reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam 1/2 strzykawki gonapeotylu(z początku była cała strzykawka ale złe sie czułam i lekarz kazał zmniejszyć) po 10 dniach doszedł przez 6 dni po 2 ampułki w jednej wodzie fostimonu a teraz mam nadal 1/2 gonapeptylu i 150 Menopur 600
Jak wyglądało Twoje usg ostatnie. ? Ile miałaś jajek. ?
Jeśli dobrze zrozumiałam 6 dni fostimun 2 ampułki po 75 a teraz zamiast fostimonu masz menopur 150 . Czy i jedno i drugie. ?

reklama
Jak wyglądało Twoje usg ostatnie. ? Ile miałaś jajek. ?
Jeśli dobrze zrozumiałam 6 dni fostimun 2 ampułki po 75 a teraz zamiast fostimonu masz menopur 150 . Czy i jedno i drugie. ?
Zamiast fostimonu mam Menopur a lekarz w poniedziałek mówił ze pecherzyki ładnie rosną ale nie mówił nic o ilości jutro wizyta i w piątek wiec zobaczymy co powie ;)

Adenomioza to siostra endometriozy. Objawia sie powiększonym trzonem macicy. Bardzo bolesne miesiaczki, krwawienia. Przez nia mialam laparotomie. Pecherzyki sprawdzał a jeżeli nic o endometrium nie wspominal to albo bylo ok albo nie chcial mnie martwić.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Paskudna mam nadzieje ze mi się nie przyplata wystarczy mi endometrioza i zrosty wszędzie. .....

HiperstymulacjA pojawia się po punkcji. Z reguły juz przy punkcji lekarz odracza transfer ze względu na Ohss. Wtedy organizm odpoczywa cykl albo kilka a pobrane komorki są zapladniaNe i mrożone. Jak przejdzie hiper. to podchodzi się do.transferu mrozonego.
Może się zdarzyć, że HiperstymulacjA nasiliły się po transferze.
Zawsze lepiej odczekać niż podchodzić do transferu z hiper.

reklama
Uwaga, uwaga!! Trwa sezon pozytywnych bet  

KWIECIEŃ

20: Anika - wizyta u gin prowadzacej ciążę
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej ciążę
20: pisanka89 - II betowanie
20: westaice - usg przed crio
20: malutkikaczorek - kontrola stymulacji

21: Falka203 - usg przed crio
21: pisanka89 - wizyta pecherzykowa
22: Piska23 - betowanie
22: onadlaniego - usg prenatalne w I trymestrze