reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Uwaga, uwaga!! Trwa sezon pozytywnych bet :) :)

KWIECIEŃ

20: Anika - wizyta u gin prowadzacej ciążę
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej ciążę
20: pisanka89 - II betowanie
20: westaice - usg przed crio
20: malutkikaczorek - kontrola stymulacji

21: Falka203 - usg przed crio
21: pisanka89 - wizyta pecherzykowa
22: Piska23 - betowanie
22: onadlaniego - usg prenatalne w I trymestrze
22: Mgs82 - betowanie
22: malutkikaczorek - kontrola stymulacji
22: kasia_basia - wizyta pecherzykowa
23: agatek - wizyta u gin prowadzącego ciaze
25: monika1134 - wstępny transfer
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
25: Truskawka89 - betowanie
25: malutkikaczorek - punkcja
25: butterfly1331 - podgląd w czasie stymulacji
26: Nova-2016 - betowanie
27: Hess - usg polowkowe
27: ewelina86 - wizyta pecherzykowa
28: martka83 - wizyta pecherzykowa 
28: madzionga - wizyta u gin prowadzącej
29: annemarie - usg i badanie endo
29: Natalia89 - podgląd w czasie stymulacji

MAJ
Annemarie - transfer  
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: szila09 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
5: onadlaniego - wizyta u gin prowadzacego ciążę
12: Ewa651 - usg polowkowe
13: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze
19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam pytanie odnośnie bet, skad te różnice w poziomach? Dlaczego jedna dziewczyna w pierwszym pomiarze ma 100 a inna 300? Czy to w jakis sposób"odbija sie" na zarodku?

A drugie pytanie czy koralik masz moze jeszcze jedno opakowanie Luteiny do odsprzedania?:) mi tez nie wystarczy do wizyty więc jeśli coś ci zostanie chętnie odkupię:)
Martka jak mi jutro rodzinny wypiszę, to koralik będzie miała wolne opakowanie :)

Całe Szczeście. Trzyma sie mamusi ;) Nie wiem jak w madrycie ale ja dokupywalam jeszcze taki zastrzyk ktory poprawial lepkosc scianek macicy dzieki czemu zarodek mial większe szanse na przyklejenie się.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Na fundusz nic takiego nie ma przynajmniej nic mi na razie na ten temat nie wiadomo. A ja podchodzę do państwowego in vitro

Widzę ,ze poruszyłyscie temat ilości podawania zarodków ,my chcemy dwa bo to nasz piąty transfer ,ale w Invikcie moja dr powiedziała ,ze mam zapytać doktora ,tylko teraz nie wiem czy tego co bedzie mi punkcję robił ? Jak to jest? Nie mam jeszcze 35 lat i ciekawa jestem czy nam pozwolą ...jestem w rządówce.
Piąty transfer Ale które podejście, w sensie która stymulacja ? Dopiero przy trzeciej pełnej procedurze masz prawo do dwóch zarodków :)

Dziewczyny, pytanie- zrobiłam pierwszy zastrzyk menopuru (pierwszy raz nic nie bolało- jupi! Chociaż mój mąż coraz gorzej znosi te zastrzyki, chyba dotarło do niego,co się dzieje). Jak mam przechowywać pozostałą część leku? Mam tę buteleczkę przykryć tą kolorową nakładką? Czy tam się nie dostaną jakieś paprochy albo coś?
Mi pani w aptece mówiła ze nie trzeba przykrywać bo to takie maleńkie dziurki ze nic sie nie powinno stać tylko trzeba przetrzeć ta gumkę przed każdym pobraniem leku.A jaka masz dawkę ja mam 150 jednostek wczoraj i dzisiaj a jutro wizyta kontrolna i dowiem sie co dalej :) a swoją droga to strasznie śmierdzi ten Menopur ;)

reklama
Mi pani w aptece mówiła ze nie trzeba przykrywać bo to takie maleńkie dziurki ze nic sie nie powinno stać tylko trzeba przetrzeć ta gumkę przed każdym pobraniem leku.A jaka masz dawkę ja mam 150 jednostek wczoraj i dzisiaj a jutro wizyta kontrolna i dowiem sie co dalej :) a swoją droga to strasznie śmierdzi ten Menopur ;)
Uff,dzięki. Ja o to nie zapytałam. Będę pamiętać o przecieraniu. Dostałam 225 jednostek. Po 6 zastrzyku mam kontrolę. Mam nadzieję, że wzięłam odpowiednią ilość, bo na moje oko,to coś mało tego zostało w pojemniczku... A zapachu nie czułam - może ze strachu zmysł powonienia mi się wyłączył ;-)

Do góry