reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Szkoda ,ze w necie ,tak rzadko pisza :

Dziewczyny dbajcie o swoja psychike,badzcie dla siebie dobre,dla swojej glowy ....tam sie w ciaze zachodzi:)

Ja robie wszystko co poprawia mi humor,wywoluje usmiech na twarzy, dziala optymistycznie.
Nie katuje sie internetem:) ale to ja,a kazda jest inna:)
Dlatego właśnie nie czytałam do tej pory niczego w internecie. Kupiłam jedynie książkę wydaną przez Naszego Bociana i przejrzałam ich stronę. Teraz pomyślałam, że może powinnam coś wiedzieć przed punkcją, żeby nie popełnić jakiegoś błędu, ale jednak to sobie daruję.
Dziękuję za pomoc :-) Ja też jestem zdania,że w ciążę poniekąd zachodzi się w głowie, a tu zrobiłam sobie przez ostatnie miesiące porządek. Dużo mnie to kosztowało, dlatego koniec z czytaniem bzdur u wujka Google!

Ta cała procedura obdziera z człowieczeństwa i o ile brak makijażu czy niepomalowane paznokcie zniosę, to te zęby, to już chyba przesada Przeczytałam to na innym forum.

In vitro odziera z człowieczeństwa?
Zaczekaj jak pójdziesz do porodu to tak cie przemagluja ze dopiero się poczujesz niefajnie. U mnie w szpitalu badania przez różnych ginekologów,przed porodem golenie do zera,lewatywa,brak jedzenia od samego rana,potem przy porodzie stażyści i wszystko się gapi jak lekarz bada,a niech się trafi jeszcze wredna polozna tak jak mi to juz jazda na całego!

Dziewczyny mam pytanie któraś z was schudła po gonalu? Ja staram się jeść normalnie a chudne w oczach :crazy:
Ja nie mam gonalu, biorę gonapeptyl i menopur, ale też trochę schudłam. Obstawiam stres związany z zastrzykami, bo jem normalnie. Teraz mam co prawda wywalony brzuch,ale waga nadal się nie zmienia. Może taki nasz urok- nie martw się, będziemy tyć za kilka tygodni :-)

Westi, Falka - niech się spełnią Wasze marzenia! Powodzenia, dziewczyny :-)
Trzymam kciuki za dzisiejsze bety, oby w kalendarzu przybywało wizyt u ginekologów prowadzących ciąże :-)

In vitro odziera z człowieczeństwa?
Zaczekaj jak pójdziesz do porodu to tak cie przemagluja ze dopiero się poczujesz niefajnie. U mnie w szpitalu badania przez różnych ginekologów,przed porodem golenie do zera,lewatywa,brak jedzenia od samego rana,potem przy porodzie stażyści i wszystko się gapi jak lekarz bada,a niech się trafi jeszcze wredna polozna tak jak mi to juz jazda na całego!
Iga, u mnie w domu nie rozmawiało się o seksie, ginekologach etc. Teraz rodzice wiedzą wszystko o plemnikach, jajeczkach, dniach płodnych, hormonach i oddawaniu nasienia. Rozmawiamy o tym przy obiedzie. Mimo,że problem jest po stronie mojego męża, ja też odwiedziłam kilkunastu lekarzy, przed którymi rozkładam nogi i walczę ze swoimi demonami (niczego nie boję się tak, jak lekarzy i szpitali). Nie tak sobie wyobrażałam płodzenie dzieci... Ale mam wielką nadzieję, że dojdę do etapu, na którym byłaś - nawet z tą lewatywą (kolejna przerażająca dla mnie rzecz) :-) I tego życzę każdej z dziewczyn tutaj :-)

Ja mam co jakis czas takie właśnie zabarwienia, więc chyba to normalne. Ale to tez nie wiem czy to nie przez aplikator, bo czasami trudno wchodzi ;p

W ciąży absolutnie nie używaj aplikatora. Na lutinusie nie pisze ale na luteinie już piszę żeby w ciąży nie stosować, a apkikator jest taki sam. Najlepiej palcem

Hej dziewczyny
Tez trzymam kciuki za dzisiejsze bety, mam nadzieje, ze u Was bedą pozytywne wyniki
Ann co to masz za pięknego pieska? to jakiś owczarek kaukaski? ja jestem teraz na kupnie 2 psów, chce wlasnie jakieś 2 puchatki, niesamowicie podobaja mi się psy rasy Samoyed, chyba się na takiego skuszę :)
West, Falka trzymam kciuki!!!!!
Co do perfum na punkcji i transferze to ja tez mialam taka informację, ze nie wolno, natomiast normalnie poszłam w makijazu i umyta :D hehehe
Iga zgadzam się w 100% z tym co napisałas o porodzie, w ogole nawet wszystko po porodzie, tzn wchodzi tabun lekarzy i ogląda Twoja rane w dodatku przy pacjentce obok, to dopiero odziera z godności, in vitro pod tym względem jest bardzo komfortowe, choc ostatnio po transferze lezałam sobie na tym krześle z rozwalonymi nogami a na przeciw było okienko za którym pracowali embriolodzy, co prawda pielęgniarka przykryła mnie jakąs szmatka, ale i tak głupio troche :)

reklama
Do góry