reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja sie troche zamartwiam przez dobre pol dnia brzuch jakis taki dziwny pobolewa mnie troszke i czuje jakby w srodku bylo wszystko spiete, myslicie ze skurcze macicy mogly to wywolac? Zamartwiam sie , ale plamienia zadnego nie ma....

reklama
Ja sie troche zamartwiam przez dobre pol dnia brzuch jakis taki dziwny pobolewa mnie troszke i czuje jakby w srodku bylo wszystko spiete, myslicie ze skurcze macicy mogly to wywolac? Zamartwiam sie , ale plamienia zadnego nie ma....

Mnie w ciąży brzuch często bolal. I przytulaliśmy się z mężem i nic nie bylo. Mama szczesliwa to i dzidzia szczesliwa.

Babeczki, ja w sumie Wam zazdroszczę tych zastrzyków. Mój lekarz uważa, że in vitro powinno być jak najbardziej naturalne i mam tylko lutinus 3 razy dziennie. Zostało mi jeszcze trochę lutki z poprzednich podejść, myślicie, że mogłabym sobie dodać na własną rękę czy raczej nie kombinować?

Pisanka - brawo!!! Ale bomba! Dopiero doczytałam. 6 na 6 :)
bomba bomba :) ale boję się o moje wzdęcia :( czytałam że to może być objaw hiperki po punkcji. Jutro transfer a ja do lekarza się nie mogę dodzwonić a klinika już zamknięta. Już trzeci dzień mam spuchnięty brzuch i obolały. CZytałam że po luteinie i duphasonie może byc wzdęty, ale czy na pewno i czy tak długo? I boli mnie przy uciskaniu okolica pępka. Tak jakby te gazy czy cos zebrało się przy pępku. Oby to nie hiperka :(

Iga - dziekuje ja zauwazylam to po tym dlatego od razu jedno z drugim skojarzylam , teraz jak sobie leze czy chodze po mieszkaniu to masuje brzuchol :)
Pisanka nie martw sie po punkcji ten brzuch jest obrzmialy i ja tez mialam dluzszy czas - staraj sie wygazowac :D zawsze lepiej...

Iga - dziekuje ja zauwazylam to po tym dlatego od razu jedno z drugim skojarzylam , teraz jak sobie leze czy chodze po mieszkaniu to masuje brzuchol :)
Pisanka nie martw sie po punkcji ten brzuch jest obrzmialy i ja tez mialam dluzszy czas - staraj sie wygazowac :D zawsze lepiej...
Dzwoniłam mówił że hiperka zapewne. Mam leżeć tylko...szkoda że dopiero wiem to teraz jak dzisiaj z 5 km zrobiłam ;p powiedział że jutro obejrzy i transfer raczej będzie. Nie da się otworzyć zaworu żeby się wygazowalo :( to Raczej nie to mnie uwiera :(

Ostatnia edycja:

Po pierwsze jesli nie ma krwawienia to nie musisz sobie odmawiać przyjemności a po drugie jak cie pobolewa to weź magnez i no spe. Ja przez 3/4 ciąży to bralam.
A po trzecie jak przeczytałam twój wpis o wygazowaniu to padłam na plecki jak zuczek wymachując rękami i nogami a M stwierdził ze mi chyba cos gorzej;):):)

reklama
Do góry