w tym miesiącu podchodzę 5 raz i idę .... na pewniaka
jak nie teraz, to kiedy, ja się pytam
O kurcze, chciałabym w to też tak wierzyć..
Emi, pięknie wyglądacie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
w tym miesiącu podchodzę 5 raz i idę .... na pewniaka
jak nie teraz, to kiedy, ja się pytam
O kurcze, chciałabym w to też tak wierzyć..
Emi, pięknie wyglądacie
dopóki mam mrozaki, dotąd wierzę
Nie ukrywam, że biorę również możliwość kolejnej porażki pod uwagę, ale na czele jest myśl - uda się
dopóki mam mrozaki, dotąd wierzę
Nie ukrywam, że biorę również możliwość kolejnej porażki pod uwagę, ale na czele jest myśl - uda się
Mrożenie zarodków w 3 dobie powoduje większe uszkodzenie. Mimo że mają zdolności regeneracyjne ( komórki macierzyste), to składają się zaledwie z 8 blastomerów (komórek) a blastocysta to dużo powyżej 32. No i patrzą na potencjał przyżyciowy, na który się składa tez genom zarodka a wchodzi w gre dopiero w 4 dobie. Do 4 doby zarodek się rozwija z "genów matki" a po 4 dobie wchodzi czynnik męski, nawet jak nasienie dobre nie każdy plemnik nosi poprawną informacje genetyczną. Blastocysta klasy 4AA to bardzo ładny zarodek dobrze nawet bardzo dobrze rokujący, szkoda że crio bo ET z takiego zarodka to min. 50% współczynnik implantacji. Czyli wszystko wskazuje na to że będziesz mamusią ale ivf to nie tylko statystyka, kismet czy jak kto zwał przeznaczenie, łut szczęścia.. Bo czasem te pikne zarodki nic a nic a te słabeusze to ciąże mnogie dają ale duże szanse na ciąze są:-)Jeju dziewczyny wreszcie dobrnelam do konca. Ale sie dzieje. Prawie 200stron w jakis tydzień
Westaice gratuluje swietnego transferu. Zaczelas po mnie a juz nosisz kropeczke. Trzymam kciuki za piekna bete niedlugo! I odezwij sie jak sie czujesz!
Anika mnie zjadlo w kalendarzu, 31.03 wizyta przed crio. Mam na zimowisku jednego jedynego mrozaka 4AA, transfer w przyszlym cyklu, a boje sie jak cholera. Mialam taki kurnik jak Ty Rada i lekarz sie przerazil "dramatycznie duzo" jak to powiedzial a koniec koncow mam jednego mrozaczka ahhh. 12 komorek,3 sie zaplodnily, jeden dozyl do 5 doby. Wlasciwie to nie wiem czemu nie zamrozili w 3dobie to chyba byla bledna decyzja embriologa...
Mrożenie zarodków w 3 dobie powoduje większe uszkodzenie. Mimo że mają zdolności regeneracyjne ( komórki macierzyste), to składają się zaledwie z 8 blastomerów (komórek) a blastocysta to dużo powyżej 32. No i patrzą na potencjał przyżyciowy, na który się składa tez genom zarodka a wchodzi w gre dopiero w 4 dobie. Do 4 doby zarodek się rozwija z "genów matki" a po 4 dobie wchodzi czynnik męski, nawet jak nasienie dobre nie każdy plemnik nosi poprawną informacje genetyczną. Blastocysta klasy 4AA to bardzo ładny zarodek dobrze nawet bardzo dobrze rokujący, szkoda że crio bo ET z takiego zarodka to min. 50% współczynnik implantacji. Czyli wszystko wskazuje na to że będziesz mamusią ale ivf to nie tylko statystyka, kismet czy jak kto zwał przeznaczenie, łut szczęścia.. Bo czasem te pikne zarodki nic a nic a te słabeusze to ciąże mnogie dają ale duże szanse na ciąze są:-)
Pewnie Jak są mrożaki, zarodki w ogóle (gorzej u mnie) to nadzieja jest duża i możliwości Uda się na pewno
Dzis emocji dostarcza nam kolejne dziewczyny! Kciuki )
Marzec
23: Martini – wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
23: Malina - wizyta
23: Ewelina86 - wizyta i rozpiska stymulacji
24: ma_rta- usg Malucha
24: marzen - podgląd stymulacji
25: Foote - III weryfikacja i wysoka beta!!
25: agatek - kropkowe usg
26: martka83 - usg przed crio
28: Rada - podgląd w czasie stumulacji
29: natula - usg przed crio
30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze
31.03 - Falka302 - wizyta przed crio
KWIECIEŃ
1: Nova - wizyta w klinice
4: Hess- usg w Novum
4: szila - betowanie 
6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: Olusja - usg Kropkowe
7: Madzionga - podglądanie Maluszkow
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe
Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo?
Cześć dziewczyny.
Proszę mnie wpisać na 1.04 wizyta obserwacyjna w 12dc i określenie daty crio. Kurcze coraz bliżej nadchodzi ten dzień. 7 transfer.mam.nadzieję, że okaże się owocny. To będzie ostatnia blastka (tylko jedna była).
Gratuluje wszystkim dziewczynom z brzuszkami a tobie Anika szczególnie. Inga jakoś razem ruszymy po rodzeństwo.
Trzymam kciuki za resztę staraczek. Mam nadzieje, że teraz jakoś się uaktywnie