reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, mam kolejne pytanie techniczne. Wzięłam dziś drugą dawkę Menopuru,w buteleczce zostało jeszcze 100 jednostek. Biorę dawkę 225. Czy mogę strzykawką wyciągnąć z jednej butelki to,co zostało, a brakującą część wziąć tą samą strzykawką z kolejnej butelki? Pielęgniarka mówiła,że lekarz dał mi receptę na więcej niż potrzebuję, więc mogę sobie to zostawić w buteleczce, a kolejną dawkę wziąć z nowej,ale w ten sposób w każdej butelce coś mi zostanie. Jak Wy to robiłyście?
Te moje pytania chyba są idiotyczne,ale nie wiem, jak to zrobić, żeby było dobrze :-(

Ja dobrałam z drugiej buteleczki do 225 , miałaś 600 j ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak jak pisałam, ja zrobiłam tylko usg, bo nie wyszło mi żadne ryzyko podwyższone, a test pappa daje tylko 5% więcej wiedzy. Dla mnie było to.zbedne badanie. Lekarz powiedział, ze mogę zrobić, ale postanowiłam, że temat olewam.
Dla mnie i tak.by nic.to nie zmieniło, a jakby nie daj Boże wyszło jakies ryzko (a to tak naprawdę statystyki i nie ma pewności ze sie powtwierdzi), to zylabym w.ciaglym stresie. Dla mnie nie warto.
Nie ja szalec z tym za 2.500 tez nie bede , w zasadzie chodzi mi tylko o to usg??

Ja dobrałam z drugiej buteleczki do 225 , miałaś 600 j ?

Tak, mam 600.
A czy Menopur musi być brany dokładnie o tej samej porze codziennie? Mąż robi mi zastrzyki, w piątek ma delegację i mógłby mi zrobić zastrzyk z 2h poślizgiem. Sama nie dam rady.
Myślicie, że te 2h później są problemem? Lekarz mówił,że gonapeptyl ma być dokładnie o tej samej porze. Nie wiem, jak menopur.

Tak, mam 600.
A czy Menopur musi być brany dokładnie o tej samej porze codziennie? Mąż robi mi zastrzyki, w piątek ma delegację i mógłby mi zrobić zastrzyk z 2h poślizgiem. Sama nie dam rady.
Myślicie, że te 2h później są problemem? Lekarz mówił,że gonapeptyl ma być dokładnie o tej samej porze. Nie wiem, jak menopur.
Mi kazał wszystko o tej samej porze. I pilnowałam tych godzin.

reklama
Tak, mam 600.

To powinno zostać Ci 150 a nie 100 . Mi dr kazała o tej samej porze , ale raz zrobiłam z godzinnym opóźnieniem .

Do góry