeszcze 2 cm krwi zakrzepowej w sobie i dostałam zastrzki przeciwzakrzepowe do brzucha. Jak się to do poniedziałku nie straci to w poniedziałek przy zneczuleniu miejscowym usunie mi to lekarz. Po wybudzeniu czułam się dobrze ale czuję jajniki jak mnie rochę pobolewają. Nie jest to ból taki jak przy @ ale taki jak przed.

Do góry