reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

od rozpoczęcia do punkcji ok 1,5 miesiąca. Ale szybko czas leci. Tak gonapeptyl to zastrzyki.
Zostań z nami, bo tu czas szybko płynie i każda z nas służy radą i wspiera :)
Chciałabym, żeby było już po wszystkim. Nie bardzo mam z nim o tym rozmawiać, bo wszystkie koleżanki dawno urodziły dzieci naturalnie. Fajnie, że jesteście☺
Czy te zastrzyki bolą? Będę umiała robić je sobie sama? Pracowałyście w tym czasie normalnie?

reklama
Dziś mamy emocjonujący dzień! Posypia się tu tylko dobre wieści 
Nika, marzen i Rada, kciuki w akcji 

MARZEC

30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze
30: marzen - punkcja
30: Rada - podgląd w czasie stymulacji

31: Falka302 - wizyta przed crio
31: ewelin86 - usg w czasie stymulacji
31: madzionga - wizyta u gin prowadzącego ciaze
31: Foote - wizyta

KWIECIEŃ
1: Nova - wizyta w klinice
1: westaice - betowanie 
1: Malina780 - podglad w czasie stymulacji
1: Bety72 - usg i ustalenie terminu crio
3: natula - crio
4: Hess- usg w Novum
4: szila - betowanie 
4: martka83 - kroplowka przed crio
5: martka83 - crio 
6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: Olusja - usg Kropkowe
6: megi - podgląd w trakcie stymulacji
7: Madzionga - podglądanie Maluszkow
7: ewa269 - crio
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

MAJ
Annemarie - transfer  
12: Ewa651 - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

Ogólnie nie bolą, ale musisz się przełamać i kolejne już z zamkniętymi oczami bedziesz robić :) Gonapeptyl jest w penie, więc tylko bedziesz sobie dawkę ustawiać.

Foote, bardzo mi przykro :(
Mam nadzieję, ze szybko wrócisz po Blastke...

Butterflay, witaj i pytaj :) najprawdopodobniej na kolejnej wizycie dostaniesz gonapeptyl, a potem właściwą stymulacje

Ogólnie nie bolą, ale musisz się przełamać i kolejne już z zamkniętymi oczami bedziesz robić :) Gonapeptyl jest w penie, więc tylko bedziesz sobie dawkę ustawiać.
Ew, gonapeptyl jest w ampulkostrzykawkach, gonal w penie :) chyba ze od lipca coś się zmieniło ;)

Padlam po tekście o dziobiacych jajnikach :D

Foote :(
Dziewczyny ja powoli szykuję się do wyprawy po moją śnieżynkę :* ( 600km) i dzwonię do gościa od mieszkań w Białym, a on że nie ma nic, a nic wolnego ( a ma 80 mieszań na wynajem). Ale coś tam się znalazło na bookingu, blisko szpitala. Nie wiem co tam się dzieje w ten weekend bo oferty znikają bardzo szybko.

reklama
Butterfly pierwszy najgorszy. Najwięcej strachu i w ogóle. Potem się tak przyzwyczaisz, że będzie Ci ich brakowało.
Ogólnie zastrzyki nie bolą. Pracować normalnie tez można.
Ja miałam jeden taki co swedzial strasznie, ale da się żyć.
Powiem Ci, że musiaż na spokojnie do tego podejść. Wszystko Ci się rozjaśni z czasem. :)

Do góry