reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
ja też w Provicie mi powiedziała ze jeden a jak przyszła moja D.to też powiedziała że jeden najładniejszy a jak zapytałam czy możemy dwa nie było problemu a mam 33lata i dostaliśmy 2
To teraz tak mysle i moze jej chodzilo nie o liczbe zarodkow tylko o dobe podania tych zarodkow, no bo innej opcji nie ma.
No ale Natalia tez podchodzi w 3 dobie i ma mniej niz 35 lat.
Moze ktos nam to wyjasni???

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi sie wydaje ze po dwóch nieudanych próbach mogą podać dwa zarodki. Ja tak miałam, ale ja jestem z programu MZ.
No tak w programie MZ wiem, że jest tak jak piszesz. Ale komercyjnie to już nie mam pojęcia u mnie lekarza zadecydował, ale jak przychodziło do transferu to zawsze pytali ile chce

dziewczyny, nie wiem jak jest, jak podchodzi się komercyjnie. Ale jeśli załapałyście się na program rządowy, to bezpłatne są trzy podejścia ( trzy stymulacje ). I za trzecim razem możecie sobie zażyczyć 2 zarodki. Tak jest w ustawie. Nie musisz mieć ukończonych 35 lat... ja przy trzecim podejściu miałam podane dwa, a mam 31 lat :)
komercyjnie czyli za wszystko płacisz

Ja tez chciałam 2 zarodki ale lekarz powiedział ze jest ustawa ze przed 35 r z i jeśli jest to 1sze in vitro to nie można

Ja wzdęcie zaczęłam mieć 5 dni po transferze i mam do dzisiaj. Dopiero zaczęła mi się cofać. U mnie były takie objawy jak pisałam. Zaparcia, wzdęcia, balon zamiast brzucha. Oczywiście nie mówię że masz hiperkę ale masz podobne objawy. Ile już dni masz taki wzdęty brzuch? Kiedy masz kolejną wizytę?
od 2 dni a wizyte dopiero jak zrobie bete 12-14 dniu od transferu to 21-25 dniu po transferze

reklama
To teraz tak mysle i moze jej chodzilo nie o liczbe zarodkow tylko o dobe podania tych zarodkow, no bo innej opcji nie ma.
No ale Natalia tez podchodzi w 3 dobie i ma mniej niz 35 lat.
Moze ktos nam to wyjasni???

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
ja tez mialam w trzeciej dobie transfer i u nas nie ma żadnej przyczyny medycznej ale może to faktycznie od lekarza zależy

Do góry