reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Mega kopa daje. Ale też chwile na przemyślenia!
Ooo dwa tygodnie. Matko ja musze jeszcze 9 dni wytrzymać :) a mój M. To chyba w tym czasie w nerwice popadnie.
Powiedzial mi dziś rano, że moge te testu codziennie robić :)

mój mówił że po co testy robić wiemy że kropki są że działają to nie mam robić. a wczoraj z pracy wrócił i pierwsze pytanie : test robiłaś? mówię że kazał nie robić. "aha"
może jutro siknę bo jeden mam w sumie i tak wszystko się w sobotę ujawni...

reklama
Dokładnie wyglądało to tak, że od 7.03 do 10.03 włącznie brałam gonal 225. Od 11.03 do 13.03 brałam menopur 225 wieczorem i cetrotide 0.25 rano. 14.03 miałam rano cetrotide a wieczorem menopur 300. 15.03 cetrotide rano wieczorem 2x ovitrelle o 21:00. 16.03 nic i w 17 pick up.

Amh 1,7.
Ale myślę, że chodziło tez o moje problemy z miesiaczkami i problemy z owu. Niby były, ale takie bezobjawowe i z reguły z jednego jajnika. Drugi leniwy strasznie.
W sumie dr który robił mi punkcje był trochę zdziwiony silna stymulacja, ale po zabiegu juz mu przeszło.

No to troszkę inna stymulacja,zazwyczaj zaczyna sie od większej dawki później taka sama cały czas mniejsza, ktoś pomyślał inaczej :)

Kochana na pewno będzie dobrze, mówię Ci, taka piękna blastka musi zostać,a le rozumiem Cię :)

mój mówił że po co testy robić wiemy że kropki są że działają to nie mam robić. a wczoraj z pracy wrócił i pierwsze pytanie : test robiłaś? mówię że kazał nie robić. "aha"
może jutro siknę bo jeden mam w sumie i tak wszystko się w sobotę ujawni...
Ja raczej sikancow nie będę robić.
Chyba, że po becie. Dla satysfakcji, że II kreski wreszcie widzę :)

No to troszkę inna stymulacja,zazwyczaj zaczyna sie od większej dawki później taka sama cały czas mniejsza, ktoś pomyślał inaczej :)

Kochana na pewno będzie dobrze, mówię Ci, taka piękna blastka musi zostać,a le rozumiem Cię :)
Też mnie dziwiły te dawki i sposób rozpisania. Nawet przez chwilę myślałam czy mój dr wie co robi. Ale widać miał jakiś plan.
Jeśli chodzi o tą 300 na końcu to ze względu na ten "leniwy" jajnik żeby podgonil wielkością pecherzy. Były 2szt. ok 16.
W każdym razie skończyło się o tyle dobrze, że 11 widział na usg, tyle tez pobrali i tyle było dojrzałych :)

Piękna była, ale wszystkie dobrze wiemy, że klasa czasami nie ma żadnego znaczenia :) ta gorsza może się zagniezdzic gdy ta najlepsza odpadnie :)
Ale dziękuję za wiarę :* przyda się. A za tydzień będę albo wam płakać albo was zameczac radością :)

Powiem Wam, że nigdy jeszcze tak się nie bałam jak teraz. Jak pójdzie dobrze to mam puregon 5x250, szóstego dnia puergo 325 + cetrotide. I jeśli wszysto będzie ok to 1-2 kwietnia punkcji by była
A powiedzcie mi, bo miesiące temu miałam robione FSh -6,3 i dziś znowu. Może jakoś spaść lub pójść z górę? A w tym samym dc miałam to badanie robione.

Powiem Wam, że nigdy jeszcze tak się nie bałam jak teraz. Jak pójdzie dobrze to mam puregon 5x250, szóstego dnia puergo 325 + cetrotide. I jeśli wszysto będzie ok to 1-2 kwietnia punkcji by była
A powiedzcie mi, bo miesiące temu miałam robione FSh -6,3 i dziś znowu. Może jakoś spaść lub pójść z górę? A w tym samym dc miałam to badanie robione.
Nie koniecznie. Ja miałam 5 z kawałkiem. Kilka msc temu i teraz.
Zresztą fsh za dużo nie mogło się zmienić. A nawet jeśli to trochę i raczej nie zmieni to niczego.
Ewelin nie denerwuj się. Będzie dobrze! Musi byc! I zaraz będziesz marudzić jak ja ze po cetrotide Cię brzuch swędzi. :)

reklama
Też mnie dziwiły te dawki i sposób rozpisania. Nawet przez chwilę myślałam czy mój dr wie co robi. Ale widać miał jakiś plan.
Jeśli chodzi o tą 300 na końcu to ze względu na ten "leniwy" jajnik żeby podgonil wielkością pecherzy. Były 2szt. ok 16.
W każdym razie skończyło się o tyle dobrze, że 11 widział na usg, tyle tez pobrali i tyle było dojrzałych :)

Piękna była, ale wszystkie dobrze wiemy, że klasa czasami nie ma żadnego znaczenia :) ta gorsza może się zagniezdzic gdy ta najlepsza odpadnie :)
Ale dziękuję za wiarę :* przyda się. A za tydzień będę albo wam płakać albo was zameczac radością :)

Aha no to mądrze :) u mnie by tak nie zaryzykował, bo miałam już mega dojrzałe wszystkie, a dwa były małe, Ja mam leniwy lewy :/ jak to jeden doktorek powiedział kiedyś ten lewy to naprawdę lewy.;)

Zamęczać radością, zobaczysz :)

Do góry