reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kamka i Strawbelka, samych pozytywnych wieści 

KWIECIEŃ

9: kamka75 - podgląd w trakcie stymulacji
9: Strawbelka - podgląd w trakcie stymulacji

10: madzionga - prenatalne w I trymestrze
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
11: koralik83 - sprawdzenie owulacji i decyzja o crio
11: kamka75 - podgląd w trakcie stymulacji
12: Bety72 - badanie prg
12: megi - punkcja
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
14: natula - betowanie
14: marzen - betowanie
15: martka83 - betowanie
15: ewelin89 - betowanie
15: kasia_basia - betowanie
18: Bety72 - betowanie
18: szila09 - wizyta pecherzykowo- serduszkowa
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
19: pisanka89 - betowanie
19: Malina780 - betowanie
19: butterfly1331 - pogląd w czasie stymulacji
20: pisanka89 - betowanie
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe
28: madzionga - wizyta u gin prowadzącej

MAJ
Annemarie - transfer  
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12: Ewa651 - usg polowkowe
13: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

Ostatnia edycja:
reklama
Kamka i Strawbelka, samych pozytywnych wieści 

KWIECIEŃ

9: kamka75 - podgląd w trakcie stymulacji
9: Strawbelka - podgląd w trakcie stymulacji

10: madzionga - prenatalne w I trymestrze
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
11: koralik83 - sprawdzenie owulacji i decyzja o crio
12: Bety72 - badanie prg
12: megi - punkcja
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
14: natula - betowanie
14: marzen - betowanie
15: martka83 - betowanie
15: ewelin89 - betowanie
15: kasia_basia - betowanie
18: Bety72 - betowanie
18: szila09 - wizyta pecherzykowo- serduszkowa
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
19: butterfly1331 - pogląd w czasie stymulacji
20: pisanka89 - betowanie
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe
28: madzionga - wizyta u gin prowadzącej

MAJ
Annemarie - transfer  
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12: Ewa651 - usg polowkowe
13: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 
Mnie zapisz na 19 :)

Dziewczyny nie chce Was obrazic, ale zeby nazywac swoje zarodki strusiami? Hmmm?? No co kto lubi, ale moim zdaniem to lekka przesada. Balabym sie ze takim nazywaniem je obraze. Przeciez jak tylko betka Wam wyjdzie pozytywna w Was bedzie roslo i rozwijalo sie nowe zycie. Nowy czlowiek. U mnie zaczeli mowic na nasze zarodki "jajka". Oduczylam szybko, jednym komentarzem. Zadne jajko mam w brzuszku, zadnego strusia. Nosze pod sercem dziecko. Wyczekane, wymodlone dziecko.

Aniko ja poproszę na 19, w 14 dpt będzie już wiadomo, chyba że wcześniej się coś wykluJe..
A i poproszę Was jeszcze dziewczyny o poradę co dobrego mogę zażyć na klucie w żołądku że stresu, bo ja strzaszny nerwus Jestem a to nie służy maluchom, pliiiis pomóżcie

Agatek ja oczywiście wiem, że to jest oczekiwane dziecko. Jeśli to Cię uraziło, że ja tam mówię (oczywiście w żartach je tak nazwałam) to przepraszam.

hej dziewczyny :)
ale u mnie paskudna pogoda, prawie nie wychodzę z łóżka...
gratuluję Wam ostatnich transferów i trzymam kciuki za same piękne bety !!! ale będzie się działo :p
mam pytanie, chyba z gatunku niezbyt mądrych :p
czy przy badaniu prenatalnym ( mam mieć usg przez brzuch ), od razu widać czy dzieci mają zespół downa albo inną chorobę ???? jakoś nie mogę tego nigdzie znaleźć...

Cześć dziewczyny :-)
Z kariotypem na szczęście wszystko ok, kamień spadł mi z serca.
Tak się tym stresowałam cały dzień, że po wszystkim zaczęłam ryczeć. Dokładnie to samo zrobiła teściowa, gdy nas zobaczyła. To mnie utwierdziło w przekonaniu, że dobrze zrobiliśmy mówiąc rodzicom i że teściowa mnie rozumie.
Na tabletki zareagowałam dobrze, biorę je tylko do jutra. Od niedzieli gonapeptyl i 19.04 wizyta.
Na przełomie kwietnia i maja będzie już po wszystkim.
Jak sobie radzicie z tymi zastrzykami? Byłam wczoraj na instruktażu, ale ja się tak boję zastrzyków, że nie wiem, czy dam radę sama :-(

Bardzo się cieszę że u was wszystko ok;)) aż tylko wytrwać do końca w spokoju i bez nerwów a potem największa nagroda cię czeka dzidzia;))

reklama
Madzionga, w czasie prenatalnych badanych jest killka parametrów, m.in. przezierność, obecnosc kosci nosowej, budowa serce, przepłwy, narzady, czaszka, kosc itp Lekarz biorąc pod uwagę wiek, wagę pacjentki, choroby w rodzinie itp oszacowuje ryzyko róznych chorób.
badanie trwa około 40minut i mozna się wielu rzeczy dowiedzieć:)
Pamiętaj, aby niczym nie smarować brzucha przed badaniem, ponieważ obraz może być zaburzony. acha, u mnie poczatkowo badał przez brzuch, a potem uzył usg dopochwowego, bo nie wszytsko mozna było sprawdzić.
Przyjemnosci:)

Do góry