reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kate_p7 mam pytanie i takich dziwnych hihihi
Czy jest jakieś badanie jakiś hormon czy inne cudo które zrobione powiedzmy 10 dni po owulacji ( przed kolejnym okresem ) na cyklu całkowicie naturalnym mogło by powiedzieć że doszło do zapłodnienia. ? Wiadomo potem beta mówi czy doszło do zagnieżdżenia .Ale ja bym chciała sprawdzić czy ten etap działa zapłodnienie. Kiedyś robiłam betę i wyszła mniej niż 5 ( nie pamiętam który dzień cyklu ) lekarz powiedział ze beta świadczy ze doszło do zapłodnienia a teraz trzeba czekać na zagniezdzenie dzień później dostałam okresu . Dziękuję
tez słyszałam, ze beta ale badan raczej nie ma na zapłodnienie moim zdaniem, bo żeby zarodek mogl produkować bhcg musi podłączyć się do krwioobiegu czyli zaimplantować. Moim zdaniem, najwcześniejszy objaw ciąży(zapłodnienia) to beta we krwi 10-11dpz./dpo.

tez słyszałam, ze beta ale badan raczej nie ma na zapłodnienie moim zdaniem, bo żeby zarodek mogl produkować bhcg musi podłączyć się do krwioobiegu czyli zaimplantować. Moim zdaniem, najwcześniejszy objaw ciąży(zapłodnienia) to beta we krwi 10-11dpz./dpo.
Psia pierzyna :errr: myślałam że jakiś hormon urośnie czy zmaleje :rofl: . Ze przed beta coś jest :biggrin2:

Kate_p7 mam pytanie i takich dziwnych hihihi
Czy jest jakieś badanie jakiś hormon czy inne cudo które zrobione powiedzmy 10 dni po owulacji ( przed kolejnym okresem ) na cyklu całkowicie naturalnym mogło by powiedzieć że doszło do zapłodnienia. ? Wiadomo potem beta mówi czy doszło do zagnieżdżenia .Ale ja bym chciała sprawdzić czy ten etap działa zapłodnienie. Kiedyś robiłam betę i wyszła mniej niż 5 ( nie pamiętam który dzień cyklu ) lekarz powiedział ze beta świadczy ze doszło do zapłodnienia a teraz trzeba czekać na zagniezdzenie dzień później dostałam okresu . Dziękuję
Psia pierzyna :errr: myślałam że jakiś hormon urośnie czy zmaleje :rofl: . Ze przed beta coś jest :biggrin2:
Możesz sparwdzic organoleptycznie, że rośnie prg po owulacji i estradiol, ale objawem ciązy jest krwawienie implantacyjne przed beta ale rzadko wystepuje. Ale mogę się mylic bo dokiem nie jestem...

kariotyp dobry to bym odpuściła, moe to genetyka, ale nie jest tak zle sko kario jest ok. to moje prywatne zdanie, bo na genetyce az tak się nie znam. Skupmy się na faktach, oocyty kiepskie, może takie sa, a może to wina leków i procedury. Może cos Ci znisczyło te komórki i naturalnie do zapłodnienia dochodzi ale zarodkislabe. Ja bym próbowala do skutku, bo trzeba czasu więcej w takim przypadku. Ile rzescie zapłodnili komorek do tej pory 4?gdy jest taki problem poważny zapładnia się 10-15,jak zaplodnicie tyle i bez efektu to pogadamy:-p zaboli finansowo, ale to jedyny sposób. Poczytaj historie kikifish ona z problemami on tez i się udało:-)

No własnie korci mnie, żeby odpuścić tą genetykę..to dobrze..
3 się zapłodniły w ciągu trzech podejść w tym jedna nie rozwijała się już później. Haha 10-15 to chyba w moich snach ;p Teraz mamy ostatnie podejście, ale nawet nie mam ochoty podchodzić, bo boję się, że doktorek się nie zastanowi i po prostu zwiększy dawki i tyle, a widać, że czym większe tym gorzej. Po tym odpuszczam na pewno, bo to nie ma sensu.. W sumie robię to tylko dla formalności, trzeba obrać inną drogę.. Jednak jestem zdania, że ivf to nie metoda dla wszystkich..:) Patrzyłam na historię kikifish, ale to też co innego, była ciąża, mrożaki, poronienie, u mnie tego nie ma, u mnie się nie dzieje NIC.
No nic.. dzięki..:)

Ostatnia edycja:

Możesz sparwdzic organoleptycznie, że rośnie prg po owulacji i estradiol, ale objawem ciązy jest krwawienie implantacyjne przed beta ale rzadko wystepuje. Ale mogę się mylic bo dokiem nie jestem...
Yyy a jak się sprawdza organoleptycznie :happy2:

reklama
Do góry