reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ja wolałam od razu 2 a w czwartek sie dowiem czy reszta przeżyla i czy bedzie można cos zamrozić jak nie to jak sie teraz nie uda to znowu od początku

reklama
U mnie fatalnie przez pierwsze pół dnia czulam w brzuchu tak jakby skurcz w podbrzuszu...jutro muszę powiedzieć o tym dr bo po każdym " przytylueniu" jest tak,to chyba niezbyt dobrze - nie wiem..
No a od południa łeb chce mi peknac na pół,leżę teraz z kompresem na głowie i guzik chyba pomoże,płakać mi się juz chce jestem strasznie wymeczona bólem...

Uwaga, uwaga!! Trwa sezon pozytywnych bet 

KWIECIEŃ

19: Natalia89 - wizyta genetyczna i ewentualny start z zastrzykami
19: Malina780 - betowanie
19: Rada - III betowanie
19: butterfly1331 - pogląd w czasie stymulacji

20: Anika - wizyta u gin prowadzacej ciążę
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej ciążę
20: pisanka89 - II betowanie
20: westaice - usg przed crio
20: malutkikaczorek - kontrola stymulacji
21: Falka203 - usg przed crio
21: pisanka89 - wizyta pecherzykowa
22: Piska23 - betowanie
22: onadlaniego - usg prenatalne w I trymestrze
22: Mgs82 - betowanie
22: malutkikaczorek - kontrola stymulacji
22: kasia_basia - wizyta pecherzykowa
23: agatek - wizyta u gin prowadzącego ciaze
25: monika1134 - wstępny transfer
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
25: Truskawka89 - betowanie
25: malutkikaczorek - punkcja
25: butterfly1331 - podgląd w czasie stymulacji
26: Nova-2016 - betowanie
27: Hess - usg polowkowe
27: ewelina86 - wizyta pecherzykowa
28: martka83 - wizyta pecherzykowa 
28: madzionga - wizyta u gin prowadzącej
29: annemarie - usg i badanie endo
29: Natalia89 - podgląd w czasie stymulacji

MAJ
Annemarie - transfer  
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: szila09 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
5: onadlaniego - wizyta u gin prowadzacego ciążę
12: Ewa651 - usg polowkowe
13: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 
Czy malina.meldowala betę? Bo nie zauważyłam

Napisane na D2005 w aplikacji Forum BabyBoom

Lekarz zalecil 26 kwietnia, ale czy dotrwam... ? Jak sobie wyliczylas ta implantacje ?

Moj mi kazał przyjść 28-29 ale do tej pory jak nic z tego to juz dostanę okres.

Ściąga co się dzieje z zarodkami po transferze:

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

reklama
Zdaje sobie sprawę ze może sie nie udać ale chce myślec ze sie uda ;) A ilu z was udało sie za pierwszym podejściem i byłyście w ciąży?Czy pierwsze udane próby były nawet gdy powodem invitro było słabe nasienie partnera a u was było ok czy raczej na odwrót? Przeważnie udaje sie za pierwszym podejściem czy raczej nie?Ile zarodków transferujecie zazwyczaj 1 czy 2?

Mi udalo sie za pierwszym razem. Moj M ma slabiutkie nasienie. Ciezko o takie statystyki za ktorym podejsciem sie udaje bo to indywidualna sprawa i zalezy jaka nieplodnosc. Ja wzielam dwa zarodki i jeden ze mna zostal:)

Do góry