reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mnie na 12/04 - punkcja:)

Dzieki, nie wiedziałam. Ja tez małe łyczki czasem piłam jak miałam ochotę, ważne zeby z niczym nie przesadzać.

I jak? Bo idziemy łeb w łeb, bedziemy testować razem:)

Ja po wizycie. Dzisiaj mam 10dc i 7 jajeczek koło 15mm i 4 maluchy koło 11 mm wiec juz nie dogonią raczej, bo jeszcze tylko dziś i jutro stymulacja. Endo ładne, 18 mm chyba - czy to możliwe, bo troche mi sie juz wszystko miesza, estrogen 1700 chyba, a prg nie mam pojecia ale ok podobno. Punkcję mam we wtorek. I co mnie zaciekawiło to zamiast Luteiny dostałam Crinone gel, podobno rewelacja, czy któraś z Was tez to ma? Pierwszy raz o tym słyszę. Niby wszystko ładnie ale stres jest, wydaje mi sie ze powinnam mieć jeszcze jakieś badania bo do wtorku kupa czasu ale lekarz nie chciał mnie juz oglądać.
Ja brałam Crinone przy poprzednim podejściu. Dość drogi i ciężko go dostać.ok 200zł 14 aplikatorów. Przez pierwszy tydzień byłam zadowolona, ale potem to co ze mnie wychodziło to jakaś masakra. Bardzo mnie to stresowało. Teraz kazali brać duphastion. a prawie całe opakowanie specjalnie przysłane z Białegostoku sobie leży.

Kwiecień to dobry miesiąc!

KWIECIEŃ

8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
8: megi - podgląd w trakcie stymulacji
8: Malina780 - transfer
8: Piska23 - transfer
8: pisanka89 - podgląd w trakcie stymulacji

9: kamka75 - podgląd w trakcie stymulacji
9: Strawbelka - podgląd w trakcie stymulacji
10: madzionga - prenatalne w I trymestrze
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
11: koralik83 - sprawdzenie owulacji i decyzja o crio
12: Bety72 - badanie prg
12: megi - punkcja
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
14: natula - betowanie
14: marzen - betowanie
15: martka83 - betowanie
15: ewelin89 - betowanie
15: kasia_basia - betowanie
18: Bety72 - betowanie
18: szila09 - wizyta pecherzykowo- serduszkowa
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
19: butterfly1331 - pogląd w czasie stymulacji
20: pisanka89 - betowanie
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe
28: madzionga - wizyta u gin prowadzącej

MAJ
Annemarie - transfer  
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12: Ewa651 - usg polowkowe
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

Mnie na 12/04 - punkcja:)

Dzieki, nie wiedziałam. Ja tez małe łyczki czasem piłam jak miałam ochotę, ważne zeby z niczym nie przesadzać.

I jak? Bo idziemy łeb w łeb, bedziemy testować razem:)

Ja po wizycie. Dzisiaj mam 10dc i 7 jajeczek koło 15mm i 4 maluchy koło 11 mm wiec juz nie dogonią raczej, bo jeszcze tylko dziś i jutro stymulacja. Endo ładne, 18 mm chyba - czy to możliwe, bo troche mi sie juz wszystko miesza, estrogen 1700 chyba, a prg nie mam pojecia ale ok podobno. Punkcję mam we wtorek. I co mnie zaciekawiło to zamiast Luteiny dostałam Crinone gel, podobno rewelacja, czy któraś z Was tez to ma? Pierwszy raz o tym słyszę. Niby wszystko ładnie ale stres jest, wydaje mi sie ze powinnam mieć jeszcze jakieś badania bo do wtorku kupa czasu ale lekarz nie chciał mnie juz oglądać.

Megi* oby tak dalej,bardzo ladne osiagi :)

badasz szyjke i sluzówka jest przekrwiona czyli mieko ciasno i wilgotno:-p ale to ma sens przy naturalnym cyku, jesteś w stanie sprawdzić czy była owu. A potem stan się utrzymuje, ale ja dużo z npl nie miałam wspólnego bo M OATIII,wiec tyle wiem...:-p a po co Ci to ? zrób bete najwcześniej 10-11dpz
A bo mam s sobie taką ciekawość bo u mnie wszystko idzie nie statystycznie .
1 stymulacja do inseminacji dobra
2 stymulacjia do inseminacji za dobra leki 75 fostipur . Okres zawsze po 28- 29 dniach .
Operacja Wodnika i torbieli okres w swoim czasie
Stymulacjia do in vitro fostipur 225 plus 75 menopur reakcji zero znaczy jakieś mizerne jajka w lewym między 5 a 9 dniem stymulacji zero reakcji . Okres w swoim czasie 28 dnia . Teraz mam cykl naturalny w oczekiwaniu na okres ( w środę ) zacznę antyki i po 13 dniach chyba gonal 300 i menopur 75. Tylko od 20 dnia cyklu mam mokro w gaciach i jakby spuchniete hi hi i jakieś dziwne uderzenia gorąca .I przez głowę przeszła mi myśl że coś się dzieje :biggrin2:dziś rano mnie nieco muliło ale to raczej zganiam na torbiel endometrialna która mam . :biggrin2: Czasem mnie to denerwuje ze nie wiem co mi jest. ....staram się dzielnie czekać do środy @ jeszcze nigdy nie zawiodła ale chciałam sprawdzić czy tam dochodzi do zapłodnienia a problem z zagniezdzeniem z powodu endometriozy bo robaki M są rewelacyjne .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny po transferze, też Wam się tak chce spać? Ja drzemię w ciągu dnia i potem o 22 oczy mi się kleją. Na objawy ciążowe za wcześnie. Może to od tych hormonów?

