reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem jak z łożyskiem bo dopiero mi powiedzą w 20tc. Wcześniej jak pytałam w 12tc to powiedzieli tylko ze jest ok i ze za wcześnie na określenie w którym miejscu bedzie łożysko. Ja właściwie nie wiem czego sie spodziewać bo każdy opisuje te pierwsze odczucia ruchów zupełnie inaczej :-)

reklama
Wiec ja nie moglam miec lozyska ma przedniej scianie, bo jak szlam spac to moj maly tak wariowal ze w zasadzie nie dalo sie spac... byl mega aktywny
Ale pod koniec ciąży to ja tez spać nie mogłam, takie wyraziste ruchy i wystające nogi ręce po 25tc chyba.. qurcze już nie pamiętam:-( a to twoje drugie cudo?

Nie wiem jak z łożyskiem bo dopiero mi powiedzą w 20tc. Wcześniej jak pytałam w 12tc to powiedzieli tylko ze jest ok i ze za wcześnie na określenie w którym miejscu bedzie łożysko. Ja właściwie nie wiem czego sie spodziewać bo każdy opisuje te pierwsze odczucia ruchów zupełnie inaczej :-)
Każdy ma inaczej bulgotki smyranki motyki kopniaki:-)ja tez czekałam z niecierpliwością na pierwsze kopniaki ale i wynik badania genetyczneg

Olusja - podobno moze, ja miałam bardzo wysoka betę, mówili mi ze to pewnie bliźniaki a jednak był jeden wiec na sto procent pewnie nie ma reguły, każdy organizm inny.

Dziewczyny, a czy poziom bety może jakoś świadczyć o ciąży pojedynczej lub bliźniaczej?

Ja mialam pierwsza bete po 11 dniach 400 wtedy gin juz mowil ze beda oewnie bliznieta, nastepna bete mialam zrobic po trzech dniach i byla okolo 2500 wtedy gin z kliniki stwuerdzil ze przy takim wzroscie bety mamy do czynienia z bliznietami i sie potwierdzilo.
Podobno dziewczynki daja wysokie bety rowniez.

reklama
Wrzucam sobie kalendarz dla relaksu ;)

Dziewczyny, dobrych wizyt nam wszystkim życzę :)

Marzec

22: Rada: kontrola stymulacji
22: Anika - usg prenatalne
22: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę w szpitalu
22: westaice - transfer 

23: Martini – wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
23: Malina - wizyta
23: Nova - beta w 8dpt 
23: ewelina89 - wizyta i rozpiska stymulacji
24: ma_rta- usg Malucha
24: marzen - podgląd stymulacji
25: Foote - III weryfikacja i wysoka beta!!
25: agatek - kropkowe usg
26: martka83 - usg przed crio
29: natula - usg przed crio
30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze

KWIECIEŃ
1: Nova - wizyta w klinice
4: Hess- usg w Novum
4: szila - betowanie 
6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: Olusja - usg Kropkowe
7: Madzionga - podglądanie Maluszkow
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? ;)
Poproszę 25.03 pierwsza kontrola stymulacji (nie wiem jal Wy to fachowo nazywacie)

Do góry