reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

labo75 Ja podobnie sie czuje:) jestem 9 dni po transferze i jedyne co czuje to wieczorem ból w dole jak przed okresem. I czasem jest jakieś takie brązowe upławy ale to znikoma ilość. A te upławy mogą być po lekach bo mam je od kąd zaczełam brać leki. Zresztą czesto mam takie brązowe upławy. Cycek mnie boli tylko jeden. Poprostu musimy czekać, ja mysle że może zaryzykuje i zrobie test w niedziele.

reklama
Ty chociaż coś czujesz a ja nic ,nawet plamień nie mam .Dzień przed transferem śniły mi się bociany same pary aż 10 sztuk dziwiłam się nawet we śnie , że już tak późno a one jeszcze nie odleciały podobno to dobry znak . Teraz siedzę w necie i szukam banków , które mogłyby mi udzielić kredytu na kolejną próbę ale z tym będzie ciężko.

labo - no widze ze z twoim nastawieniem jest zle jak ty juz o kredycie na nastepna probe myslisz. to ci nie pomaga. a co do implantacyjncyh krwawien - to wiekszosc nie ma niz ma wiec czego myslec ze jak sie nie ma to nie wyszlo? ja tez nie mialam objawow - tylko spalam duzo i troche mnie brzuch ciagnal jak na okres. nic wiecej..... trzeba cierpliwie czekac i sie nastawiac pozytywnie a nie tak....

Mgdusia31-a ja dalej czekam na moja @ , i nic moze jutro choc pan doktor zapewnial mnie ze w czwartek bedzie i w piatek do nich pojade , no trudno najbardziej sie boje tylko zeby nic nie wypadlo na weekend i we Wszystki Swietych bo zas przesunie sie o miesiac , wiec chyba sie pomodle zeby @ nadeszla :)

oj lolitko. Żeby to było takie proste .Może żeby zarodki były lepszej jakości to inaczej bym do tego podchodziła albo żebym miała kasę na kolejną próbę to też byłoby mi łatwiej . Chociaż to , że szukam banków to mi w jakiś sposób pomaga bo nie siedzę bezczynnie .

labo kochana - ja wiem ze nie jest latwo. ty myslisz ze mnie bylo latwo podejsc do 6tej proby jak wiesz ze zawsze porazka? ale pracowalam nad swym podejsciem, zeby sie nie dac pesymistycznym myslom. przeciez kazda proba to wielka nadzieja. niewazne ze sie poprzednie nie udaly, niewazne co i jak - wazne tu i treaz. trzymam kciuki zeby ci optymizm wrocil mimo wszystko i zeby sie udalo

nargosze w tym wszystkim jest to ze to tyle kosztuje, ja mam tylko jedna szanse to i tak juz duze obciazenie finansowe dla nas , wiec musi sie udac teraz :)
Magduska31​- to my w sumie razem zaczynamy :)

lolitko. Moje nastawienie wynika tylko z tego , że nie wiem co będzie jeśli się nie uda bo już tyle kasy wydaliśmy a i banki już nie chcą udzielać kredytu , byłoby mi łatwiej gdybym miała na koncie kasę i wiedziała , że jak nie teraz to później w końcu Ty jesteś najlepszym przykładem . Jestem takim człowieczkiem , który musi mieć plan działania na później to wtedy mam komfort psychiczny i jest mi łatwiej znieść porażkę .

jesli te banki daja ci komfort psychiczny to ok. ja tez mam tak ze musze cos dzialac bo inaczej sie doluje. oby tylko te szukanie banku nie bylo oznaka ze sie poddalas z ta proba - oto mi tylko chodzilo

reklama
labo75 to powiem ci ciesz sie ze wogole chca dac wam kredty , u mnie jest tak ze maz ma rente pochorobowa i nikt nam kredytu nieda mimo ze bylibsym w stanie splacac go :( tyle dobrze ze w mojej klinice polowe moge wziasc na raty :)
tez sie strasznie boje ze sie nie uda ale staram sie pozytywnie myslec :)

Do góry