reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny doradzcie cos bo juz nie wiem czy mam isc do rodzinnego czy co. Marudze wam ze sie przeziebilam i mam katar nie z ten ziemi, stan podgoraczkowy blebleble standard :) tylko ze dzis obudzilam sie z krwia w uchu :( taka juz zaschnieta i jak mylam to ucho to caly czas cos plynelo. Kurde! Przepraszam jak wam obrzydzilam dzien od poranku ale czy to mozliwe ze to od jakis lekow?! Duzo ich biore ostatnio. StrasZnie nie lubie do rodzinnego chodzić ale moj M mowi ze musze sie wykurowac zeby naszego motylka zabrac ze soba. Macie jakies pomysly? :/
Falka obawiam się, że bez wizyty się nie obędzie. Idź jak najszybciej

reklama
Koleżanki drogie, czy Wy tez slyszalyscie o zabubonach odnosnie chodzenia ciezarnej na pogrzeby ??! Ostatnio mam pechowy okres.. tydz temu mialam pogrzeb babci- tutaj nie byl dyskusji bylo wiadomo ze ide, teraz w pt mam kolejny pogrzeb w rodzinie- ale nieco dalszej. Rodzice nie chca abym szla bo wlasnie nasluchali sie ze niby ciezarne nie powinny itd - chcialabym isc, ale jesli faktycznie cos w tym jest to nie chcialabym aby cokolwiek sie stalo :(

Falka a nie masz w waszej przychodni jakiegoś innego lekarza rodzinnego do którego mogłabyś pójść? U mnie w przychodni jest chyba z 5 lekarzy i mogę sobie wybrać do kogo chce iść. No i oczywiście tez radze ci do lekarza iść bo z uchem nie ma żartów. To nie katar.

Koleżanki drogie, czy Wy tez slyszalyscie o zabubonach odnosnie chodzenia ciezarnej na pogrzeby ??! Ostatnio mam pechowy okres.. tydz temu mialam pogrzeb babci- tutaj nie byl dyskusji bylo wiadomo ze ide, teraz w pt mam kolejny pogrzeb w rodzinie- ale nieco dalszej. Rodzice nie chca abym szla bo wlasnie nasluchali sie ze niby ciezarne nie powinny itd - chcialabym isc, ale jesli faktycznie cos w tym jest to nie chcialabym aby cokolwiek sie stalo :(
Ja bym nie szla!!!

Martini ja cos takiego słyszałam i powiem ci ze jak bylam w ciąży to zmarla babcia mojego M i byłam i na modlitwie i na pogrzebie tylko nie kazali mi się patrzeć na zmarla i nie wchodziłam do pomieszczenia gdzie babcia leżała. Ale na pogrzeb mysle ze możesz iść.

Martini ja cos takiego słyszałam i powiem ci ze jak bylam w ciąży to zmarla babcia mojego M i byłam i na modlitwie i na pogrzebie tylko nie kazali mi się patrzeć na zmarla i nie wchodziłam do pomieszczenia gdzie babcia leżała. Ale na pogrzeb mysle ze możesz iść.
Tak tez wlasnie slyszalam , zeby zmarlego nie ogladac i nie patrzec w dol jak zakopuja...

Tak tez wlasnie slyszalam , zeby zmarlego nie ogladac i nie patrzec w dol jak zakopuja...

To o tym dole ja nie słyszałam i stalam bardzo blisko na cmentarzu. Ale skoro to dalsza rodzina to nie musisz podchodzić tak blisko.
Ale nie sugeruj się tym co ja pisze tylko zrób tak jak ci serducho podpowiada żebyś potem się nie zadreczala wyrzutami sumienia.

Ja wierzę w Boga nie zabobony . Dla mnie one są śmieszne .Ale zależy w co wierzysz. Rozpatrywala bym to tylko w kategoriach czy jest to dla mnie ogromny stres czy stres na który mogę sobie pozwolić.

Dzień dobry ;)

Falka,
leć do lekarza, to nie żarty.
Martini, ja bym nie poszła z uwagi na stres, a nie zabobony. Do babci na pewno, ale jak jakaś dalsza ciotka, wujek, ktoś to nie... nie byłam w ciąży, a unikam jeśli nie jestem związana mocno z tą osobą..tak dla zdrowia chyba..

reklama
Dziekuje Wam za Wasze opinie, mysle ze wlasnie nie pojde, kazdy pogrzeb na czlowieka jakos tam zle wplywa - patrzenie nawet na najblizych zmarlej jest bolem....

Do góry