reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

hey dziewczyny! Jestem u Was pierwszy raz. Mam takie pytanie bo jestem zielona na temat IN Vitro. Teraz bede miala ostatni raz IUI i jak sie nie uda to kolejne podejscie to bedzie in vitro. U mnie jest taka sytuacja, ze to chyba ja jestem niedrozna chociaz po HCG wyszlo, ze jeden mam drozny, po stymulacji produkuje pelno pecherzykow po ponad 20mm moj M ma w przerobionej armi w 1ml ponad 500mln, a w nie obrobionej ponad 100mln takze oboje jestesmy bardzo plodni, a nam nie wychodzi. (nasze proby to dwa lata)
1pytanie- na jak dlugo usypiaja do pobrania pecherzykow? i czy po przebudzeniu sie dobrze sie czujecie
2 pytanie- ile placicie bo mi moj gin powiedzial, ze okolo 11tys zl. i tylko jedno podejscie
to niesprawiedliwe w szwecji dosc, ze robia za darmo to jak babka duzo tych komorek ma to zamrazaja i jest na 3 podejscia..

reklama
palu - usypiaja mniej wiecej na 15 minut
placic mozesz od 8 tys do 12 tys w zaleznosci od kliniki i lekow.

w szwecji moze i za darmo ale taka kicha ze szok. wszystkie nordyckie kraje maja niski poziom IVF w szpitalach publicznych. no ale jest za darmo - jakies tam szanse sa

palu nie wiem na ile czasu zasypiają, ale a bardzo krótko, nie umiem powiedzieć czy to 10 czy 20 min. ale przypuszczam że nie dłużej niż 20 min.
Mi pielęgniarka powiedziała że wczasie pobierania budziłam się !! :) tak więc daja małe dawki na zaśniecie w razie czego podają w trakcie coś jak się człowiek budzi
Ja powiem, że pierwsze in vitro nas wyniosło w ok 15 tys. ale to dlatego że duzo badań trzeba było zrobić.

czesc , dziewczyny czy po gonalu mialyscie straszne migreny ? czy to normalne???? ja juz nie moge wytrzymac i nie wiem czy moge wziasc tabeltki na migrene :/ juz mam dosc 3 dzien mnie glowa napieprza :/

ja tego nie bralam i nie bede wiec Ci nie powiem bo sie nie orientuje kompletnie :) to juz z gorki jak 8 poszlo :) mi najgorzej pierwszy tydzien szedl a potem polecialo :)

Joweg

A co jeszcze bierzesz? Ja brałam gonal i strasznie bolała mnie głowa, jedyny lek przeciwbólowy, który pozwolono mi brać to był paracetamol.
Ale na pewno musisz powiedzieć lekarzowi na kolejnej wizycie. Ja jak tylko poinformowałam lekarza o bólu głowy od razu zmniejszył mi encorton oraz diphereline.

reklama
ja biore sam gonal ,mam protokol z antagonista :/ a ja kurcze 3 dzien sie juz faszeruje tabletkami na migrene , musze jutro zapytac :´) ja mam 150 dawke gonalu

Do góry