reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
JoM - no ja tez slyszalam i nawet kiedys sama polecalam ale po zglebieniu tematu.... nie ma dowodow naukowych na to zeby wino cos poprawialo a napewno szkodzi przy staraniach w ciazy i samej ciazy

Minie2011 dzięki ja też tak poprzednio robiłam , no ale teraz już nie wiem ...

lolitka200
a wiesz coś na temat aspiryny , czy ma dobry wpływ

mozlwe nie wglebialam sie z tego co wiem pierwsze 2 tyg nawet po zajsciu podobno nie szkodzi gdyz nie dochodzi do plodu..zreszta gdyby tak bylo to rety baby biore niebezpieczne leki na pocz.nieswiadome ciazy chyba w takim przypadku musialy by sie rodzic prawie tylko chore dzieci:/
na pewno jednak wino szkodzi w ciazy i nawet mnien nie przekonuja argumenty lekarzy tak tak niektorych ze lampka wina nie szkodzi...owszem szkodzi i to bardzo!dlatego w ciazy nie wypilam ani grama alkoholu...

Minie2011 masz 100% rację w ciąży 0 alkoholu .
A może Ty coś słyszałaś na temat brania chyba aspiryny na endo

Witam Was dziewczyny,
Staramy się o maluszka już ponad rok i nici, jestem po 2 inseminacjach, teraz czekam na 3 i jeżeli ta nie wyjdzie to lekarz proponuje nam invitro- narazie nie pytałąm go o szczegóły, ale już teraz pomału zaczynam o tym myśleć, tymbardziej, że u nas były super warunki ostatnim razem i mimo to się nie udało.
Moje pytanie: jak długo trzeba organizm przygotowywać do invitro??? Dodam, iż u nas problem jest po stronie M, ja jestem książkowym przykładem płodnej kobiety...

reklama
sylha mam ten sam probem, maz jest "winny" a ja kobieta zdrowa jak rydz;)
specjalnie wiec nie musisz sie przygotowywac...mozesz niemalze z biegu ustalic leczenie z klinika a oni cie juz pokieruja porobia badania itp.i masz ogromne szans ena powodzenie mysle:)

sluchajcie o aspirynie niewiele wiem...a juz najmniej jesli chodzi o ciaze i staranka ale zawsze myslalam ze aspiryna raczej nie wskazana a tu masz...co wy piszecie;)nie powaznie nie mam pojecia...ja w ciazy nawet apapu nie bralam..dmuchalam na zimno..tylko raz mi sie zapalenie pecherza przypaletalo i musialam brac antybiotyk ale..bezpieczny dla dziecka...

Do góry