reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Madzionga, w czasie prenatalnych badanych jest killka parametrów, m.in. przezierność, obecnosc kosci nosowej, budowa serce, przepłwy, narzady, czaszka, kosc itp Lekarz biorąc pod uwagę wiek, wagę pacjentki, choroby w rodzinie itp oszacowuje ryzyko róznych chorób.
badanie trwa około 40minut i mozna się wielu rzeczy dowiedzieć:)
Pamiętaj, aby niczym nie smarować brzucha przed badaniem, ponieważ obraz może być zaburzony. acha, u mnie poczatkowo badał przez brzuch, a potem uzył usg dopochwowego, bo nie wszytsko mozna było sprawdzić.
Przyjemnosci:)
Dziękuję Ci bardzo :) ciekawe ile u mnie potrwa z bliźniakami :p

reklama
Witajcie ja po podgadamiu i mieszane mam uczucia...Estradiol cos ponad 800 Endometrium ładne 11 mm w 11dc może nawet i za duże bo przecież jeszcze podrośnie do puncji a to nie wiadomo kiedy. Pęcherzyki naliczyla 7 ale tak jakby na siłę bo wieksze to ze 4 widziałam resztę jakieś małe ...boję się okropnie żeby chociaż coś z tego było...kolejne podglądanie w poniedziałek no i dostalam antybiotyk na moje bóle w pecherzu i teraz sobie myślę czy to aby źle nie wpynie na rozwój moich pęcherzyków. Kurde zawsze coś....

Hr
Hej. Odważna jesteś z tą betą chociaż to będzie dopiero 7dpt także ostro grasz :) ja mam na 18.04 też 5-cio dniowej blastki. Piersi mnie już ponad tydzień bolą ale to hormony i jeszcze te tabsy. Najgorzej wieczorem jak uwalniam z puszorka :D Ogólnie to przecież w ciąży jesteśmy to samopoczucie ciążowe musi być ;)
Wiesz u mnie w klinice robią weryfikację. Ostatnim razem miałam badane hcg w 3dpt 6 i 9 . W 3 dniu beta 1,5 w 6 - 1 a w 9 - 0,3 wiec juz kazał mi odlozyc leki. Myślę, że nie ma co zwlekać. Więc robię albo w czwartek albo piątek..

Kamka i Strawbelka, samych pozytywnych wieści 

KWIECIEŃ

9: kamka75 - podgląd w trakcie stymulacji
9: Strawbelka - podgląd w trakcie stymulacji

10: madzionga - prenatalne w I trymestrze
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
11: koralik83 - sprawdzenie owulacji i decyzja o crio
11: kamka75 - podgląd w trakcie stymulacji
12: Bety72 - badanie prg
12: megi - punkcja
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
14: natula - betowanie
14: marzen - betowanie
15: ewa292292 - betowanie
15: martka83 - betowanie
15: ewelin89 - betowanie
15: kasia_basia - betowanie
18: Bety72 - betowanie
18: szila09 - wizyta pecherzykowo- serduszkowa
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
19: pisanka89 - betowanie
19: Malina780 - betowanie
19: butterfly1331 - pogląd w czasie stymulacji
20: pisanka89 - betowanie
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe
28: madzionga - wizyta u gin prowadzącej

MAJ
Annemarie - transfer  
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12: Ewa651 - usg polowkowe
13: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

Czesc dziewczynki nie wiem czy moge do was dołączyć ja jestem po in vitro za pierwszym razem sie udalo lecz poroniłam w 8 tygodniu a dowiedziałam sie w 10. Potem miałam transfer crio lecz nie udał sie. Teraz stoję w miejscu bo refundacja zakończyla sie. Mam do was pytanie moze wiecie jakie witaminy mężowi podac na poprawe nasienia.
Cześć:)
Moj mąż bierze dwa razy dziennie profertil. Oprócz tego pije olej z wiesiołka i pasę go wszystkim, co ma rzekomy wpływ na plemniki :) Awokado, szpinak etc. Nie wiem, co pomogło, ale między pierwszy a trzecim badaniem nasienia wynik skoczył z 600 tys. do 1.5 mln. Nadal jest marnie, ale przynajmniej są jakieś postępy :)

reklama
Do góry