Napisane na iPhone w Forum BabyBoom
Mi się nie chce:) tzn co rano się dziwię dlaczego dziewczyny po transferze, które mają l4 tak wcześnie wstają :) bo ja do 9 leżakuje, ale siedzę do 1 więc też dlatego. A dziś jeszcze dodatkowe spacery miałam o północy i o 3 nad ranem bo pies miał biegunkę. Zastanawiające jest ze na obu spacerach spotkałam ludzi z psami:) chyba spać nie mogą,bo nie wierze ze wszystko psy w okolicy miały biegune ;);)

Megi* oby tak dalej,bardzo ladne osiagi :)

Dziękuje, taką mam spinę zeby sie udało, pewnie jak my wszystkie ale przy tym podejściu troche szaleję;)

Ja brałam Crinone przy poprzednim podejściu. Dość drogi i ciężko go dostać.ok 200zł 14 aplikatorów. Przez pierwszy tydzień byłam zadowolona, ale potem to co ze mnie wychodziło to jakaś masakra. Bardzo mnie to stresowało. Teraz kazali brać duphastion. a prawie całe opakowanie specjalnie przysłane z Białegostoku sobie leży.

No wlasnie, mega drogi, na dwa tygodnie wyszło mi 400 zl[emoji52]

Ja jak byłam na kursie przed in vitro to mówili że endometrium idealne to 9-13 tez dobre to 8 i 14 . Wiec 18 to dużo .Ale może tu panują inne standardy niż w PŁ

Mozna mieć za duże??? Bo ja jeszcze wcinam to orzechy brazylijskie, zagryzam ananasem, chyba ze mi sie juz cos pomyliło.

Trzymam kciuki! Tak ja teraz miałam Crinone, fajne dosyć, ale bardzo dużo później z Ciebie tego wylatuje. Ale wygodniejsze niż luteina.

Dzieki. Luteina tez ze mnie wylatuje, chociaż ostatnio przynajmniej nie miałam od niej podrażnień, bo kiedyś to wogole nie mogłam stosować bo myślałam ze sie zadrapię na smierć.

Megi no to ładne wyhodowałaś jajeczka :) Endo też super. O tym żelu nie słyszałam, ale jak dali to musi byc dobry :)

Dzieki:) byle by to były silne jajca:)

Mi się nie chce:) tzn co rano się dziwię dlaczego dziewczyny po transferze, które mają l4 tak wcześnie wstają :) bo ja do 9 leżakuje, ale siedzę do 1 więc też dlatego. A dziś jeszcze dodatkowe spacery miałam o północy i o 3 nad ranem bo pies miał biegunkę. Zastanawiające jest ze na obu spacerach spotkałam ludzi z psami:) chyba spać nie mogą,bo nie wierze ze wszystko psy w okolicy miały biegune ;);)
Czasem chyba jakiś wirus w powietrzu bo często mi się zdarzało ze jak wychodziłam z moim po nocy za potrzebą to inni też byli na spacerze i chodnik miał też dużo niespodzianek kleksow :wink:

reklama
Dziękuje, taką mam spinę zeby sie udało, pewnie jak my wszystkie ale przy tym podejściu troche szaleję;)

No wlasnie, mega drogi, na dwa tygodnie wyszło mi 400 zl[emoji52]

Mozna mieć za duże??? Bo ja jeszcze wcinam to orzechy brazylijskie, zagryzam ananasem, chyba ze mi sie juz cos pomyliło.

Dzieki. Luteina tez ze mnie wylatuje, chociaż ostatnio przynajmniej nie miałam od niej podrażnień, bo kiedyś to wogole nie mogłam stosować bo myślałam ze sie zadrapię na smierć.

Dzieki:) byle by to były silne jajca:)
No chyba można . Słyszałam że robią też na za dużym endometrium ( są dziewczyny które zawsze mają za duże ) i z tego również są dzieci. Ale tak jak Ci pisałam u mnie tak mówili i bez wyraźnych wskazań nie robią transferu jeśli endometrium jest poza skalą 8-14 mm

Do góry