reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Annemarie, a Ty sie z dZieckiem do babci na swieta nie wybierasz? ;) wiesz, Warta i ta sprawy :D

Kate, dobrze pisze, ze czasem zarodki klasyfikacyjnie wyższe nie dają rady, a te niższe pięknie się rozwijają. Różnie bywa. Trochę to loteria. Statystyki statystykami a życie swoje.
Nie ma co na cyferki tak patrzeć :))

Uda się, uda!

reklama
Dziewczyny Wy sie znacie na tych zarodkach, moj klasy 2BB ktory sie zaimplantowal to gorszej jakosci byl?? Bo zrozumialam ze im wyzsza liczba tym lepiej tak?
U nas nic nie chce sie mrozic, zarowno przy 1 stymulacji, jak i teraz.
3 lata temu tylko jeden zarodek dotrwal i dzis jest z nami, w tym roku to samo.
Agatek to gratulacje. Mam nadzieję, że mój 4BB pójdzie w ślady Twojego i zostanie ze mną

Anika super! Zazdroszczę takiego podejścia do pacjenta...W Invikcie, w której się leczę lecą taśmowo..Nie czuję indywidualnego podejścia. To Gameta jest?
Babki, doktor zalecił powtórzyć AMH (ostatnie robione rok temu). Raz powiedział, że to po to żeby dobrać dawki do stymulacji (jest to logiczne) a później, żeby zbadać to w 1 dniu stymulacji. Nie dopytałam. Ale jaki sens jest robić badanie w 1ds, kiedy już zastrzyki będą rozpisane??? Chyba jak zrobię teraz, czyli tydzień przed wizytą na której mi zrobi rozpsiske to będzie w sam raz? W tydzień AMH się chyba nie zmieni nie :D?

Kurcze ja jednak wolalabym nie znac klasy mojego obecnego zarodka, bo tylko czarne scenariusze w mojej glowie powstają :-(
W pierwszej ciazy, nie wiedzialam jakiej klasy mam zarodka, mialam tylko info ze to blastocysta i tyle. Dzis mam fajnego, zdrowego, rezolutnego i radosnego synka. I nie wiem czy on byl 2BB czy 5AA

Nie, Najki, to nie Gameta - oni tak nie funkcjonuja.. ja tylko transfer u nich zrobilam i od razu wróciłam pod opieke swojej wieloletniej lekarki z mojego miasta. U niej robiłam iui, cała diagnostyke itp. Ale oni nie mają rządowego programu, więc na chwilę sie rozstalysmy ;) trochę drogo, bo 250 za wizytę, ale na telefon cały czas, no i miejsce na wizytę zawsze się znajdzie. I 7 minut od domu :)

Anika,
dziecko samo juz jezdzi,ja mam w swieta dyzur w pracy wiec doopppaaa ,a przy okazji pare innych planow.Jan to juz samo funkcjonujaca jednostka,z dziewczyna przy boku,ciezko to zaakceptowac,bo ciagle bym chciala zeby byl maly i zasypial z buzia w talerzu ze spagettiiiiiiii;) czas na zmiany...:):):)

Anika super! Zazdroszczę takiego podejścia do pacjenta...W Invikcie, w której się leczę lecą taśmowo..Nie czuję indywidualnego podejścia. To Gameta jest?
Babki, doktor zalecił powtórzyć AMH (ostatnie robione rok temu). Raz powiedział, że to po to żeby dobrać dawki do stymulacji (jest to logiczne) a później, żeby zbadać to w 1 dniu stymulacji. Nie dopytałam. Ale jaki sens jest robić badanie w 1ds, kiedy już zastrzyki będą rozpisane??? Chyba jak zrobię teraz, czyli tydzień przed wizytą na której mi zrobi rozpsiske to będzie w sam raz? W tydzień AMH się chyba nie zmieni nie :D?

Mała nie odpisałaś mi wczoraj u jakiego lekarza jesteś-tego nowego? :)
No ja też bym powtórzyła, ale już mi kasiory szkoda :( No raczej, że się nie zmieni :D

Anika,
dziecko samo juz jezdzi,ja mam w swieta dyzur w pracy wiec doopppaaa ,a przy okazji pare innych planow.Jan to juz samo funkcjonujaca jednostka,z dziewczyna przy boku,ciezko to zaakceptowac,bo ciagle bym chciala zeby byl maly i zasypial z buzia w talerzu ze spagettiiiiiiii;) czas na zmiany...:):):)
Dziewczyna ma?! ?! Oj matka, to musialas mieć przeprawę, by się oswoić z tą myślą!!

Kurcze ja jednak wolalabym nie znac klasy mojego obecnego zarodka, bo tylko czarne scenariusze w mojej glowie powstają :-(
W pierwszej ciazy, nie wiedzialam jakiej klasy mam zarodka, mialam tylko info ze to blastocysta i tyle. Dzis mam fajnego, zdrowego, rezolutnego i radosnego synka. I nie wiem czy on byl 2BB czy 5AA

Agatek,przeciez to juz nie ma w tej chwili znaczenia:):) jestes w zdrowej silnej ciazy,i twoj "obecny zarodek" to juz 4 mm czlowiek.:):):):) masz jedno zdrowe dziecko,to tez bedzie zdrowe!!!

reklama
Dziewczyna ma?! ?! Oj matka, to musialas mieć przeprawę, by się oswoić z tą myślą!!

musialam sie pare razy glowa w sciane czepnac ,zeby to do mnie dotarlo:):):) dalej zgrzytam zebami jak ich razem widze,ciesze sie ze sa szczesliwi ,ze Lea czuje sie u nas jak w domu ,ze rozmawiamy o seksie i konsekwencjach...ale,jest takie male "ale" ;);););)

Do góry