reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No to u mnie tylko teściu pali i nie wiem jak to będzie. Bo on co 20 min pali i w całym domu czuć. Rzadko do nich chodzę jak on jest bo czuć w domu a później ubrania do prania. Mnie znów od dymu często głowa boli. Jak byłam mała to miałam tomografia robiona bo codziennie głowa mnie bolała
Nic na szczęście nie wyszło ale lekarka od razu powiedziała że to od dymu tytoniowego
Palenie jest uciążliwe. U mnie pali tylko mama. Obiecała,że gdy u nas pojawi się dziecko,to rzuci. Teraz mój brat zaciążył i przypomnieliśmy jej o obietnicy. Użyliśmy argumentu, że nie dostanie wnuczki, bo mała będzie śmierdzieć. W październiku zobaczymy, co będzie z obietnicy...

reklama
Pisanka to Ciebie tak bolaly jajniki kilka dni po transferze ze myslalas ze to pozamaciczna???
Jestem 6dpt i tak mnie zaczal bolec jajnik jak przy bolesnej owulacji, moze to nie jajnik tylko gdzies w pachwinie nie wiem w kazdym razie okolice jajnika i az z tylu w plecach czuje.
Wczoraj bolal brzuch jak na okres i dzis rano tez, az w majty zajrzalam bo myslalam ze @ przychodzi.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Strawbelka, z tego,co pamiętam, to takie objawy miała właśnie Pisanka. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie to też był zwiastun dzidzi :-)

Wiecie zeby ona siedziala u nas to jeszcze bym to przelknela, nasz maly ma swoj pokoj pelen zabawek i wiem ze by sam sie pobawil. Wiem ze jak by zglodnial sam by powiedzial, pokazal ze chce juz jesc, u nas wie gdzie jest pieczywo, szynka itd. A tam pojdzie, tesciowa posadzi go przed tv, da mu ciastka, paluszki i on juz nic wiecej nie zje. Nie wyjdzie z nim na spacer, bo ma przewiany bark. Ona przy nim nie pali, ale pala w calym mieszkaniu i ona mysli ze jak zapali w pomieszczeniu obok to juz to za prog nie poleci, oni pala non stop, wiec tam w powietrzu jest ten dym, okna.nie otworzy, nie wywietrzy, bo jej zimno, noz ***** rece opadaja. Ja mam wrazenie ze walcze z wiatrakami... z tej calej awantury, to mam taki bol brzucha :/ ja wiem, ze nie moge sie denerwowac, ale chodzi o mojego synka. Ja mam wrazenie, ze ona nas traktuje jak dzieci, a nie jako doroslych ludzi, pracujacych i wychowujacych dziecko... do niej zadne argumenty nie docieraja, ona wie najlepiej i koniec. I jak tylko mamy inne zdanie czy mowimy zeby z naszym dzieckiem postepowala tak czy siak to ona od razu sie obraza, dorosla baba, i mowi co Wy myslicie ze ja dzieckiem nie potrafie sie zajac? I jeszcze ma argument, ze moja mama bierze go do siebie, owszem bierze, ale nie pali sie w mieszkaniu, gotuje mu zupe, zabiera go do lekarza, na spacer, przebiera, myje, karmi...

Hej dziewczyny,
Agatek u mnie z kolei nikt nie jest chetny do pomocy przy młodym, juz bym nawet wolala zeby rodzice czy teściowie mu dawali te słodycze, ale zeby cokolwiek się interesowali, a tu z jednej i drugiej strony lipa :/ co do palenia to moi rodzice tez pala w domu, po wizycie wszystkie ciuchy do prania, ale rzadko tam jezdzimy, tylko na swięta na kilka godzin.
Multikaczorku ja tez mialam stymulacje od 2 kwietnia, a juz jestem 4 dpt. Mnie tez brzuch bolał, czułam się taka cięzka, ale tez tych jajeczek jest duzo więcej niz zwykle, wiec to chyba normalne. Brzuch do tej pory mam napompowany, dopiero teraz lekko się spłaszcza.

Dziewczyny z tego co pamiętam to kilka dni po transferze chyba większość z Was miała ból brzucha jak na @? Mnie od wczoraj zaczał własnie w ten sposób pobolewać brzuch, mam nadzieje ze to na implantacje a nie na okres :/

Pisanka to Ciebie tak bolaly jajniki kilka dni po transferze ze myslalas ze to pozamaciczna???
Jestem 6dpt i tak mnie zaczal bolec jajnik jak przy bolesnej owulacji, moze to nie jajnik tylko gdzies w pachwinie nie wiem w kazdym razie okolice jajnika i az z tylu w plecach czuje.
Wczoraj bolal brzuch jak na okres i dzis rano tez, az w majty zajrzalam bo myslalam ze @ przychodzi

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak mnie bardzo bolał jajnik +kręgosłup +brzuch jak na @ w nocy z 3 dpt na 4 dpt i myślę że wtedy zaczęła się implantacja. Trzeba przytrzymać te bóle. Jeżeli masz.spuchniety br z uch zapewne to.wzdecia. Po punkcji wstać z łóżka nie mogłam do transferu. Miałam podejrzenie hiperki ale lekarz powiedział na trans że to tak.jest. Po transferze wzdęcia miałam od 6 dpt że dwa dni. Potem przeszło a ból brzucha miałam.od 1 dpt do 5 dpt. Teraz trochę się niepokoje bo czasem lekko zaboli brzuch ale.kregoskup już nie boli jak.wczesniej cały dzień tylko nasila sie na wieczór ...boli źle a jak nie boli to jeszcze gorzej :)

Ostatnia edycja:
reklama
Agatek, współczuję teściowej. Może faktycznie dobrym pomysłem byłaby opiekunka w sytuacji, gdy Twoja mama jest niedostępna?
Przede wszystkim się nie denerwuj, Twój spokój jest teraz najważniejszy!

Do góry